Sommer Mot EU

Ungdom mot EU arrangerer Sommerfestival 13.-15. juli 2018 på idylliske Skogstad leirsted i Oppland. Vi gleder oss til sommer, sol og selvråderett! Det blir konsert, workshops, Non-Eurovision Song Contest, og spennende politiske innledninger.

Sommerfestival 

Ungdom Mot EU sin tradisjonelle sommerleir går sin gang. I år er sommerleiren kortet ned til 3 dager og det blir blant annet konsert så derfor har vi valgt å kalle årets happening for Ungdom Mot EUs Sommerfestival! Men frykt ikke - det blir like gøy som tidligere år. 

Sommerleirgruppa har jobbet hardt for å få på plass et variert og innholdrikt program med spennende innledere. Sommerleirgruppa har blitt ledet av Kristian Duong fra Sentralstyret. Ellers har sommerleirgruppa bestått av landsstyrerepresentantene Henrik Elman, Mathias Robertstad og Sigrid Lien Sagabråten, og fra sentralstyret Andreas Storeng, Henrik Madsen, Kaspar Steudel og Frankie Rød. 

Snorre Log Skare
Tidligere reisesekretær Snorre Log Skare kommer med en intergalaktisk innledning!

Intergalaktisk program

I arbeidet med å lage program til Sommerfestivalen har sommerleirgruppa tenkt både i tradisjonelle baner med tema som miljø, kriser, brexit, EU - direktiver og debatt. Dette er tema som stadig er aktuelle og viktige for EU - spørsmålet. I tillegg til dette har vi fått Star Wars og USA på programmet! Tidligere reisesekretær i Ungdom Mot EU Snorre Log Skare tar oss med ut i galaksen. Hva har dette med EU å gjøre tenker du? Det er bare en måte å finne ut på - meld deg på Sommerfestivalen!

Hans Olav Lahlum
Forfatter, historiker og SV-politiker Hans Olav Lahlum kommer på Sommerfestival!

Vi har også vært så heldige å ha to forfattere på plakaten. Hans Olav Lahlum som også er kjent SV-politiker og sjakkentusiast kommer! Halvor Fjermeros skulle egentlig vært på Høstkonferansen men kommer til Sommerfestivalen for å snakke om krisepolitikk i EU. Fjermeros har jobbet som journalist, han har skrevet flere bøker og driver sin egen blogg. Den kan du lese her halvorfjermeros (ekstern lenke). 

Bjørn Emil Nesset
2. nestformann i FpU Bjørn Emil Nesset kommer på Sommerfestival.

Et liberalistisk nei og Non-Eurovision Song Contest

Fremskrittspartiet ble i 2017 siste norske parti til å si nei til norsk EU-medlemskap i sin politiske plattform. Vi får besøk av 2. nestformann i Fremskrittspartiets Ungdom Bjørn Emil Nesset som skal snakke om et liberalistisk nei til EU. 

Sommerleir eller Sommerfestival handler ikke bare om politikk. Det handler vel så mye om det sosiale og ha det gøy i sommerfeiren. Ingen festival uten musikk - vi er så heldige å få bandet Audrey`s Dance til Sommerfestivalen! De spiller det de kaller en blanding av drømmepop og shoegaze. Audrey`s Dance har konsert fredag 13. juli på Sommerfestivalen.

Lørdagkveld går den tradisjonelle Non-Eurovision Song Contest av stabelen! Finn fram din indre låtskriver og showmenneske. Det blir glitter og glam og juryen bestemmer. Det gis poeng for tekst, framførelse og selvfølgelig antrekk. Deltakerne blir delt inn i grupper på forhånd, men det er bare å planlegge allerede nå! 

Program Sommerfestival

Fredag 13. juli

12:00 - 15:00: Landstyremøte

09:00 - 16:00: Innsjekk. 

16:00 - 18:00: Grilling.

18:00 - 18:30: Offisiell åpning av sommerfestivalen.

18:30 - 18:45: Formøter.

