Hils på Charles!

Rett før jul ble Charles Hextall Ungdom mot EUs nye organisasjonssekretær. Før han hoppet på toget til Trondheim i går fikk vi muligheten til å bli litt bedre kjent med han.

Hvem er du?
Charles.

Akkurat, har du noe mer å si om deg selv?
Tja. Jeg er en 26 år gammel engelskmann fra Bergen. Jeg er medlem av BBØ (Brann Bataljonen Øst, red.anm.) og BEFFEN (Bergensernes eksilforening, red.anm), så jeg liker å snakke fotball. Eventuelt så kan vi ta et slag biljard, dart eller foosball, bare ikke shuffleboard, eller sjakk, det er jeg skikkelig dårlig i. Jeg hater å tape. Også er jeg ny organisasjonssekretær! Det blir gøy!

Hva fikk deg engasjert i EU-saken da?
Jeg husker da fagforeningen aksjonerte mot tjenestedirektivet for en 10-års tid siden. Jeg har vel alltid vært opptatt av faglige rettigheter også skulle EU, som vi ikke var medlem av komme her og legge til rette for sosial dumping. Det syntes jeg var ugreit. Var nok kanskje da jeg fikk øynene opp for hva EØS-avtalen faktisk innebar. Meldte meg inn i Ungdom mot EU samtidig som jeg ble politisk aktiv.

Hva gleder du deg mest til å gjøre i den nye jobben?
Jeg gleder meg sykt til å bygge lokallag. Nå er jeg på vei til Trondheim for å starte Trøndelag Ungdom mot EU. Jeg skal være der i åtte dager med skolebesøk og skolering hver dag. Jeg digger det når det er høyt tempo og litt stress. Så jeg blir veldig, VELDIG glad når aktivister ringer meg og gir meg en unnskyldning til å forlate kontoret. Altså, det er hyggelige kolleger og alt det, men det er så kjedelig å sitte i ro.

5 kjappe:
Favoritt bok:
Name of the wind. Alle må lese den! Vi kan godt ta en ukes pause mens alle blir ferdige hvis du vil. Man sitter og ler høyt rett etter du har måtte ligge fra deg boken for å grine. Det er en emosjonell rollercoaster av en fantasy-bok. Spøker ikke. It's the best. Everybody says so. It's huge.

Favoritt musikk:
Alt av gammel hip-hop. Nesten. NWA, RUN DMC, B.I.G, Public enemy, 2pac, listen fortsetter altså. En del nyere, Aesop og gatas. Alt bergensk selvfølgelig, jeg tror faktisk det er obligatorisk. Litt usikker på om Nei til EU setter pris på at jeg blaster slikt på kontoret hele dagen. Kanskje like greit at jeg reiser så mye?

Favoritt film:
Du. Jeg er ganske streng når det kommer til film. De har en lei tendens til å alltid vare 5 minutter for lenge. De velger alltid å vise deg hva som skjer 2 måneder etter. Det ødelegger litt av magien for meg. Elsker en god, tragisk slutt, hvor helten ikke kommer tilbake eller noen venter forgjeves. Jeg vil bli rørt. Dette syntes jeg serier har blitt ganske gode på. Se Firefly, Det er en western-sci-fi hvor du følger en gjeng banditter. Serien ble dessverre kansellert etter bare én sesong, men du blir glad i karakterene. West Wing og Gilmore Girls er også et must!

Hvem ville du vært fanget i heisen med?
Jean-Claude Juncker. Hvis han er fanget i heisen med meg så vet vi hvor vi har ham.

Hva ligger på nattbordet ditt?
Nei, eh, det vil du virkelig ikke vite.

Vi takker Charles for praten, før han svinger seg ombord på NSB klar for å verve nye medlemmer til Trondheim Ungdom mot EU. God tur, Charles!

reLATERT

Se alle arrangementer

Pål er tilbake!

19. mars 2019

Ved inngangen til 2019 var det flere utskiftninger på kontoret. Tidligere nestleder Pål Trautmann Olerud, nestleder i 2013 og 2014 er endelig tilbake i organisasjonen som generalsekretær. For at dere skal bli bedre kjent med ham har vi klart å kidnappe han fra kontorarbeidet for å få et intervju.

