Sommer Mot EU

Ungdom mot EU arrangerer Sommerfestival 13.-15. juli 2018 på idylliske Skogstad leirsted i Oppland. Vi gleder oss til sommer, sol og selvråderett! Det blir konsert, workshops, Non-Eurovision Song Contest, og spennende politiske innledninger.

Sommerfestival 

Ungdom Mot EU sin tradisjonelle sommerleir går sin gang. I år er sommerleiren kortet ned til 3 dager og det blir blant annet konsert så derfor har vi valgt å kalle årets happening for Ungdom Mot EUs Sommerfestival! Men frykt ikke - det blir like gøy som tidligere år. 

Sommerleirgruppa har jobbet hardt for å få på plass et variert og innholdrikt program med spennende innledere. Sommerleirgruppa har blitt ledet av Kristian Duong fra Sentralstyret. Ellers har sommerleirgruppa bestått av landsstyrerepresentantene Henrik Elman, Mathias Robertstad og Sigrid Lien Sagabråten, og fra sentralstyret Andreas Storeng, Henrik Madsen, Kaspar Steudel og Frankie Rød. 

Snorre Log Skare
Tidligere reisesekretær Snorre Log Skare kommer med en intergalaktisk innledning!

Intergalaktisk program

I arbeidet med å lage program til Sommerfestivalen har sommerleirgruppa tenkt både i tradisjonelle baner med tema som miljø, kriser, brexit, EU - direktiver og debatt. Dette er tema som stadig er aktuelle og viktige for EU - spørsmålet. I tillegg til dette har vi fått Star Wars og USA på programmet! Tidligere reisesekretær i Ungdom Mot EU Snorre Log Skare tar oss med ut i galaksen. Hva har dette med EU å gjøre tenker du? Det er bare en måte å finne ut på - meld deg på Sommerfestivalen!

Hans Olav Lahlum
Forfatter, historiker og SV-politiker Hans Olav Lahlum kommer på Sommerfestival!

Vi har også vært så heldige å ha to forfattere på plakaten. Hans Olav Lahlum som også er kjent SV-politiker og sjakkentusiast kommer! Halvor Fjermeros skulle egentlig vært på Høstkonferansen men kommer til Sommerfestivalen for å snakke om krisepolitikk i EU. Fjermeros har jobbet som journalist, han har skrevet flere bøker og driver sin egen blogg. Den kan du lese her halvorfjermeros (ekstern lenke). 

Bjørn Emil Nesset
2. nestformann i FpU Bjørn Emil Nesset kommer på Sommerfestival.

Et liberalistisk nei og Non-Eurovision Song Contest

Fremskrittspartiet ble i 2017 siste norske parti til å si nei til norsk EU-medlemskap i sin politiske plattform. Vi får besøk av 2. nestformann i Fremskrittspartiets Ungdom Bjørn Emil Nesset som skal snakke om et liberalistisk nei til EU. 

Sommerleir eller Sommerfestival handler ikke bare om politikk. Det handler vel så mye om det sosiale og ha det gøy i sommerfeiren. Ingen festival uten musikk - vi er så heldige å få bandet Audrey`s Dance til Sommerfestivalen! De spiller det de kaller en blanding av drømmepop og shoegaze. Audrey`s Dance har konsert fredag 13. juli på Sommerfestivalen.

Lørdagkveld går den tradisjonelle Non-Eurovision Song Contest av stabelen! Finn fram din indre låtskriver og showmenneske. Det blir glitter og glam og juryen bestemmer. Det gis poeng for tekst, framførelse og selvfølgelig antrekk. Deltakerne blir delt inn i grupper på forhånd, men det er bare å planlegge allerede nå! 

Program Sommerfestival

Fredag 13. juli

12:00 - 15:00: Landstyremøte

09:00 - 16:00: Innsjekk. 

16:00 - 18:00: Grilling.

18:00 - 18:30: Offisiell åpning av sommerfestivalen.

18:30 - 18:45: Formøter.

18:45 - 19:45: Snorre Log Skare  - EU og Star Wars

20:00 - 22:00: Konsert med Audrey`s Dance.


Lørdag 14. juli

09:00 - 10:00 - Frokost

10:00 - 10:45 - Reidun Heggen, politisk nestleder Ungdom Mot EU - Brexit

11:00 - 11:45 - Workshop

12:00 - 12:45 - Lunsj

13:00 - 14:30 - Workshop fortsetter.

14:45 - 15:45 - Bjørn Emil Nesset, 2. nestformann Fremskrittspartiets Ungdom - Et Liberalt Nei.

16:00 - 16:45 - Natur og Ungdom, Miljø, klima og EU.

17:00 - 17:45 - Halvor Fjermeros, forfatter - Kampen mot krisepolitikk i EU.

19:00 - Middag

20:00 - 23:00 - Non - Eurovision Song Contest. Styrets underholdning.


Søndag 15. juli

10:00 - 11:00 - Frokost

11:00 - 11:45 - Debatt: Våkn opp! Debatt mellom UMEU og Sander Vestby, Fylkesleder Oppland Europeisk Ungdom.

12:00 - 12:45 - Ole Kvadsheim, politisk rådgiver Ungdom Mot EU - Tut og kjør - Jernbanepakke IV på stø kurs mot Norge

12:45 - 13:30 - Lunsj

13: 45 - 14:30 - Hans Olav Lahlum, forfatter, historiker og SV-politiker - EU og USA

14: 45 - Senterungdommen - Hvorfor engasjere seg i EU-saken?

