Sommer Mot EU

Ungdom mot EU arrangerer Sommerfestival 13.-15. juli 2018 på idylliske Skogstad leirsted i Oppland. Vi gleder oss til sommer, sol og selvråderett! Det blir konsert, workshops, Non-Eurovision Song Contest, og spennende politiske innledninger.

Sommerfestival 

Ungdom Mot EU sin tradisjonelle sommerleir går sin gang. I år er sommerleiren kortet ned til 3 dager og det blir blant annet konsert så derfor har vi valgt å kalle årets happening for Ungdom Mot EUs Sommerfestival! Men frykt ikke - det blir like gøy som tidligere år. 

Sommerleirgruppa har jobbet hardt for å få på plass et variert og innholdrikt program med spennende innledere. Sommerleirgruppa har blitt ledet av Kristian Duong fra Sentralstyret. Ellers har sommerleirgruppa bestått av landsstyrerepresentantene Henrik Elman, Mathias Robertstad og Sigrid Lien Sagabråten, og fra sentralstyret Andreas Storeng, Henrik Madsen, Kaspar Steudel og Frankie Rød. 

Snorre Log Skare
Tidligere reisesekretær Snorre Log Skare kommer med en intergalaktisk innledning!

Intergalaktisk program

I arbeidet med å lage program til Sommerfestivalen har sommerleirgruppa tenkt både i tradisjonelle baner med tema som miljø, kriser, brexit, EU - direktiver og debatt. Dette er tema som stadig er aktuelle og viktige for EU - spørsmålet. I tillegg til dette har vi fått Star Wars og USA på programmet! Tidligere reisesekretær i Ungdom Mot EU Snorre Log Skare tar oss med ut i galaksen. Hva har dette med EU å gjøre tenker du? Det er bare en måte å finne ut på - meld deg på Sommerfestivalen!

Hans Olav Lahlum
Forfatter, historiker og SV-politiker Hans Olav Lahlum kommer på Sommerfestival!

Vi har også vært så heldige å ha to forfattere på plakaten. Hans Olav Lahlum som også er kjent SV-politiker og sjakkentusiast kommer! Halvor Fjermeros skulle egentlig vært på Høstkonferansen men kommer til Sommerfestivalen for å snakke om krisepolitikk i EU. Fjermeros har jobbet som journalist, han har skrevet flere bøker og driver sin egen blogg. Den kan du lese her halvorfjermeros (ekstern lenke). 

Bjørn Emil Nesset
2. nestformann i FpU Bjørn Emil Nesset kommer på Sommerfestival.

Et liberalistisk nei og Non-Eurovision Song Contest

Fremskrittspartiet ble i 2017 siste norske parti til å si nei til norsk EU-medlemskap i sin politiske plattform. Vi får besøk av 2. nestformann i Fremskrittspartiets Ungdom Bjørn Emil Nesset som skal snakke om et liberalistisk nei til EU. 

Sommerleir eller Sommerfestival handler ikke bare om politikk. Det handler vel så mye om det sosiale og ha det gøy i sommerfeiren. Ingen festival uten musikk - vi er så heldige å få bandet Audrey`s Dance til Sommerfestivalen! De spiller det de kaller en blanding av drømmepop og shoegaze. Audrey`s Dance har konsert fredag 13. juli på Sommerfestivalen.

Lørdagkveld går den tradisjonelle Non-Eurovision Song Contest av stabelen! Finn fram din indre låtskriver og showmenneske. Det blir glitter og glam og juryen bestemmer. Det gis poeng for tekst, framførelse og selvfølgelig antrekk. Deltakerne blir delt inn i grupper på forhånd, men det er bare å planlegge allerede nå! 

Program Sommerfestival

Fredag 13. juli

12:00 - 15:00: Landstyremøte

09:00 - 16:00: Innsjekk. 

16:00 - 18:00: Grilling.

18:00 - 18:30: Offisiell åpning av sommerfestivalen.

18:30 - 18:45: Formøter.

18:45 - 19:45: Snorre Log Skare  - EU og Star Wars

20:00 - 22:00: Konsert med Audrey`s Dance.


Lørdag 14. juli

09:00 - 10:00 - Frokost

10:00 - 10:45 - Reidun Heggen, politisk nestleder Ungdom Mot EU - Brexit

11:00 - 11:45 - Workshop

12:00 - 12:45 - Lunsj

13:00 - 14:30 - Workshop fortsetter.

14:45 - 15:45 - Bjørn Emil Nesset, 2. nestformann Fremskrittspartiets Ungdom - Et Liberalt Nei.

16:00 - 16:45 - Natur og Ungdom, Miljø, klima og EU.

17:00 - 17:45 - Halvor Fjermeros, forfatter - Kampen mot krisepolitikk i EU.

19:00 - Middag

20:00 - 23:00 - Non - Eurovision Song Contest. Styrets underholdning.


Søndag 15. juli

10:00 - 11:00 - Frokost

11:00 - 11:45 - Debatt: Våkn opp! Debatt mellom UMEU og Sander Vestby, Fylkesleder Oppland Europeisk Ungdom.

