Sentralstyret på turné

I enhver medlemsorganisasjon er det lokallagene og det arbeidet som gjøres lokalt som er essensen. For å styrke det lokale arbeidet reiser sentralstyret ut på turne i juni. De skal besøke steder hvor Ungdom Mot EU har lokallag og steder hvor det ikke er noe lag per nå, men hvor det satses fremover. Leder Eirik Fenstad gleder seg til å reise ut å møte unge engasjerte EU-motstandere landet rundt.

Turneen startet allerede i forrige uke med studentkveld i Bergen. Sentralstyremedlem Henrik Madsen styrte møtet med tema Jernbanepakke IV. Det har tidligere vært lokallag i Bergen, og fremover satses det først og fremst på studentaktivitet og Studenter Mot EU der. Ungdom Mot EU er tilstede ved semesterstart på Universitetet i Bergen 14. august.

Onsdag 13. juni fortsetter turneen i Tromsø. Begge nestlederne i Ungdom Mot EU Andreas Storeng og Reidun Heggen er tilstede på åpent møte med tema EØS og sosial dumping. Det har tidligere både vært studentlag og ungdomslag i Tromsø. Nestleder Reidun Heggen som selv studerer i Tromsø håper på å få opp aktiviteten i nord.

Andreas Storeng Eirik Fenstad
Nestleder og leder i Ungdom Mot EU Andreas Storeng og Eirik Fenstad gleder seg til å reise rundt i landet å besøke medlemmer. Foto: Kristiane M. Krystad

Tirsdag 19. juni reiser Eirik til Gloppen i Sandane og Andreas reiser til Innherred i Trøndelag. Gloppen er det nyeste lokallaget i Ungdom Mot EU. De hadde første årsmøte i 2017. I Innherred har det også tidligere vært lokallag, så vi håper å få opp aktivitet der. Ungdom Mot EU og Nei Til EU har flere aktive medlemmer i lokalmiljøet.

Torsdag 21. juni kommer Henrik Madsen til Sarpsborg. Østfold Ungdom Mot EU fungerer per i dag som et lokallag, men det er planer om et til lag i Moss. Siste besøk blir til Kristiansund mandag 2. juli.

- Vi håper på å treffe på så mange UMEUere som mulig på turneen. Både gamle og nye medlemmer er hjertelig velkommen, også de som bare er nysgjerrige, avslutter Eirik.

Oversikt over lokale arrangementer med tid og sted finner du i kalenderen.

Har du lyst på besøk av Ungdom Mot EU dit du bor? Eller er du interessert i å starte opp lokallag? Send en e-post til umeu(a)umeu.no eller ring vår reisesekretær på 415 44 712.

Under Om oss finner du oversikt over lokallag i Ungdom Mot EU.

Følg også med på sosiale medier

Facebook - Ungdom Mot EU 

Instagram - Ungdom Mot EU

Snap - ungdommoteu 

snap

reLATERT

Se alle arrangementer

Politisk markering mot Jernbanepakke IV

10. okt. 2018

Torsdag 11. oktober kl. 15:00 samles motstandere av EUs Jernbanepakke IV på Eidsvoll plass foran Stortinget for å demonstrere. Tidligere samme dag fra kl. 12:00 til 14:00 er det formøte for alle interesserte.

Suksessfull Tillitsvalgtskonferanse samlet over 20 unge EU - motstandere i hovedstaden

08. okt. 2018

Helgen 22 og 23 september ble Tillitsvalgtkonferansen 2018 holdt. Denne befant seg i Oslo. Dette var en nasjonal konferanse og flere ungdommer fra deler av Norge møtte opp for en spennende helg med informasjon og sosialt.

Globaliseringskonferansen 2018

04. okt. 2018

Anne Grete Kroken er gjestskribent. Hun er styremedlem i Norges Sosiale Forum som arrangerer Globaliseringskonferansen annet hvert år. Årets konferanse er i Jakob Kirke i Oslo fredag 12. til søndag 14. oktober. Ungdom mot EU er tilstede på konferansen med stand, og vi er medarrangør sammen med Nei til EU på møtet "Hellas - ti år under jernhælen".

Medlemsmøte i Tromsø Ungdom mot EU

02. okt. 2018

27. september arrangerte det nye styret i Tromsø Ungdom mot EU sitt første åpne møte. Det kom 11 personen i alderen 15- 27 år, som var interresert i Norges forhold til EU.

Dagsseminar om EU og EØS i Drammen

26. sep. 2018

Ungdom mot EU arrangerer med Sosialistisk Ungdom, Senterungdommen og Rød Ungdom i Buskerud et dagsseminar for ungdom. Vi ønsker å sette lys på hvorfor vi er EU-motstandere samt formidle informasjon om hvordan vi blir påvirket av EU og EØS-avtalen.

Fra Kautokeino til Bergen - Studenter mot EU deltok på semesterstart landet rundt

10. sep. 2018

Høstsemesteret for studenter på høyere utdanning er sparket i gang! Studenter mot EU møtte nye og gamle studenter ved åpningen av flere av landets høyere utdanningsinstitusjoner. Vi deltok med stands på åtte steder fra Samisk høgskole i Kautokeino til Universitetet i Bergen.

Årets studietur med Studenter mot EU går til Hellas!

29. aug. 2018

Ungdom mot EUs studentsatsing Studenter mot EU arrangerer årlig studietur til et land i Europa. Tidligere studieturer har gått til Brüssel og London. I høst går turen til Athen og Hellas!

Ungdom mot EUs tillitsvalgtkonferanse!

27. aug. 2018

Ungdom Mot EU inviterer til nasjonal konferanse 22. og 23. september i Oslo. På Tillitsvalgtkonferansen blir det fokus på organisatorisk skolering og opplæring.

EØS-elefanten i rommet

21. aug. 2018

Den siste tiden har vi kunne lese om hvordan kriminelle nettverk har slått seg opp i deler av norsk bygge- og renholdsbransje. Arbeidslivskriminalitet har blitt et så alvorlig samfunnsproblem at regjeringen har vedtatt en egen strategi og lover økt innsats mot bakmenn og nettverk. Ingen ser imidlertid ut til å ville stille spørsmålstegn med den store elefanten i rommet: nemlig EØS-avtalens arbeidslivsbestemmelser om fri flyt.

Ungdom Mot EUs sommerleirturne 2018

17. aug. 2018

I tillegg til å arrangere egen sommerfestival har Ungdom Mot EU reist rundt og vært med på andre organisasjoners sommerkonferanser og sommerleire. Vi har besøkt ti organisasjoner og fått mange nye medlemmer!

Sommer Mot EU på Eina

19. juli 2018

Helgen 13. – 15. Juli samlet 24 deltagere seg på Skogstad leirsted på Eina. Helgen ble fylt med innledninger, bading og sosialt. Landsstyret hadde sitt andre møte fredag 15. Det ble en innholdsrik helg med gamle og nye bekjente.

Natur og Ungdom + Ungdom Mot EU = en ekte sommerflørt

09. juli 2018

Nå er det bare dagene til Ungdom mot EUs Sommerfestival går av stabelen. Mellom 13.- 15. juli kommer idylliske Skogstad leirsted i Oppland til å være fylt opp av ungdommer fra hele det vide landet, som samles for å kjøle seg ned med is i solsteiken, drikke alt for mye kaffe sent om kvelden, og selvfølgelig diskutere smått og stort om EU. I den forbindelse har vi gleden av å kunne annonsere at nestleder av Natur og Ungdom, Haldis Tjeldflaat Helle kommer til Sommerfestivalen for å snakke om EU og miljø.