Sommer Mot EU

Ungdom mot EU arrangerer Sommerfestival 13.-15. juli 2018 på idylliske Skogstad leirsted i Oppland. Vi gleder oss til sommer, sol og selvråderett! Det blir konsert, workshops, Non-Eurovision Song Contest, og spennende politiske innledninger.

Sommerfestival 

Ungdom Mot EU sin tradisjonelle sommerleir går sin gang. I år er sommerleiren kortet ned til 3 dager og det blir blant annet konsert så derfor har vi valgt å kalle årets happening for Ungdom Mot EUs Sommerfestival! Men frykt ikke - det blir like gøy som tidligere år. 

Sommerleirgruppa har jobbet hardt for å få på plass et variert og innholdrikt program med spennende innledere. Sommerleirgruppa har blitt ledet av Kristian Duong fra Sentralstyret. Ellers har sommerleirgruppa bestått av landsstyrerepresentantene Henrik Elman, Mathias Robertstad og Sigrid Lien Sagabråten, og fra sentralstyret Andreas Storeng, Henrik Madsen, Kaspar Steudel og Frankie Rød. 

Snorre Log Skare
Tidligere reisesekretær Snorre Log Skare kommer med en intergalaktisk innledning!

Intergalaktisk program

I arbeidet med å lage program til Sommerfestivalen har sommerleirgruppa tenkt både i tradisjonelle baner med tema som miljø, kriser, brexit, EU - direktiver og debatt. Dette er tema som stadig er aktuelle og viktige for EU - spørsmålet. I tillegg til dette har vi fått Star Wars og USA på programmet! Tidligere reisesekretær i Ungdom Mot EU Snorre Log Skare tar oss med ut i galaksen. Hva har dette med EU å gjøre tenker du? Det er bare en måte å finne ut på - meld deg på Sommerfestivalen!

Hans Olav Lahlum
Forfatter, historiker og SV-politiker Hans Olav Lahlum kommer på Sommerfestival!

Vi har også vært så heldige å ha to forfattere på plakaten. Hans Olav Lahlum som også er kjent SV-politiker og sjakkentusiast kommer! Halvor Fjermeros skulle egentlig vært på Høstkonferansen men kommer til Sommerfestivalen for å snakke om krisepolitikk i EU. Fjermeros har jobbet som journalist, han har skrevet flere bøker og driver sin egen blogg. Den kan du lese her halvorfjermeros (ekstern lenke). 

Bjørn Emil Nesset
2. nestformann i FpU Bjørn Emil Nesset kommer på Sommerfestival.

Et liberalistisk nei og Non-Eurovision Song Contest

Fremskrittspartiet ble i 2017 siste norske parti til å si nei til norsk EU-medlemskap i sin politiske plattform. Vi får besøk av 2. nestformann i Fremskrittspartiets Ungdom Bjørn Emil Nesset som skal snakke om et liberalistisk nei til EU. 

Sommerleir eller Sommerfestival handler ikke bare om politikk. Det handler vel så mye om det sosiale og ha det gøy i sommerfeiren. Ingen festival uten musikk - vi er så heldige å få bandet Audrey`s Dance til Sommerfestivalen! De spiller det de kaller en blanding av drømmepop og shoegaze. Audrey`s Dance har konsert fredag 13. juli på Sommerfestivalen.

Lørdagkveld går den tradisjonelle Non-Eurovision Song Contest av stabelen! Finn fram din indre låtskriver og showmenneske. Det blir glitter og glam og juryen bestemmer. Det gis poeng for tekst, framførelse og selvfølgelig antrekk. Deltakerne blir delt inn i grupper på forhånd, men det er bare å planlegge allerede nå! 

Program Sommerfestival

Fredag 13. juli

12:00 - 15:00: Landstyremøte

09:00 - 16:00: Innsjekk. 

16:00 - 18:00: Grilling.

18:00 - 18:30: Offisiell åpning av sommerfestivalen.

