Lisens:   Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0 Generic
Bilde: Miljøpartiet De Grønne / Haavard Bakken

MDG-toppen sitt utspill, om EU-integrasjon strider med folkets vilje

Bryr MDG seg om at det norske folket ikke vil inn i EU og har sett seg lei av et dysfunksjonelt strømmarked, det ser ikke slik ut!

Dette debattinnlegget ble først publisert i Klassekampen den 25. Juni 

I en artikkel i Klassekampen 21. Juni, så refser MDG-toppen Une Bastholm partiene som ønsker veto mot EUs 4. Energimarkedspakke. En pakke som inneholder en rekke suverenitetsavstående direktiver og gir bort enda mer av norsk suverenitet over energipolitikken til den europeiske unionen, som i tillegg er enda et steg på veien mot tettere integrasjon av Norge i unionen.

Bryr Une Basthom seg om det norske demokratiet?

Det virker som at Bastholm ikke bryr seg om hva det norske folket mener om innlemmelse i EUs energiunion eller EU for øvrig, for hun vil i grunnen integrere oss enda tettere til unionen uavhengig av hva folket måtte mene om det.

For ifølge en av de nyeste målingene, som ble utført den 4. Juni av Infact for Nettavisen, om hva folk i Norge mener om norsk EU-medlemskap så sier hele 56,3% nei og kun 25,6% sier ja. Dette er solide tall for nei-siden og gjør at sånne som meg stiller et stort spørsmålstegn ved ja-siden sin bit for bit integrasjonspolitikk av Norge inn i EU.

 

Skal vi koble oss på et dysfunksjonelt strømmarked Bastholm?

Det ble kjent i VG den 17. Juni at Sverige avviser Tyskland sin søknad om en ny strømkabel fra Skåne til Tyskland og begrunnelsen var at det tyske kraftmarkedet ikke er effektiv og det kan føre til høyere strømpriser for folk i Sverige, så hvorfor skal Norge da godta å bli enda tettere tilkoblet dette? Svenskene som er EU-medlemmer har selv begynt å skjønne hvor gale det er, men MDG-toppen virker å fortsatt ha skyggelappene på i sin EU-iver.

Visst folk vil ha dyrere strøm og et parti som ikke respekterer folkets nei, så burde de stemme på MDG

Stort bilde i toppen: Lisens: Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0 Generic Bilde: Miljøpartiet De Grønne / Haavard Bakken