Møt det nye sentralstyret til Ungdom Mot EU

Helgen 16. - 18. februar ble Ungdom Mot EUs 26. ordinære landsmøte avholdt i Oslo. Landsmøtet behandlet organisasjonens vedtekter, økonomi, arbeidsplan og uttalelser. Det ble valgt ny leder og nytt sentralstyre. Bli bedre kjent med de nye tillitsvalgte her.

Som ny leder av Ungdom Mot EU ble Eirik Fenstad Thorbjørnsen valgt. Fenstad er 21 år og fra Stavanger. Han har vært medlem av UMEU siden 2014 og har miljø og arbeid som sine hjertesaker. Eirik har jobbet som bartender og for Natur og Ungdom. I forrige landsmøteperiode satt han som sentralstyremedlem og hadde ansvar for studieturen til Brüssel. 

Intervju med Eirik i Nationen (krever innlogging) - Advarer mot EUs Energiunion.

Intervju med Eirik på Byas.no - Eirik (21) får ofte høre at han ligner på Isak i Skam, men en TV-karriere er han ikke interessert i

Generalsekretær Kaspar Tjeldflaat Steudel (29) ble valgt på forrige landsmøte og stilte til gjenvalg. Kaspar er fra Stavanger og har studert statsvitenskap ved Universitetet i Bergen. Han har tidligere arbeidet for Røde Kors og har også erfaring fra annet frivillig arbeid. Hjertesaker er asyl og innvandring og faglige rettigheter.

På gjenvalg var også sentralstyremedlem Andreas Szôke Storeng (22), men han stilte til et nytt verv nemlig som organisatorisk nestleder. Storeng er fra Lillestrøm og studerer Idéhistorie ved Universitetet i Oslo. Han har to perioder i sentralstyret bak seg og hans hjertesaker er internasjonal bistand- og flyktningpolitikk, jernbane og landbruk. Andreas har erfaring fra Leger Uten Grenser og Sosialistisk Ungdom.

Reidun Berntsen Heggen (25) fra Bærum er ny politisk nestleder. Reidun ble medlem i Ungdom Mot EU i 2016 og er ny i sentralstyret. Hun har bodd i Tromsø siden 2012 og studerer statsvitenskap ved Universitetet (UiT). Fra 2013 til 2015 var hun lokallagsleder i Sosialistisk Ungdom, og 2015 til 2016 hadde hun et fulltidsverv som forsknings- og likestillingsansvarlig i arbeidsutvalget til Studentparlamentet ved UiT. Reidun er også vara for SV i kommunestyret i Tromsø.

I tillegg til arbeidsutvalget ble det valgt fem sentralstyremedlemmer. Alle er nye i sentralstyret.

Dorthea Enger (21) er fra Aurskog - Høland og studerer Lektorprogrammet ved Universitetet i Oslo. Enger har to perioder i Ungdom Mot EUs landsstyre bak seg og har vært leder for Oslo Studenter Mot EU. Hun har også flere års erfaring fra Senterungdommen. Hjertesaker er internasjonal politikk og folkestyre.

Frankie Rød (18) er fra Sarpsborg og går på videregående skole. Hen har sittet i Ungdom Mot EUs landsstyre i forrige periode og i styret til Østfold Ungdom Mot EU. Rød har også erfaring fra Sosialistisk Ungdom. Hjertesak er arbeidsrettigheter. 

Henrik Madsen (23) er fra Bergen og har vært medlem av Ungdom Mot EU siden 2010. Henrik har sittet i landsstyret til Ungdom Mot EU, har erfaring fra Rød Ungdom, og fra studentpolitikken ved Universitetet i Bergen. Hjertesaker er arbeidsrettigheter og lokaldemokrati. 

Epsen Thygesen (27) er fra Risør og jobber med logistikk. Thygesen har tidligere vært praktikant ved EFTAs Brüsselkontor og Norges WTO-delegasjon i Geneve. Han har erfaring fra Senterpartiet og ATTAC. Det er Brexit som står øverst på agendaen hos Espen for tiden. 

Sammen med Stortingsrepresentant Sigbjørn Gjelsvik (SP) skrev Thygesen denne kommentaren på ABC Nyheter etter Brexit i 2016 - Norge og Storbritannias unike mulighet.

Kristian-Manuel Duong (20) er fra Moss og har tidligere sittet i sentralstyret til Industri Energi Ung. Han har erfaring fra styret i Østfold Ungdom Mot EU, Sosialistisk Ungdom og Natur og Ungdom. Hjertesaker er arbeidsmarkedet og industrien. 

Foto: Fra venstre; Henrik Madsen, Dorthea Enger, Kaspar Steudel, Espen Thygesen, Reidun Heggen, Andreas Storeng, Kristian Duong, Eirik Fenstad og Frankie Rød. 

reLATERT

Se alle arrangementer

Agder Ungdom mot EU har holdt sitt 1. Ordinære årsmøte

24. okt. 2023

I dag holdt det nylig stiftede fylkeslaget vårt i Agder sitt 1. Ordinære årsmøte hvor, nytt styre er valgt og kursen videre er lagt

Frykter en mer EU-positiv regjering med nye statsråder fra Europabevegelsen

19. okt. 2023

Andreas Bjelland Eriksen som er den nye klima- og miljøministeren har tidligere bakgrunn fra Europeisk Ungdom sitt sentralstyre fra 2012 til 2013 og Espen Barth Eide, som er ny utenriksminister, har tidligere vært generalsekretær for Europabevegelsen.

Medlemskveld i Oslo Ungdom mot EU på Duckpin bowling

03. okt. 2023

Oslo Ungdom mot EU har hatt sitt 2. Medlemsmøte på kort tid å både engasjement og antall medlemmer øker.

Ungdom mot EU gir nytt håp, om en voksende EU-motstand blant unge

17. sep. 2023

Ungdom mot EU orienterte Nei til EUs fylkesledersamling fredag den 15. September om arbeidet, resultatene og planene for våres for organisasjonen fremover.

Er du vår nye organisasjonssekretær?

29. juni 2023

Ønsker du å søke på denne stillingen? Da kan du sende en søknad til umeu@umeu.no

Bli kjent med vår nye generalsekretær!

23. juni 2023

Vi har ansatt Torstein Buskaker som ny generalsekretær. Vi har fått stille ham noen spørsmål, så medlemmene kan bli litt bedre kjent med han.

Valgkomiteens innstilling!

02. april 2023

Bli kjent med vår nye organisasjonssekretær!

03. jan. 2023

Vi har ansatt Sigrid Onsgaard Sagabråten som ny organisasjonssekretær. I dette intervjuet kan dere bli bedre kjent med henne!

Er du vår nye organisasjonssekretær?

01. juni 2022

Bli kjent med ny generalsekretær!

21. april 2022

Vi har ansatt Abdi Said som ny generalsekretær. Vi har fått stille han litt spørsmål, så medlemmene kan bli litt bedre kjent med han

Er du vår nye generalsekretær?

10. mars 2022

Er du opptatt av å holde orden i sakspapirene, liker du tall og interesserer deg for europeisk og internasjonal politikk? Vil du jobbe med administrasjon og organisere den unge nei-bevegelsen i hele landet? Har du gode ideer for hvordan en kan drifte en organisasjon best mulig, og er god på å skape engasjement blant de rundt deg? Da er stillingen som generalsekretær hos oss noe for deg!

Bli kjent med organisasjonssekretær!

03. nov. 2021

Vi har fått ansatt Mikkel Sibe som ny organisasjonssekretær! Vi har intervjuet han, slik at dere skal få bli litt kjent med han.