Sentralstyret på turné

I enhver medlemsorganisasjon er det lokallagene og det arbeidet som gjøres lokalt som er essensen. For å styrke det lokale arbeidet reiser sentralstyret ut på turne i juni. De skal besøke steder hvor Ungdom Mot EU har lokallag og steder hvor det ikke er noe lag per nå, men hvor det satses fremover. Leder Eirik Fenstad gleder seg til å reise ut å møte unge engasjerte EU-motstandere landet rundt.

Turneen startet allerede i forrige uke med studentkveld i Bergen. Sentralstyremedlem Henrik Madsen styrte møtet med tema Jernbanepakke IV. Det har tidligere vært lokallag i Bergen, og fremover satses det først og fremst på studentaktivitet og Studenter Mot EU der. Ungdom Mot EU er tilstede ved semesterstart på Universitetet i Bergen 14. august.

Onsdag 13. juni fortsetter turneen i Tromsø. Begge nestlederne i Ungdom Mot EU Andreas Storeng og Reidun Heggen er tilstede på åpent møte med tema EØS og sosial dumping. Det har tidligere både vært studentlag og ungdomslag i Tromsø. Nestleder Reidun Heggen som selv studerer i Tromsø håper på å få opp aktiviteten i nord.

Andreas Storeng Eirik Fenstad
Nestleder og leder i Ungdom Mot EU Andreas Storeng og Eirik Fenstad gleder seg til å reise rundt i landet å besøke medlemmer. Foto: Kristiane M. Krystad

Tirsdag 19. juni reiser Eirik til Gloppen i Sandane og Andreas reiser til Innherred i Trøndelag. Gloppen er det nyeste lokallaget i Ungdom Mot EU. De hadde første årsmøte i 2017. I Innherred har det også tidligere vært lokallag, så vi håper å få opp aktivitet der. Ungdom Mot EU og Nei Til EU har flere aktive medlemmer i lokalmiljøet.

Torsdag 21. juni kommer Henrik Madsen til Sarpsborg. Østfold Ungdom Mot EU fungerer per i dag som et lokallag, men det er planer om et til lag i Moss. Siste besøk blir til Kristiansund mandag 2. juli.

- Vi håper på å treffe på så mange UMEUere som mulig på turneen. Både gamle og nye medlemmer er hjertelig velkommen, også de som bare er nysgjerrige, avslutter Eirik.

Oversikt over lokale arrangementer med tid og sted finner du i kalenderen.

Har du lyst på besøk av Ungdom Mot EU dit du bor? Eller er du interessert i å starte opp lokallag? Send en e-post til umeu(a)umeu.no eller ring vår reisesekretær på 415 44 712.

Under Om oss finner du oversikt over lokallag i Ungdom Mot EU.

Følg også med på sosiale medier

Facebook - Ungdom Mot EU 

Instagram - Ungdom Mot EU

Snap - ungdommoteu 

snap

reLATERT

Se alle arrangementer

Nytt sentralstyre valgt

03. feb. 2019

Landsmøtet tok opp politisk plattform, arbeidsplan, uttalelser og valgte nytt sentralstyre, landsstyre og andre tillitsvalgte. Reidun Berntsen Heggen ble valgt til leder, Kristian-Manuel Vilassis Duong til politisk nestleder og Henrik Madsen til organisatorisk nestleder. Øvrige sentralstyremedlemmer er Frankie Rød, Isak Roald Sandvik, Emilie Hermine Olsen Fagerli, Ayat Majbel Saeid, Renate Iselin Dirdal og Regine Blix. Her er leders tale til landsmøtet:

Hils på Charles!

23. jan. 2019

Rett før jul ble Charles Hextall Ungdom mot EUs nye organisasjonssekretær. Før han hoppet på toget til Trondheim i går fikk vi muligheten til å bli litt bedre kjent med han.