18:45 - 19:45: Snorre Log Skare  - EU og Star Wars

20:00 - 22:00: Konsert med Audrey`s Dance.


Lørdag 14. juli

09:00 - 10:00 - Frokost

10:00 - 10:45 - Reidun Heggen, politisk nestleder Ungdom Mot EU - Brexit

11:00 - 11:45 - Workshop

12:00 - 12:45 - Lunsj

13:00 - 14:30 - Workshop fortsetter.

14:45 - 15:45 - Bjørn Emil Nesset, 2. nestformann Fremskrittspartiets Ungdom - Et Liberalt Nei.

16:00 - 16:45 - Natur og Ungdom, Miljø, klima og EU.

17:00 - 17:45 - Halvor Fjermeros, forfatter - Kampen mot krisepolitikk i EU.

19:00 - Middag

20:00 - 23:00 - Non - Eurovision Song Contest. Styrets underholdning.


Søndag 15. juli

10:00 - 11:00 - Frokost

11:00 - 11:45 - Debatt: Våkn opp! Debatt mellom UMEU og Sander Vestby, Fylkesleder Oppland Europeisk Ungdom.

12:00 - 12:45 - Ole Kvadsheim, politisk rådgiver Ungdom Mot EU - Tut og kjør - Jernbanepakke IV på stø kurs mot Norge

12:45 - 13:30 - Lunsj

13: 45 - 14:30 - Hans Olav Lahlum, forfatter, historiker og SV-politiker - EU og USA

14: 45 - Senterungdommen - Hvorfor engasjere seg i EU-saken?

15:30 - Avslutning ved Eirik Fenstad

Praktisk informasjon

Det er gratis å delta på sommerfestivalen for alle medlemmer av Ungdom Mot EU. Har du ikke meldt deg inn enda? Det kan du enkelt fikse med å gå inn på VIPPS velg "Betal" eller "Kjøp" og søk opp Ungdom Mot EU. Eller du kan sende SMS til 2090 med kodeord "UMEUMEDLEM navn fødselsdato e-post adr". 

Vi skal være på Skogstad Leirsted i Eina i Oppland. Det er overnatting inne, men hvis noen ønsker å ta med seg telt å campe ute er det fullt lov. Les mer om Skogstad på deres  hjemmeside

Leirstedet ligger rett ved togstasjonen Eina og det tar ca. 1 time og 40 min med tog fra Oslo Sentralstasjon. Ungdom Mot EU dekker alle reiseutgifter. Hvis du må legge ut ta vare på kvittering. Hvis du fyller ut reiseinformasjonen i påmeldingsskjemaet bestiller kontoret reise for deg. 

I påmeldingsskjema fyller du også inn eventuelle allergier og matpreferanser. Ungdom Mot EU dekker all mat.

Det kommer en pakkeliste. Dere vil også få tilsendt en e-post med informasjon når dere melder dere på.

Da gjenstår det bare å MELDE DEG PÅ HER

reLATERT

Se alle arrangementer

Espen om EU: Valgår i EU

13. sep. 2018

Hvert femte år skjer det noe magisk i den dovne, belgiske byen Brüssel. Da er det nemlig parlamentsvalg og kommisjonsbytte i EU. I 2019 kolliderer dette med utnevnelsen av en ny president for den europeiske sentralbank også. Alt er duket for et spennende år med kjente og mindre kjente fjes i nye posisjoner, euroskeptiske populister og lav valgdeltagelse.

Ungdom mot EUs tillitsvalgtkonferanse!

27. aug. 2018

Ungdom Mot EU inviterer til nasjonal konferanse 22. og 23. september i Oslo. På Tillitsvalgtkonferansen blir det fokus på organisatorisk skolering og opplæring.

