Bli tillitsvalgt i UMEU!

Nå kan man stille til valg til både sentralstyret og landsstyret. Er du interessert eller kjenner en kandidat?

Vil du være med å lede en organisasjon i vekst og styre Norges eneste dedikerte ungdomsorganisasjon for norsk selvstyre, miljø og solidaritet? Ta kontakt med valgkomiteen ved å sende mail til valg@umeu.no eller ved å fylle ut dette skjemaet!

Frist for å stille eller komme med kandidater er satt til søndag 16. februar 2020.

20. mars - 22. mars arrangerer Ungdom mot EU sitt 28. ordinære landsmøte. På dette møtet skal blant annet organisasjonen velge nytt landsstyre og sentralstyre. Alle medlemmer i Ungdom mot EU har muligheten til å stille og derfor ønsker vi å høre dine innspill før vi samles i februar.

Kjenner du noen som hadde vært en perfekt nestleder? Kanskje du selv har lyst til å stille til sentralstyret og ha ansvar for arbeidslivspolitikk? Valgkomiteen tar i mot og vurderer alle forslag. Ta kontakt også om du bare vil ha mer informasjon.

Hva er landsstyret?

Landsstyret er det øverste organet i Ungdom mot EU mellom landsmøter. Det betyr at landsstyret bestemmer hva organisasjonen skal gjøre og hva vi skal gjøre. Landsstyret prøver å representere hele organisasjonen på best mulig måte. For å få det til trenger vi landsstyrerepresentanter fra hele landet som gjenspeiler bredden i Ungdom mot EU. 

Landsstyret møtes ca. 4-5 ganger i året og holder møte en hel helg hvor det blir faglig skolering, gruppearbeid og møteaktivitet. På disse helgene vedtar landsstyret hvilken retning organisasjonen skal gå de neste månedene.

Ønsker du å vite mer om landsstyret, stille som representant eller komme med forslag til hvem vi bør kontakte? Send valgkomiteen en melding!

Hva er sentralstyret?

Sentralstyret står for den daglige driften av organisasjonen og tar avgjørelser mellom landsstyremøtene. Sentralstyret jobber som et lag for å gjennomføre handlingsplanen som er vedtatt av landsmøtet. Man er med på å arrangere seminarer, skolebesøk og kampanjer. Ungdom mot EU fungerer som et bindeledd mellom fagforeninger, partier og andre organisasjoner i kampen mot EU-makten. Sentralstyret leder dette ansvaret nasjonalt.

I tillegg jobber sentralstyret med at organisasjonen skal være synlig i media og representerer oss i debatter. I tillegg får hvert sentralstyremedlem en region som hen skal være ansvarlig for å følge opp. Det betyr at alle lokal-, fylkes- og studentlag har sin egen fadder i sentralstyret til å hjelpe dem.

Sentralstyret gir store muligheter til å jobbe med egne prosjekter. Vil du lage en Podcast eller en mini-dokumentar om fiskerinæringen i Nord-Norge? Vil du skrive kronikker eller designe det nye promoteringsmateriellet til UMEU? Vil du arrangere en egen faglig konferanse for samarbeidsorganisasjonene våre?

Arbeidsutvalget er et utvalg bestående av leder, organisatorisk nestleder og politisk nestleder, samt generalsekretæren vår, som forbereder saker til sentralstyret og driver organisasjonen mellom sentralstyremøtene.

Hvis du har lyst til å være tett på politikkutviklingen, lære mer om organisasjonsbygging eller bare er sykt opptatt av å lage en organisasjon som folk digger å være en del av oppfordrer vi deg til å snakke med valgkomiteen! Skriv gjerne litt om hvorfor du vil stille og hvilket verv du stiller til.

Hva venter du på?

For at Ungdom mot EU skal fortsette å vokse trenger vi dyktige mennesker i alle organisasjonsledd. Har du lyst til å være med på dette arbeidet eller kjenner en person som hadde vært perfekt til landsstyret eller sentralstyret oppfordres du til å sende en e-post til valgkomiteen eller nominer en kandidat på denne lenken!

reLATERT

Se alle arrangementer

Er du vår nye organisasjonssekretær?

01. juni 2022

Bli kjent med ny generalsekretær!

21. april 2022

Vi har ansatt Abdi Said som ny generalsekretær. Vi har fått stille han litt spørsmål, så medlemmene kan bli litt bedre kjent med han

Er du vår nye generalsekretær?

10. mars 2022

Er du opptatt av å holde orden i sakspapirene, liker du tall og interesserer deg for europeisk og internasjonal politikk? Vil du jobbe med administrasjon og organisere den unge nei-bevegelsen i hele landet? Har du gode ideer for hvordan en kan drifte en organisasjon best mulig, og er god på å skape engasjement blant de rundt deg? Da er stillingen som generalsekretær hos oss noe for deg!

Bli kjent med organisasjonssekretær!

03. nov. 2021

Vi har fått ansatt Mikkel Sibe som ny organisasjonssekretær! Vi har intervjuet han, slik at dere skal få bli litt kjent med han.

Ungdom mot EU søker ny organisasjonssekretær!

06. aug. 2021

Er du en reiseglad person, som interesserer deg for europeisk politikk og rettferdighet? Vil du jobbe med kunnskapsformidling og bygge en bevegelse i hele landet? Da er stillingen som organisasjonssekretær noe for deg!

Slampoesi-workshop

17. sep. 2020

5. september arrangerte Ungdom mot EU slampoesi-workshop for våre medlemmer.

Bli med på slampoesi-workshop!

26. aug. 2020

Er du nysgjerrig på slampoesi? Vil du lære å holde bedre appeller? Da bør du melde deg på slampoesi-workshop!

Tre hete tips for et aktivt lokallag – i sommervarmen

18. juni 2020

Nå som samfunnet sakte, men sikkert åpnes opp igjen, kan vi også sette i gang organisasjonsarbeidet slik vi kjenner det. På tross av den uvanlige våren vi har vært gjennom, er Ungdom mot EU i vekst. Det er de aktive lokallagene som er bærebjelka både i medlemsveksten vår, den politiske skoleringa og kampen mot EU og EØS. I anledning sommervarmen kommer derfor noe hete tips for hvordan å skape et aktivt lokallag, hvor både nye og gamle medlemmer kan utvikle seg videre, i takt med organisasjonen vår. 

Landsmøtedokumentene 2020

14. feb. 2020

Her finner du alle sakspapirene du trenger til Ungdom mot EUs 28. ordinære landsmøte. Siden oppdateres fortløpende.

Landsmøtedokumentene 2020

14. jan. 2020

Her finner du alle sakspapirene du trenger til Ungdom mot EUs 28. ordinære landsmøte. Siden oppdateres fortløpende.

EU og EØS tilbake i samfunnsfaget!

03. des. 2019

Allerede i dag sliter folk med å gjøre rede for EØS-avtalen og Norges forhold til EU. Da er svaret å styrke, ikke stryke, kompetansekravet.

Who are UMEU?

02. des. 2019

Read more about the Youth against the EU (UMEU) on one of several international languages here.