Gjennomslag på Trondheimskonferansen 2018

Flere UMEUere var å se på Trondheimskonferansen denne helgen. Det var stort fokus på EUs energiunion og på EØS fra talerstolen. Ungdom Mot EU var godt synlig med stand og fikk gjennomslag for sitt forslag til Trondheimsresolusjonen!

Trondheimskonferansen samler hvert år folk fra hele fagbevegelsen og organisasjonslivet. LO i Trondheim er arrangør og årets tema var "Felles kamp for arbeid og faglig rettigheter". Fra Ungdom Mot EU deltok sentralstyremedlem Eirik Fenstad Thorbjørnsen og reisesekretær Kristiane M. Krystad. I tillegg var Nei Til EU sterkt representert og flere av Ungdom Mot EUs medlemmer var representert fra sine respektive forbund. Årets konferanse hadde 622 påmeldte. 

Trondheimskonferansen2
Saken om EUs Energiunion fikk stor plass på Trondheimskonferansen. Ved konferansestart fikk leder i LO Trondheim John-Peder Denstad alle deltakerne til å ta på seg t-skjorte med "Nei til EUs Energiunion" på. Foto: Kristiane M. Krystad

Før konferansestart fredag arrangerte Sør-Trøndelag Nei Til EU og faglig utvalg faglig formøte i samarbeid med LO i Trondheim og LO i Oslo. Tema for møtet var "EU møter Brexit, EØS møter arbeidslivet". Innledere var Einar Hakaas, Kate Hoey, Terje Samuelsen, Roar Eilertsen og Line Eldring. Innlederne var innom problemene med svart arbeid i byggebransjen, Brexit halvannen år etterpå, EUs mobilitetspakke, ACER, og verftssaken. 

Trondheimskonferansen3
Maria Nilsen Aksberg er ungdomstillitsvalgt i Fagforbundet og medlem i Nei Til EU. Foto; Kristiane M. Krystad

Konferansen ble avsluttet søndag med å vedta Trondheimsresolusjonen 2018. Resolusjonen kritisererer EUs Vikarbyrådirektiv, EØS-avtalen, og EUs Energiunion og ACER. Den oppfordret også til videre tilslutning til "Ut av EØS"-kampanjen. Ungdom Mot EU leverte inn et forslag om å ta inn i resolusjonen av i behandlingen av ACER og Energiunionen må Stortinget handle etter paragraf 115 i Grunnloven som krevet 3/4 flertall. Forslaget vårt ble enstemmig vedtatt! 

Trondheimskonferansen4
UMEUere på Trondheimskonferansen. Fra venstre Lukas Neuenschwander, Sigrid Lien Sagabråten og Eirik Fenstad. Foto: Kristiane M. Krystad

Trondheimsresolusjonen og annen informasjon fra helgen finner du her på LO i Trondheims hjemmeside.

For bilder, video og annet gøy fra Ungdom Mot EU - husk å følg oss på Snap med brukernavn ungdommoteu. 

reLATERT

Se alle arrangementer

Vår klagestorm mot NRK, ledet til historisk klagerekord i 2023

30. des. 2023

Manglende dekning av Acer-saken i høyesterett fikk over 6.500 klager i 2023 og er med dette den mest innklagde saken til NRKs kringkastingsråd i historien.

Agder Ungdom mot EU har holdt sitt 1. Ordinære årsmøte

24. okt. 2023

I dag holdt det nylig stiftede fylkeslaget vårt i Agder sitt 1. Ordinære årsmøte hvor, nytt styre er valgt og kursen videre er lagt

Frykter en mer EU-positiv regjering med nye statsråder fra Europabevegelsen

19. okt. 2023

Andreas Bjelland Eriksen som er den nye klima- og miljøministeren har tidligere bakgrunn fra Europeisk Ungdom sitt sentralstyre fra 2012 til 2013 og Espen Barth Eide, som er ny utenriksminister, har tidligere vært generalsekretær for Europabevegelsen.

Medlemskveld i Oslo Ungdom mot EU på Duckpin bowling

03. okt. 2023

Oslo Ungdom mot EU har hatt sitt 2. Medlemsmøte på kort tid å både engasjement og antall medlemmer øker.

Ungdom mot EU gir nytt håp, om en voksende EU-motstand blant unge

17. sep. 2023

Ungdom mot EU orienterte Nei til EUs fylkesledersamling fredag den 15. September om arbeidet, resultatene og planene for våres for organisasjonen fremover.

Acer-saken: En historisk sak, brøt Stortinget grunnloven?

17. sep. 2023

EU byrået ACER, kan fatte vedtak over Norge som kan ha store konsekvenser for norsk kraft politikk og strømprisene. Våre myndigheter har mistet kontrollen til Den europeiske unionen!

Er du vår nye organisasjonssekretær?

29. juni 2023

Ønsker du å søke på denne stillingen? Da kan du sende en søknad til umeu@umeu.no

Bli kjent med vår nye generalsekretær!

23. juni 2023

Vi har ansatt Torstein Buskaker som ny generalsekretær. Vi har fått stille ham noen spørsmål, så medlemmene kan bli litt bedre kjent med han.

Valgkomiteens innstilling!

02. april 2023

Bli kjent med vår nye organisasjonssekretær!

03. jan. 2023

Vi har ansatt Sigrid Onsgaard Sagabråten som ny organisasjonssekretær. I dette intervjuet kan dere bli bedre kjent med henne!

Er du vår nye organisasjonssekretær?

01. juni 2022

Bli kjent med ny generalsekretær!

21. april 2022

Vi har ansatt Abdi Said som ny generalsekretær. Vi har fått stille han litt spørsmål, så medlemmene kan bli litt bedre kjent med han