EØS-elefanten i rommet

21. aug. 2018

Den siste tiden har vi kunne lese om hvordan kriminelle nettverk har slått seg opp i deler av norsk bygge- og renholdsbransje. Arbeidslivskriminalitet har blitt et så alvorlig samfunnsproblem at regjeringen har vedtatt en egen strategi og lover økt innsats mot bakmenn og nettverk. Ingen ser imidlertid ut til å ville stille spørsmålstegn med den store elefanten i rommet: nemlig EØS-avtalens arbeidslivsbestemmelser om fri flyt.

Ungdom Mot EUs sommerleirturne 2018

17. aug. 2018

I tillegg til å arrangere egen sommerfestival har Ungdom Mot EU reist rundt og vært med på andre organisasjoners sommerkonferanser og sommerleire. Vi har besøkt ti organisasjoner og fått mange nye medlemmer!

Sommer Mot EU på Eina

19. juli 2018

Helgen 13. – 15. Juli samlet 24 deltagere seg på Skogstad leirsted på Eina. Helgen ble fylt med innledninger, bading og sosialt. Landsstyret hadde sitt andre møte fredag 15. Det ble en innholdsrik helg med gamle og nye bekjente.

Natur og Ungdom + Ungdom Mot EU = en ekte sommerflørt

09. juli 2018

Nå er det bare dagene til Ungdom mot EUs Sommerfestival går av stabelen. Mellom 13.- 15. juli kommer idylliske Skogstad leirsted i Oppland til å være fylt opp av ungdommer fra hele det vide landet, som samles for å kjøle seg ned med is i solsteiken, drikke alt for mye kaffe sent om kvelden, og selvfølgelig diskutere smått og stort om EU. I den forbindelse har vi gleden av å kunne annonsere at nestleder av Natur og Ungdom, Haldis Tjeldflaat Helle kommer til Sommerfestivalen for å snakke om EU og miljø.

Hans Olav Lahlum kommer på sommerfestivalen

27. juni 2018

Hans Olav Lahlum kommer til Sommerfestivalen. Kjent som historiker og forfatter av blant annet Oscar Torp. En politisk biografi (2007), Presidentene (2008)¸ Menneskefluene (2010) og mer. På sommerfestivalen skal han prate om USA og EU.

Sommer Mot EU presenterer forfatter Halvor Fjermeros

16. juni 2018

På Sommerfestivalen vår får vi besøk av innleder Halvor Fjermeros! Han er 66 år, tidligere journalist i Klassekampen og er forfatter av flere bøker, inkludert “Uro i euroland. En europeisk reiserapport om avmakt og motstand blant fagorganiserte og sosiale bevegelser i det nye arbeidslivet i EU.”

Sentralstyret på turné

12. juni 2018

I enhver medlemsorganisasjon er det lokallagene og det arbeidet som gjøres lokalt som er essensen. For å styrke det lokale arbeidet reiser sentralstyret ut på turne i juni. De skal besøke steder hvor Ungdom Mot EU har lokallag og steder hvor det ikke er noe lag per nå, men hvor det satses fremover. Leder Eirik Fenstad gleder seg til å reise ut å møte unge engasjerte EU-motstandere landet rundt.

Sommer mot EU presenterer Audrey`s Dance!

08. juni 2018

Ungdom mot EU arrangerer Sommerfestival 13.-15. juli 2018 på idylliske Skogstad leirsted i Oppland. Vi gleder oss til å tilbringe tre dager full med sommer, sol og selvråderett. I forbindelse har vi gleden av å kunne annonsere at vi får besøk av bandet Audrey`s Dance!

Studietur til Ukraina med LNU

19. mai 2018

Ungdom Mot EU var så heldig å bli representert blant de 11 barne- og ungdomsorganisasjonene som fikk bli med på studietur til Kiev, Ukraina med Landsrådet for Norges barne - og ungdomsorganisasjoner (LNU) i april.

Ungdom Mot EUs Sommerfestival 2018!

16. mai 2018

Sommerferien nærmer seg med stormskritt! Snart må studielivet med stress og eksamener, og arbeidsdagen på svette kontorer vike for sommer, sol og ferie. Hva er bedre da enn å melde seg på Ungdom Mot EUs Sommerfestival 2018?