18:30 - 18:45: Formøter.

18:45 - 19:45: Snorre Log Skare  - EU og Star Wars

20:00 - 22:00: Konsert med Audrey`s Dance.


Lørdag 14. juli

09:00 - 10:00 - Frokost

10:00 - 10:45 - Reidun Heggen, politisk nestleder Ungdom Mot EU - Brexit

11:00 - 11:45 - Workshop

12:00 - 12:45 - Lunsj

13:00 - 14:30 - Workshop fortsetter.

14:45 - 15:45 - Bjørn Emil Nesset, 2. nestformann Fremskrittspartiets Ungdom - Et Liberalt Nei.

16:00 - 16:45 - Natur og Ungdom, Miljø, klima og EU.

17:00 - 17:45 - Halvor Fjermeros, forfatter - Kampen mot krisepolitikk i EU.

19:00 - Middag

20:00 - 23:00 - Non - Eurovision Song Contest. Styrets underholdning.


Søndag 15. juli

10:00 - 11:00 - Frokost

11:00 - 11:45 - Debatt: Våkn opp! Debatt mellom UMEU og Sander Vestby, Fylkesleder Oppland Europeisk Ungdom.

12:00 - 12:45 - Ole Kvadsheim, politisk rådgiver Ungdom Mot EU - Tut og kjør - Jernbanepakke IV på stø kurs mot Norge

12:45 - 13:30 - Lunsj

13: 45 - 14:30 - Hans Olav Lahlum, forfatter, historiker og SV-politiker - EU og USA

14: 45 - Senterungdommen - Hvorfor engasjere seg i EU-saken?

15:30 - Avslutning ved Eirik Fenstad

Praktisk informasjon

Det er gratis å delta på sommerfestivalen for alle medlemmer av Ungdom Mot EU. Har du ikke meldt deg inn enda? Det kan du enkelt fikse med å gå inn på VIPPS velg "Betal" eller "Kjøp" og søk opp Ungdom Mot EU. Eller du kan sende SMS til 2090 med kodeord "UMEUMEDLEM navn fødselsdato e-post adr". 

Vi skal være på Skogstad Leirsted i Eina i Oppland. Det er overnatting inne, men hvis noen ønsker å ta med seg telt å campe ute er det fullt lov. Les mer om Skogstad på deres  hjemmeside

Leirstedet ligger rett ved togstasjonen Eina og det tar ca. 1 time og 40 min med tog fra Oslo Sentralstasjon. Ungdom Mot EU dekker alle reiseutgifter. Hvis du må legge ut ta vare på kvittering. Hvis du fyller ut reiseinformasjonen i påmeldingsskjemaet bestiller kontoret reise for deg. 

I påmeldingsskjema fyller du også inn eventuelle allergier og matpreferanser. Ungdom Mot EU dekker all mat.

Det kommer en pakkeliste. Dere vil også få tilsendt en e-post med informasjon når dere melder dere på.

Da gjenstår det bare å MELDE DEG PÅ HER

reLATERT

Se alle arrangementer

Nytt sentralstyre valgt

03. feb. 2019

Landsmøtet tok opp politisk plattform, arbeidsplan, uttalelser og valgte nytt sentralstyre, landsstyre og andre tillitsvalgte. Reidun Berntsen Heggen ble valgt til leder, Kristian-Manuel Vilassis Duong til politisk nestleder og Henrik Madsen til organisatorisk nestleder. Øvrige sentralstyremedlemmer er Frankie Rød, Isak Roald Sandvik, Emilie Hermine Olsen Fagerli, Ayat Majbel Saeid, Renate Iselin Dirdal og Regine Blix. Her er leders tale til landsmøtet:

Hils på Charles!

23. jan. 2019

Rett før jul ble Charles Hextall Ungdom mot EUs nye organisasjonssekretær. Før han hoppet på toget til Trondheim i går fikk vi muligheten til å bli litt bedre kjent med han.

