Foto: Bernt Sønvisen, CC BY-ND 2.0 LEGAL CODE

Utenriksministeren setter EUs interesser over norske

Hva skal man forvente av en unionist som Espen Barth Eide, spør leder Kim Renè Hamre i Ungdom mot EU.

Debattinnlegget er først blitt publisert i Nationen 

Den tidligere generalsekretæren fra Europabevegelsen og nåværende utenriksministeren fra Arbeiderpartiet, Espen Barth Eide, har uttalt at det allerede til våren muligens kan bli aktuelt å ta opp EUs 4. energimarkedspakke.

Dette er noe vi mener er helt vilt engang å tenke på, men hva skal man forvente av en unionist som Eide.

EUs 4. energimarkedspakke vil være enda mer suverenitetsavstående enn det vi har sett tidligere, noe som kan gjøre at norske folkevalgte i enda større grad enn før mister mer av den kontrollen som er igjen over det norske kraftmarkedet.

Denne pakken vil, slik som Frifagbevegelse skriver i en artikkel, gi EUs energibyrå Acer en enda større og viktigere rolle, som betyr mer makt over det norske kraftmarkedet til EU - og også mindre til Norge.

Arbeiderpartiet svikter et av de største fagforbundene

Med rundt 170.000 medlemmer er Fellesforbundet det aller største private forbundet i LO og deres landsmøte med et overveldende flertall valgte i fjor at de skulle være imot EUs energiunion og dermed også energipakke 4.

Det vil si at Arbeiderpartiet nå velger å gå imot et av de største LO-forbundene og i samme slengen sette hele regjeringssamarbeidet med Senterpartiet i fare, og dette er kun for å blidgjøre den europeiske unionen.

Senterpartiet må si nei til EUs 4. Energipakke

Senterpartiet må avvise hele energipakke 4. Vi i Ungdom mot EU er glade for at Senterpartiet i 2022 valgte å stille ultimatum om energipakken fra EU, men vi vil understreke at de ikke må la seg lure av utenriksministerens forslag i Nationen om at en skal innføre pakken bit for bit i Norge med visse tilpasninger.

Stort bilde i toppen: Foto: Bernt Sønvisen, CC BY-ND 2.0 LEGAL CODE