Påskeanbefalinger fra Ungdom Mot EU

Påske er tiden for å slappe og ha ferie. Det er høytid for krim både i bokformat og på streaming. Hva med å bytte ut krimboken med en kriminelt spennende bok om EU? Ungdom Mot EU anbefaler underholdning til påskeferien.

paaske2018 (2)

Bøker

Folket sa nei av Dag Seierstad (2014)

28. november 1994 var det 20 år siden folkeavstemningen i 1994. I den anledning ga Nei Til EU ut denne jubileumsboken. Boken følger norsk EU-debatt fra 1960-tallet og frem til 1994. Boken er gjennomillustrert i farger og er på 320 sider. Dag Seierstad er æresmedlem av Nei Til EU, og han skriver ukentlig i avisa Klassekampen om EU og EØS. 

Makta midt i mot av Kjell-Erik Nordenson Kallset (2009)

Denne boken handler om EU-striden innad i Arbeiderpartiet. Folkeavstemningen i 1994 var et stort nederlag for EU-prosjektet til Gro Harlem Brundtland, hvem var disse folkene som utfordret toppen i eget parti? Kjell-Erik Nordenson Kallset er kommunikasjonssjef i Fagforbundet. Han har tidligere vært informasjonssjef i Nei Til EU.

Adult in the room av Yanis Varoufakis (2017)

Boken handler om Varoufakis kamp mot udemokratiske krefter i EU-systemet under hans periode som finansminister i et kriserammet Hellas. Forfatteren tar oss med inn i gangene og møterommene i EU-systemet. Han introduserer oss til makteliten i EU og viser hvordan makten rår. Yanis Varoufakis er professor i politisk økonomi og var gresk finansminister fra januar til juli 2015. 

Film

Europas stengte grenser (Backlight Superfortress Europe, 2017) 

Nederlandsk dokumentar som handler om hvordan EU håndterer sine grenser opp mot den massive flyktningstrømmen de siste år. På kartet ser man at EUs sørlige grense er mot Middelhavet, men er den i realiteten langt lengre sør på et annet kontinent? 

Dokumentaren ligger tilgjengelig for alle på NRK Nett - TV (ekstern link).

A turning tide in the life of man (I MBÉAL NA STOIRME, 2014)

Denne dokumentaren handler om hvordan EUs reguleringer innen fiskeri påvirker fiskere på den irske øya Inishbofin. John O`Brien, en av de lokale fiskerne, bestemmer seg for å ta opp kampen mot byråkratiet i EU. Filmen følger den åtte år lange kampen hans mot det mektige byråkratiet i Brüssel. 

Lenke til trailer på Youtube (ekstern link).

Podcast

Syver & Siggen

Tidligere leder i Ungdom Mot EU Syver Zachariassen og makker Sigbjørn Gjelsvik (stortingsrepresentant for Senterpartiet) møtes i samtale om nasjonal og internasjonal politikk i denne podcasten. De dekker aktuelle EU-saker og Brexit veldig godt. Anbefales for å holde seg oppdatert på EU! 

Lenke til Syver & Siggens Facebookside

Da gjenstår det bare å ønske dere alle sammen en riktig god påske fra oss i Ungdom Mot EU!

reLATERT

Se alle arrangementer

Medlemskveld i Oslo Ungdom mot EU på Duckpin bowling

03. okt. 2023

Oslo Ungdom mot EU har hatt sitt 2. Medlemsmøte på kort tid å både engasjement og antall medlemmer øker.

Ungdom mot EU gir nytt håp, om en voksende EU-motstand blant unge

17. sep. 2023

Ungdom mot EU orienterte Nei til EUs fylkesledersamling fredag den 15. September om arbeidet, resultatene og planene for våres for organisasjonen fremover.

Er du vår nye organisasjonssekretær?

29. juni 2023

Ønsker du å søke på denne stillingen? Da kan du sende en søknad til umeu@umeu.no

Bli kjent med vår nye generalsekretær!

23. juni 2023

Vi har ansatt Torstein Buskaker som ny generalsekretær. Vi har fått stille ham noen spørsmål, så medlemmene kan bli litt bedre kjent med han.

Valgkomiteens innstilling!

02. april 2023

Bli kjent med vår nye organisasjonssekretær!

03. jan. 2023

Vi har ansatt Sigrid Onsgaard Sagabråten som ny organisasjonssekretær. I dette intervjuet kan dere bli bedre kjent med henne!

Er du vår nye organisasjonssekretær?

01. juni 2022

Bli kjent med ny generalsekretær!

21. april 2022

Vi har ansatt Abdi Said som ny generalsekretær. Vi har fått stille han litt spørsmål, så medlemmene kan bli litt bedre kjent med han

Er du vår nye generalsekretær?

10. mars 2022

Er du opptatt av å holde orden i sakspapirene, liker du tall og interesserer deg for europeisk og internasjonal politikk? Vil du jobbe med administrasjon og organisere den unge nei-bevegelsen i hele landet? Har du gode ideer for hvordan en kan drifte en organisasjon best mulig, og er god på å skape engasjement blant de rundt deg? Da er stillingen som generalsekretær hos oss noe for deg!

Bli kjent med organisasjonssekretær!

03. nov. 2021

Vi har fått ansatt Mikkel Sibe som ny organisasjonssekretær! Vi har intervjuet han, slik at dere skal få bli litt kjent med han.

Ungdom mot EU søker ny organisasjonssekretær!

06. aug. 2021

Er du en reiseglad person, som interesserer deg for europeisk politikk og rettferdighet? Vil du jobbe med kunnskapsformidling og bygge en bevegelse i hele landet? Da er stillingen som organisasjonssekretær noe for deg!

Slampoesi-workshop

17. sep. 2020

5. september arrangerte Ungdom mot EU slampoesi-workshop for våre medlemmer.