Storbritannia blomstrer etter Brexit

Brexit har ikke vært problemfritt for Storbritannia, men løgnen om at Storbritannia ligger i økonomisk ruin har ingen rot i virkeligheten, skriver Lars Barstad Løvold i Ungdom mot EU.

Det er ingen hemmelighet at Storbritannia har vært i hardt vær etter at landet gikk ut av Den europeiske union, noe som er helt naturlig når en har vært integrert i det systemet i så lang tid. Men reviderte tall viser at Storbritannia blomstrer og gjør det bedre enn mange europeiske land.

Lars Barstad Løvold portrett.jpg
Bilde av Lars Barstad Løvold, politisk nestleder i Ungdom mot EU

Storbritannia er det europeiske landet som har hatt størst økonomisk vekst gjennom pandemien. Reviderte tall viser at Storbritannia gjorde det langt bedre enn Tyskland, Italia og Frankrike.

Inflasjonen i Storbritannia er ille, men den er ikke verre enn i Eurosonenog til tross for de mange advarslene om hva som ville skje, har produksjonssektorenStorbritannia hatt en enorm vekst. Ikke bare det, men arbeidsledigheten er lavere i Storbritannia enn i Eurosonen, og lønningene er rekordhøye.

 

Brexit har ikke vært problemfritt for Storbritannia, men løgnen om at Storbritannia ligger i økonomisk ruin har ingen rot i virkeligheten. Nå som Storbritannia ikke er styrt av den overnasjonale myndigheten som EU er, har landet mye større makt over eget land og egen økonomi. Vi ser for eksempel at Storbritannias eksport til EU nådde historiske høyder i 2023.

EU er som et falleferdig hus, og stadig flere land kommer til å følge Storbritannias eksempel.