Sentralstyret på turné

I enhver medlemsorganisasjon er det lokallagene og det arbeidet som gjøres lokalt som er essensen. For å styrke det lokale arbeidet reiser sentralstyret ut på turne i juni. De skal besøke steder hvor Ungdom Mot EU har lokallag og steder hvor det ikke er noe lag per nå, men hvor det satses fremover. Leder Eirik Fenstad gleder seg til å reise ut å møte unge engasjerte EU-motstandere landet rundt.

Turneen startet allerede i forrige uke med studentkveld i Bergen. Sentralstyremedlem Henrik Madsen styrte møtet med tema Jernbanepakke IV. Det har tidligere vært lokallag i Bergen, og fremover satses det først og fremst på studentaktivitet og Studenter Mot EU der. Ungdom Mot EU er tilstede ved semesterstart på Universitetet i Bergen 14. august.

Onsdag 13. juni fortsetter turneen i Tromsø. Begge nestlederne i Ungdom Mot EU Andreas Storeng og Reidun Heggen er tilstede på åpent møte med tema EØS og sosial dumping. Det har tidligere både vært studentlag og ungdomslag i Tromsø. Nestleder Reidun Heggen som selv studerer i Tromsø håper på å få opp aktiviteten i nord.

Andreas Storeng Eirik Fenstad
Nestleder og leder i Ungdom Mot EU Andreas Storeng og Eirik Fenstad gleder seg til å reise rundt i landet å besøke medlemmer. Foto: Kristiane M. Krystad

Tirsdag 19. juni reiser Eirik til Gloppen i Sandane og Andreas reiser til Innherred i Trøndelag. Gloppen er det nyeste lokallaget i Ungdom Mot EU. De hadde første årsmøte i 2017. I Innherred har det også tidligere vært lokallag, så vi håper å få opp aktivitet der. Ungdom Mot EU og Nei Til EU har flere aktive medlemmer i lokalmiljøet.

Torsdag 21. juni kommer Henrik Madsen til Sarpsborg. Østfold Ungdom Mot EU fungerer per i dag som et lokallag, men det er planer om et til lag i Moss. Siste besøk blir til Kristiansund mandag 2. juli.

- Vi håper på å treffe på så mange UMEUere som mulig på turneen. Både gamle og nye medlemmer er hjertelig velkommen, også de som bare er nysgjerrige, avslutter Eirik.

Oversikt over lokale arrangementer med tid og sted finner du i kalenderen.

Har du lyst på besøk av Ungdom Mot EU dit du bor? Eller er du interessert i å starte opp lokallag? Send en e-post til umeu(a)umeu.no eller ring vår reisesekretær på 415 44 712.

Under Om oss finner du oversikt over lokallag i Ungdom Mot EU.

Følg også med på sosiale medier

Facebook - Ungdom Mot EU 

Instagram - Ungdom Mot EU

Snap - ungdommoteu 

snap

reLATERT

Se alle arrangementer

Sommer Mot EU på Eina

19. juli 2018

Helgen 13. – 15. Juli samlet 24 deltagere seg på Skogstad leirsted på Eina. Helgen ble fylt med innledninger, bading og sosialt. Landsstyret hadde sitt andre møte fredag 15. Det ble en innholdsrik helg med gamle og nye bekjente.

Natur og Ungdom + Ungdom Mot EU = en ekte sommerflørt

09. juli 2018

Nå er det bare dagene til Ungdom mot EUs Sommerfestival går av stabelen. Mellom 13.- 15. juli kommer idylliske Skogstad leirsted i Oppland til å være fylt opp av ungdommer fra hele det vide landet, som samles for å kjøle seg ned med is i solsteiken, drikke alt for mye kaffe sent om kvelden, og selvfølgelig diskutere smått og stort om EU. I den forbindelse har vi gleden av å kunne annonsere at nestleder av Natur og Ungdom, Haldis Tjeldflaat Helle kommer til Sommerfestivalen for å snakke om EU og miljø.

Hans Olav Lahlum kommer på sommerfestivalen

27. juni 2018

Hans Olav Lahlum kommer til Sommerfestivalen. Kjent som historiker og forfatter av blant annet Oscar Torp. En politisk biografi (2007), Presidentene (2008)¸ Menneskefluene (2010) og mer. På sommerfestivalen skal han prate om USA og EU.

Sommer Mot EU presenterer forfatter Halvor Fjermeros

16. juni 2018

På Sommerfestivalen vår får vi besøk av innleder Halvor Fjermeros! Han er 66 år, tidligere journalist i Klassekampen og er forfatter av flere bøker, inkludert “Uro i euroland. En europeisk reiserapport om avmakt og motstand blant fagorganiserte og sosiale bevegelser i det nye arbeidslivet i EU.”

Sommer mot EU presenterer Audrey`s Dance!

08. juni 2018

Ungdom mot EU arrangerer Sommerfestival 13.-15. juli 2018 på idylliske Skogstad leirsted i Oppland. Vi gleder oss til å tilbringe tre dager full med sommer, sol og selvråderett. I forbindelse har vi gleden av å kunne annonsere at vi får besøk av bandet Audrey`s Dance!

Sommer Mot EU

01. juni 2018

Ungdom mot EU arrangerer Sommerfestival 13.-15. juli 2018 på idylliske Skogstad leirsted i Oppland. Vi gleder oss til sommer, sol og selvråderett! Det blir konsert, workshops, Non-Eurovision Song Contest, og spennende politiske innledninger.

Studietur til Ukraina med LNU

19. mai 2018

Ungdom Mot EU var så heldig å bli representert blant de 11 barne- og ungdomsorganisasjonene som fikk bli med på studietur til Kiev, Ukraina med Landsrådet for Norges barne - og ungdomsorganisasjoner (LNU) i april.

Ungdom Mot EUs Sommerfestival 2018!

16. mai 2018

Sommerferien nærmer seg med stormskritt! Snart må studielivet med stress og eksamener, og arbeidsdagen på svette kontorer vike for sommer, sol og ferie. Hva er bedre da enn å melde seg på Ungdom Mot EUs Sommerfestival 2018?

BLI MED PÅ TIDENES VERVEDUGNAD!

08. mai 2018

Flere medlemmer er viktig for organisasjonen. Det gjør at vi blir en sterkere organisasjon og at vi får gjennomslag for våre saker. Medlemmer var avgjørende for å få til to nei til EU i 1972 og 1994. Nei-kampen er dessverre ikke over og da særlig med tanke på saker som Finanstilsynsaken, EUs energiunion og nå Jernbanepakke IV. Se hva du kan vinne under!

Første møte i den nye landsstyreperioden

11. april 2018

Helga 6 – 8 April ble første landsstyremøte for perioden 2018 - 2019 holdt. Landsstyrerepresentant Emilie Hermine skriver om hvordan møtet var.

Ungdom Mot EUs påskequiz

28. mars 2018

Påsken er høytid for quiz. Med Ungdom Mot EUs påskequiz har du sjansen til å utfordre familie og venner med dine EU-kunnskaper.

Påskeanbefalinger fra Ungdom Mot EU

26. mars 2018

Påske er tiden for å slappe og ha ferie. Det er høytid for krim både i bokformat og på streaming. Hva med å bytte ut krimboken med en kriminelt spennende bok om EU? Ungdom Mot EU anbefaler underholdning til påskeferien.