15:30 - Avslutning ved Eirik Fenstad

Praktisk informasjon

Det er gratis å delta på sommerfestivalen for alle medlemmer av Ungdom Mot EU. Har du ikke meldt deg inn enda? Det kan du enkelt fikse med å gå inn på VIPPS velg "Betal" eller "Kjøp" og søk opp Ungdom Mot EU. Eller du kan sende SMS til 2090 med kodeord "UMEUMEDLEM navn fødselsdato e-post adr". 

Vi skal være på Skogstad Leirsted i Eina i Oppland. Det er overnatting inne, men hvis noen ønsker å ta med seg telt å campe ute er det fullt lov. Les mer om Skogstad på deres  hjemmeside

Leirstedet ligger rett ved togstasjonen Eina og det tar ca. 1 time og 40 min med tog fra Oslo Sentralstasjon. Ungdom Mot EU dekker alle reiseutgifter. Hvis du må legge ut ta vare på kvittering. Hvis du fyller ut reiseinformasjonen i påmeldingsskjemaet bestiller kontoret reise for deg. 

I påmeldingsskjema fyller du også inn eventuelle allergier og matpreferanser. Ungdom Mot EU dekker all mat.

Det kommer en pakkeliste. Dere vil også få tilsendt en e-post med informasjon når dere melder dere på.

Da gjenstår det bare å MELDE DEG PÅ HER

reLATERT

Se alle arrangementer

Sommer Mot EU presenterer forfatter Halvor Fjermeros

16. juni 2018

På Sommerfestivalen vår får vi besøk av innleder Halvor Fjermeros! Han er 66 år, tidligere journalist i Klassekampen og er forfatter av flere bøker, inkludert “Uro i euroland. En europeisk reiserapport om avmakt og motstand blant fagorganiserte og sosiale bevegelser i det nye arbeidslivet i EU.”

Sentralstyret på turné

12. juni 2018

I enhver medlemsorganisasjon er det lokallagene og det arbeidet som gjøres lokalt som er essensen. For å styrke det lokale arbeidet reiser sentralstyret ut på turne i juni. De skal besøke steder hvor Ungdom Mot EU har lokallag og steder hvor det ikke er noe lag per nå, men hvor det satses fremover. Leder Eirik Fenstad gleder seg til å reise ut å møte unge engasjerte EU-motstandere landet rundt.

Sommer mot EU presenterer Audrey`s Dance!

08. juni 2018

Ungdom mot EU arrangerer Sommerfestival 13.-15. juli 2018 på idylliske Skogstad leirsted i Oppland. Vi gleder oss til å tilbringe tre dager full med sommer, sol og selvråderett. I forbindelse har vi gleden av å kunne annonsere at vi får besøk av bandet Audrey`s Dance!

Studietur til Ukraina med LNU

19. mai 2018

Ungdom Mot EU var så heldig å bli representert blant de 11 barne- og ungdomsorganisasjonene som fikk bli med på studietur til Kiev, Ukraina med Landsrådet for Norges barne - og ungdomsorganisasjoner (LNU) i april.

Ungdom Mot EUs Sommerfestival 2018!

16. mai 2018

Sommerferien nærmer seg med stormskritt! Snart må studielivet med stress og eksamener, og arbeidsdagen på svette kontorer vike for sommer, sol og ferie. Hva er bedre da enn å melde seg på Ungdom Mot EUs Sommerfestival 2018?

BLI MED PÅ TIDENES VERVEDUGNAD!

08. mai 2018

Flere medlemmer er viktig for organisasjonen. Det gjør at vi blir en sterkere organisasjon og at vi får gjennomslag for våre saker. Medlemmer var avgjørende for å få til to nei til EU i 1972 og 1994. Nei-kampen er dessverre ikke over og da særlig med tanke på saker som Finanstilsynsaken, EUs energiunion og nå Jernbanepakke IV. Se hva du kan vinne under!

Ungdom mot EU feiret 1. mai med lokførerne

02. mai 2018

På arbeidernes dag 1. mai gikk Ungdom Mot EU i tog med lokførerne.

Hva går EUs jernbanepakke IV ut på?

11. april 2018

I løpet av året skal Stortinget ta stilling til om vi skal ta inn EUs fjerde jernbanepakke i Norsk lov. Med mindre vi bruker vetoretten mot denne pakken, vil oppstykkingen og liberaliseringen i regjeringens jernbanereform bli irreversibel.

Hva er kabotasje?

11. april 2018

AUF-leder Mani Hussaini var denne uken ute i media med krav om at Arbeiderpartiet skal si nei til EUs nye kabotasjeregler, for å verne om ordnede kår i transportsektoren. Kabotasje er imidlertid et fremmedord for mange. Her kommer en liten oppsummering av hva kabotasje er, og hva EUs nye kabotasjeregler går ut på.

Første møte i den nye landsstyreperioden

11. april 2018

Helga 6 – 8 April ble første landsstyremøte for perioden 2018 - 2019 holdt. Landsstyrerepresentant Emilie Hermine skriver om hvordan møtet var.

EUs arbeidsmarkedsbyrå

08. april 2018

EUs kommisær for arbeidslivsspørsmål og sosiale saker, Marianne Thyssen, la i mars frem et forslag om å opprette et nytt overnasjonalt EU-byrå: denne gangen for arbeidsmarkedet. Byrået skal i følge planen være opprettet i løpet av 2019, og i full drift fra 2023.

Ungdom Mot EU anbefaler nyhetsbrev

04. april 2018

Ønsker du å holde deg oppdatert på EU- og EØS-relaterte nyheter som for eksempel hva skjer med Jernbanepakke IV? Ungdom Mot EU har samlet noen aktuelle nyhetsbrev du kan melde deg på for å få ferske saker rett i innboksen.