Frykter en mer EU-positiv regjering med nye statsråder fra Europabevegelsen

Andreas Bjelland Eriksen som er den nye klima- og miljøministeren har tidligere bakgrunn fra Europeisk Ungdom sitt sentralstyre fra 2012 til 2013 og Espen Barth Eide, som er ny utenriksminister, har tidligere vært generalsekretær for Europabevegelsen.

Andreas Bjelland Eriksen som er den nye klima- og miljøministeren har tidligere bakgrunn fra europeisk ungdom sitt sentralstyre fra 2012 til 2013 og Espen Barth Eide, som er ny utenriksminister, har tidligere vært generalsekretær for Europabevegelsen. Anniken Huitfeldt som var EU-motstander og dermed har Støre sin regjering fått enda en minister som ønsker Norge inn i den europeiske unionen. Dette mener vi er en veldig dårlig utvikling for Norge og ikke minst for Arbeiderpartiet. Den europeiske unionen truer regjeringens innleieforbud, de truer med at minstelønns direktivet er blitt EØS-relevant og ikke minst har både avtaler og strømkabler til EU ført til sinnssyke strømpriser i Norge. Hvor mye mer kan Arbeiderpartiet og de sterke fagbevegelsene tåle før de også setter foten kraftig ned?

 

Frykter for enda tettere integrasjon i den europeiske unionen med nye statsråder som vil inn i EU

Vi i Ungdom mot EU frykter for at på tross av folkets nei på alle store meningsmålinger om et norsk EU-medlemskap, vil regjeringen ignorere dette og sakte men sikkert jobbe for at Norge stadig blir mer tilknyttet og integrert i den europeiske unionen. Statsråder har mye makt, noe vi frykter er at denne makten vil bli brukt imot folkets interesser og at både den nye klima- og miljøministeren sammen med den nye utenriksministeren vil føre en enda mer EU-vennlig politikk i Norge.

 

Kommer den nye regjeringen til å stå imot press fra EU eller gir de etter?

Med flere EU-tilhengere i regjering så tror vi at deres vilje til å stå imot press fra EU blir mindre og at viljen til å stå imot press fra den europeiske unionen vil minskes. Vi vet at unionen er veldig irriterte på oss for å ikke ha fått den fiskekvoten de ønsker, samtidig ligger vi langt bak med innføringen av energipakke 4. fra EU og de mener innleieforbudet til regjeringen strider med EØS-avtalen. Hvor mye press tåler Støre og hans nye ministre som er EU tilhengere før de gir etter?

 

Senterpartiet må stille tydelige krav til denne regjeringen i EU spørsmålet!

Ungdom mot EU vil at Senterpartiet skal stille tydelige og urokkelige krav overfor sin regjeringspartner, denne regjeringen kan ikke bli mer EU vridde og de må utfordre handlingsrommet i EØS-avtalen og stå støtt imot press fra den europeiske unionen!

reLATERT

Se alle arrangementer

Vår klagestorm mot NRK, ledet til historisk klagerekord i 2023

30. des. 2023

Manglende dekning av Acer-saken i høyesterett fikk over 6.500 klager i 2023 og er med dette den mest innklagde saken til NRKs kringkastingsråd i historien.

Agder Ungdom mot EU har holdt sitt 1. Ordinære årsmøte

24. okt. 2023

I dag holdt det nylig stiftede fylkeslaget vårt i Agder sitt 1. Ordinære årsmøte hvor, nytt styre er valgt og kursen videre er lagt

Medlemskveld i Oslo Ungdom mot EU på Duckpin bowling

03. okt. 2023

Oslo Ungdom mot EU har hatt sitt 2. Medlemsmøte på kort tid å både engasjement og antall medlemmer øker.

Ungdom mot EU gir nytt håp, om en voksende EU-motstand blant unge

17. sep. 2023

Ungdom mot EU orienterte Nei til EUs fylkesledersamling fredag den 15. September om arbeidet, resultatene og planene for våres for organisasjonen fremover.

Er du vår nye organisasjonssekretær?

29. juni 2023

Ønsker du å søke på denne stillingen? Da kan du sende en søknad til umeu@umeu.no

Bli kjent med vår nye generalsekretær!

23. juni 2023

Vi har ansatt Torstein Buskaker som ny generalsekretær. Vi har fått stille ham noen spørsmål, så medlemmene kan bli litt bedre kjent med han.

Valgkomiteens innstilling!

02. april 2023

Bli kjent med vår nye organisasjonssekretær!

03. jan. 2023

Vi har ansatt Sigrid Onsgaard Sagabråten som ny organisasjonssekretær. I dette intervjuet kan dere bli bedre kjent med henne!

Er du vår nye organisasjonssekretær?

01. juni 2022

Bli kjent med ny generalsekretær!

21. april 2022

Vi har ansatt Abdi Said som ny generalsekretær. Vi har fått stille han litt spørsmål, så medlemmene kan bli litt bedre kjent med han

Er du vår nye generalsekretær?

10. mars 2022

Er du opptatt av å holde orden i sakspapirene, liker du tall og interesserer deg for europeisk og internasjonal politikk? Vil du jobbe med administrasjon og organisere den unge nei-bevegelsen i hele landet? Har du gode ideer for hvordan en kan drifte en organisasjon best mulig, og er god på å skape engasjement blant de rundt deg? Da er stillingen som generalsekretær hos oss noe for deg!

Bli kjent med organisasjonssekretær!

03. nov. 2021

Vi har fått ansatt Mikkel Sibe som ny organisasjonssekretær! Vi har intervjuet han, slik at dere skal få bli litt kjent med han.