12:00 - 12:45 - Ole Kvadsheim, politisk rådgiver Ungdom Mot EU - Tut og kjør - Jernbanepakke IV på stø kurs mot Norge

12:45 - 13:30 - Lunsj

13: 45 - 14:30 - Hans Olav Lahlum, forfatter, historiker og SV-politiker - EU og USA

14: 45 - Senterungdommen - Hvorfor engasjere seg i EU-saken?

15:30 - Avslutning ved Eirik Fenstad

Praktisk informasjon

Det er gratis å delta på sommerfestivalen for alle medlemmer av Ungdom Mot EU. Har du ikke meldt deg inn enda? Det kan du enkelt fikse med å gå inn på VIPPS velg "Betal" eller "Kjøp" og søk opp Ungdom Mot EU. Eller du kan sende SMS til 2090 med kodeord "UMEUMEDLEM navn fødselsdato e-post adr". 

Vi skal være på Skogstad Leirsted i Eina i Oppland. Det er overnatting inne, men hvis noen ønsker å ta med seg telt å campe ute er det fullt lov. Les mer om Skogstad på deres  hjemmeside

Leirstedet ligger rett ved togstasjonen Eina og det tar ca. 1 time og 40 min med tog fra Oslo Sentralstasjon. Ungdom Mot EU dekker alle reiseutgifter. Hvis du må legge ut ta vare på kvittering. Hvis du fyller ut reiseinformasjonen i påmeldingsskjemaet bestiller kontoret reise for deg. 

I påmeldingsskjema fyller du også inn eventuelle allergier og matpreferanser. Ungdom Mot EU dekker all mat.

Det kommer en pakkeliste. Dere vil også få tilsendt en e-post med informasjon når dere melder dere på.

Da gjenstår det bare å MELDE DEG PÅ HER

reLATERT

Se alle arrangementer

Tre hete tips for et aktivt lokallag – i sommervarmen

18. juni 2020

Nå som samfunnet sakte, men sikkert åpnes opp igjen, kan vi også sette i gang organisasjonsarbeidet slik vi kjenner det. På tross av den uvanlige våren vi har vært gjennom, er Ungdom mot EU i vekst. Det er de aktive lokallagene som er bærebjelka både i medlemsveksten vår, den politiske skoleringa og kampen mot EU og EØS. I anledning sommervarmen kommer derfor noe hete tips for hvordan å skape et aktivt lokallag, hvor både nye og gamle medlemmer kan utvikle seg videre, i takt med organisasjonen vår. 

Landsmøtedokumentene 2020

14. feb. 2020

Her finner du alle sakspapirene du trenger til Ungdom mot EUs 28. ordinære landsmøte. Siden oppdateres fortløpende.

Landsmøtedokumentene 2020

14. jan. 2020

Her finner du alle sakspapirene du trenger til Ungdom mot EUs 28. ordinære landsmøte. Siden oppdateres fortløpende.

EU og EØS tilbake i samfunnsfaget!

03. des. 2019

Allerede i dag sliter folk med å gjøre rede for EØS-avtalen og Norges forhold til EU. Da er svaret å styrke, ikke stryke, kompetansekravet.

Who are UMEU?

02. des. 2019

Read more about the Youth against the EU (UMEU) on one of several international languages here.

Bli tillitsvalgt i UMEU!

22. nov. 2019

Nå kan man stille til valg til både sentralstyret og landsstyret. Er du interessert eller kjenner en kandidat?

Vi supplerer sentralstyret!

10. okt. 2019

Nå jobber valgkomiteen med å finne fire nye sentralstyremedlemmer. Vet du hvem som burde stille? Da kan du sende mail til valg@umeu.no

Ungdom mot EU på årsmøte i Norges Bygdeungdomslag

16. juli 2019

Norges Bygdeungdomslags arrangerer årsmøte og landstevne i Hof i Vestfold denne uken. Ole Dale Kvadsheim og Reidun Heggen hadde stand under årsmøtet, og fikk vervet 5 nye medlemmer til Ungdom mot EU. Norges Bygdeungdomslag har vedtatt politisk plattform, der de slår fast at de fortsatt er motstandere av den Europeiske Unionen. Vi ønsker Inger Johanne Brandsrud lykke til som ny leder. I saken under kan du lese hilsningstalen fra Ungdom mot EU.

Debatt hos Østfold AUF

27. mars 2019

Tirsdag var politisk nestleder Kristian-Manuel, Ungdom mot EU, på en debatt mot Europeisk Ungdom

Ungdom mot EU støtter klimastreikene for miljøet

21. mars 2019

Når tusenvis av ungdom kjemper for å påvirke politikken, redde miljøet og vise solidaritet med den som er hardest rammet av klimaendringer er det naturlig at Ungdom mot EU står sammen med elevene.

Pål er tilbake!

19. mars 2019

Ved inngangen til 2019 var det flere utskiftninger på kontoret. Tidligere nestleder Pål Trautmann Olerud, nestleder i 2013 og 2014 er endelig tilbake i organisasjonen som generalsekretær. For at dere skal bli bedre kjent med ham har vi klart å kidnappe han fra kontorarbeidet for å få et intervju.

Aksjon mot Jermbanepakke 4

27. feb. 2019

Nei til EU hadde på tirsdag aksjon mot jernbanepakke 4 langs Østfoldbanen.