Aksjon mot Jermbanepakke 4

27. feb. 2019

Nei til EU hadde på tirsdag aksjon mot jernbanepakke 4 langs Østfoldbanen.

Nytt sentralstyre valgt

03. feb. 2019

Landsmøtet tok opp politisk plattform, arbeidsplan, uttalelser og valgte nytt sentralstyre, landsstyre og andre tillitsvalgte. Reidun Berntsen Heggen ble valgt til leder, Kristian-Manuel Vilassis Duong til politisk nestleder og Henrik Madsen til organisatorisk nestleder. Øvrige sentralstyremedlemmer er Frankie Rød, Isak Roald Sandvik, Emilie Hermine Olsen Fagerli, Ayat Majbel Saeid, Renate Iselin Dirdal og Regine Blix. Her er leders tale til landsmøtet:

Høyt spill fra EU

16. jan. 2019

Tirsdag 15. januar ble statsminister Theresa Mays forslag Brexit-avtale nedstemt i det britiske underhuset. Dermed fortsetter den politiske uroen frem mot 29. mars, dagen da Storbritannia etter planen skal forlate EU.

Ungdomsorganisasjonene går sammen mot Jernbanepakke IV!

10. des. 2018

Ungdom mot EU har sammen med Sosialistisk Ungdom tatt lokalt initiativ til aksjon mot innføringen av EUs Jernbanepakke IV i Norge. Ungdommen frykter for jernbanens fremtid med denne irreversible jernbanepakken. Rød Ungdom og Fagforbundet Ung har også tilsluttet seg aksjonen.

Nytt Ungdom mot EU lag i Møre og Romsdal!

27. nov. 2018

Søndag 25. november møttes engasjerte medlemmer til et oppstartsmøte av Møre og Romsdal Ungdom Mot EU.

Nei til EU landsmøte 2018 samlet folk mellom 18 og 90 år til en spennende helg

13. nov. 2018

Helgen 9. til 11. November var 15 delegater fra Ungdom mot EU på Nei til EU sitt landsmøte som ble avholdt i Sarpsborg. Vi alle hadde stemmerett og fikk være med på å vedta både vedtekter og årsplan ++. Denne muligheten tror jeg mange var veldig fornøyde med å ha.

Medlemsmøte i Tromsø Ungdom mot EU

02. okt. 2018

27. september arrangerte det nye styret i Tromsø Ungdom mot EU sitt første åpne møte. Det kom 11 personen i alderen 15- 27 år, som var interresert i Norges forhold til EU.

Ungdom mot EUs tillitsvalgtkonferanse!

27. aug. 2018

Ungdom Mot EU inviterer til nasjonal konferanse 22. og 23. september i Oslo. På Tillitsvalgtkonferansen blir det fokus på organisatorisk skolering og opplæring.

EØS-elefanten i rommet

21. aug. 2018

Den siste tiden har vi kunne lese om hvordan kriminelle nettverk har slått seg opp i deler av norsk bygge- og renholdsbransje. Arbeidslivskriminalitet har blitt et så alvorlig samfunnsproblem at regjeringen har vedtatt en egen strategi og lover økt innsats mot bakmenn og nettverk. Ingen ser imidlertid ut til å ville stille spørsmålstegn med den store elefanten i rommet: nemlig EØS-avtalens arbeidslivsbestemmelser om fri flyt.

Ungdom Mot EUs sommerleirturne 2018

17. aug. 2018

I tillegg til å arrangere egen sommerfestival har Ungdom Mot EU reist rundt og vært med på andre organisasjoners sommerkonferanser og sommerleire. Vi har besøkt ti organisasjoner og fått mange nye medlemmer!

Sommer Mot EU på Eina

19. juli 2018

Helgen 13. – 15. Juli samlet 24 deltagere seg på Skogstad leirsted på Eina. Helgen ble fylt med innledninger, bading og sosialt. Landsstyret hadde sitt andre møte fredag 15. Det ble en innholdsrik helg med gamle og nye bekjente.