Høyt spill fra EU

16. jan. 2019

Tirsdag 15. januar ble statsminister Theresa Mays forslag Brexit-avtale nedstemt i det britiske underhuset. Dermed fortsetter den politiske uroen frem mot 29. mars, dagen da Storbritannia etter planen skal forlate EU.

Hellas - solidaritet, krise og håpløsthet

17. des. 2018

31. oktober til 5. november 2018 var 11 studentmedlemmer i Ungdom mot EU på studietur til Athen, Hellas. Alle deltakerne fikk i oppgave å skrive en oppsummering fra en av postene på programmet. Her kan du lese deres opplevelser fra turen.

Ungdomsorganisasjonene går sammen mot Jernbanepakke IV!

10. des. 2018

Ungdom mot EU har sammen med Sosialistisk Ungdom tatt lokalt initiativ til aksjon mot innføringen av EUs Jernbanepakke IV i Norge. Ungdommen frykter for jernbanens fremtid med denne irreversible jernbanepakken. Rød Ungdom og Fagforbundet Ung har også tilsluttet seg aksjonen.

Nytt Ungdom mot EU lag i Møre og Romsdal!

27. nov. 2018

Søndag 25. november møttes engasjerte medlemmer til et oppstartsmøte av Møre og Romsdal Ungdom Mot EU.

Studenter mot EU på studietur i Hellas

19. nov. 2018

31 Oktober til 5 November befant det seg 12 norske ungdommer i Hellas, Athen. Studietur med studenter mot EU ble avholdt i denne tidsperioden i år (2018). I denne teksten skal jeg, som en av deltagerne, fortelle hvordan det var å være på studietur i Hellas sammen med denne flotte gjengen.

Nei til EU landsmøte 2018 samlet folk mellom 18 og 90 år til en spennende helg

13. nov. 2018

Helgen 9. til 11. November var 15 delegater fra Ungdom mot EU på Nei til EU sitt landsmøte som ble avholdt i Sarpsborg. Vi alle hadde stemmerett og fikk være med på å vedta både vedtekter og årsplan ++. Denne muligheten tror jeg mange var veldig fornøyde med å ha.

Makt og EU på agendaen under Globaliseringskonferansen 2018

26. okt. 2018

12. til 14. oktober var representanter fra UMEU på stand under Globaliseringskonferansen ved DOGA og kulturkirken Jakob i Oslo. Det var en fantastisk helg, fullspekket av foredragsholdere, likestillingsforkjempere og professorer fra hele verden. Blant annet den colombianske miljøaktivisten Francia Márques, vinner av Right Livelihood Award og æresdoktor Vandana Shiva, samt representanter fra organisasjoner som kvinnefronten, Ungkurd, Natur og Ungdom, antirasistisk senter, IKFF, Operasjon Dagsverk, Palestinakomiteen med flere.

Politisk markering mot Jernbanepakke IV

10. okt. 2018

Torsdag 11. oktober kl. 15:00 samles motstandere av EUs Jernbanepakke IV på Eidsvoll plass foran Stortinget for å demonstrere. Tidligere samme dag fra kl. 12:00 til 14:00 er det formøte for alle interesserte.

Suksessfull Tillitsvalgtskonferanse samlet over 20 unge EU - motstandere i hovedstaden

08. okt. 2018

Helgen 22 og 23 september ble Tillitsvalgtkonferansen 2018 holdt. Denne befant seg i Oslo. Dette var en nasjonal konferanse og flere ungdommer fra deler av Norge møtte opp for en spennende helg med informasjon og sosialt.

Globaliseringskonferansen 2018

04. okt. 2018

Anne Grete Kroken er gjestskribent. Hun er styremedlem i Norges Sosiale Forum som arrangerer Globaliseringskonferansen annet hvert år. Årets konferanse er i Jakob Kirke i Oslo fredag 12. til søndag 14. oktober. Ungdom mot EU er tilstede på konferansen med stand, og vi er medarrangør sammen med Nei til EU på møtet "Hellas - ti år under jernhælen".