Høyt spill fra EU

16. jan. 2019

Tirsdag 15. januar ble statsminister Theresa Mays forslag Brexit-avtale nedstemt i det britiske underhuset. Dermed fortsetter den politiske uroen frem mot 29. mars, dagen da Storbritannia etter planen skal forlate EU.

Ungdomsorganisasjonene går sammen mot Jernbanepakke IV!

10. des. 2018

Ungdom mot EU har sammen med Sosialistisk Ungdom tatt lokalt initiativ til aksjon mot innføringen av EUs Jernbanepakke IV i Norge. Ungdommen frykter for jernbanens fremtid med denne irreversible jernbanepakken. Rød Ungdom og Fagforbundet Ung har også tilsluttet seg aksjonen.

Nytt Ungdom mot EU lag i Møre og Romsdal!

27. nov. 2018

Søndag 25. november møttes engasjerte medlemmer til et oppstartsmøte av Møre og Romsdal Ungdom Mot EU.

Nei til EU landsmøte 2018 samlet folk mellom 18 og 90 år til en spennende helg

13. nov. 2018

Helgen 9. til 11. November var 15 delegater fra Ungdom mot EU på Nei til EU sitt landsmøte som ble avholdt i Sarpsborg. Vi alle hadde stemmerett og fikk være med på å vedta både vedtekter og årsplan ++. Denne muligheten tror jeg mange var veldig fornøyde med å ha.

Makt og EU på agendaen under Globaliseringskonferansen 2018

26. okt. 2018

12. til 14. oktober var representanter fra UMEU på stand under Globaliseringskonferansen ved DOGA og kulturkirken Jakob i Oslo. Det var en fantastisk helg, fullspekket av foredragsholdere, likestillingsforkjempere og professorer fra hele verden. Blant annet den colombianske miljøaktivisten Francia Márques, vinner av Right Livelihood Award og æresdoktor Vandana Shiva, samt representanter fra organisasjoner som kvinnefronten, Ungkurd, Natur og Ungdom, antirasistisk senter, IKFF, Operasjon Dagsverk, Palestinakomiteen med flere.

Vinn eksklusive premier i Ungdom mot EUs vervekonkurranse!

19. okt. 2018

Det er medlemmene som utgjør Ungdom mot EU, og vi vil gjerne ha med flere engasjerte folk i kampen for folkestyre, miljø og solidaritet!

Politisk markering mot Jernbanepakke IV

10. okt. 2018

Torsdag 11. oktober kl. 15:00 samles motstandere av EUs Jernbanepakke IV på Eidsvoll plass foran Stortinget for å demonstrere. Tidligere samme dag fra kl. 12:00 til 14:00 er det formøte for alle interesserte.

Suksessfull Tillitsvalgtskonferanse samlet over 20 unge EU - motstandere i hovedstaden

08. okt. 2018

Helgen 22 og 23 september ble Tillitsvalgtkonferansen 2018 holdt. Denne befant seg i Oslo. Dette var en nasjonal konferanse og flere ungdommer fra deler av Norge møtte opp for en spennende helg med informasjon og sosialt.

Globaliseringskonferansen 2018

04. okt. 2018

Anne Grete Kroken er gjestskribent. Hun er styremedlem i Norges Sosiale Forum som arrangerer Globaliseringskonferansen annet hvert år. Årets konferanse er i Jakob Kirke i Oslo fredag 12. til søndag 14. oktober. Ungdom mot EU er tilstede på konferansen med stand, og vi er medarrangør sammen med Nei til EU på møtet "Hellas - ti år under jernhælen".

Medlemsmøte i Tromsø Ungdom mot EU

02. okt. 2018

27. september arrangerte det nye styret i Tromsø Ungdom mot EU sitt første åpne møte. Det kom 11 personen i alderen 15- 27 år, som var interresert i Norges forhold til EU.