Suksessfull Tillitsvalgtskonferanse samlet over 20 unge EU - motstandere i hovedstaden

Helgen 22 og 23 september ble Tillitsvalgtkonferansen 2018 holdt. Denne befant seg i Oslo. Dette var en nasjonal konferanse og flere ungdommer fra deler av Norge møtte opp for en spennende helg med informasjon og sosialt.

Helgen startet med at landsstyret kom sammen fredag. Under landsstyremøtet ble tema som Jernbanepakke IV, høyreekstremisme, og Nei til EUs-landsmøte i november diskutert.

tillitsvalgtkonferansen2018 (46)
Dorthea Enger åpnet Tillitsvalgtkonferansen 2018. Foto: Ungdom mot EU

Lørdag var det et fullt program fra klokken 10:00 til 17:30. Konferansen startet med en introduksjon og erfaringsutveksling. Her skulle alle fortelle hvem de var, og nevne noen erfaringer (både positive og negative) de har med organisasjonslivet. Denne biten ble holdt av Dorthea Enger. Ungdom mot EU mener at et godt fellesskap skaper en god organisasjon, derfor er introduksjoner og slike samtaler veldig viktige å ha. Etter en god runde med introduksjon ble den første innledningen holdt av Andreas. Han fortalte UmEUs historie.

tillitsvalgtkonferansen2018 (35)
Organisatorisk nestleder i Ungdom mot EU Andreas Storeng var ansvarlig for Tillitsvalgtkonferansen, og han innledet om UmEUs historie. Foto: Ungdom mot EU

Videre fikk vi fine innledninger om organisasjonshåndboka, sentrale dokumenter og Frifond. Vi fikk også en innledning om «din rolle i UmEU/økosystemet». Denne lørdagen var vi så heldige å få tidligere internasjonalt ansvarlig i Sosialistisk Ungdom Oda Sofie Larsen på besøk. Hun snakket generelt om hva vi kan gjøre for å få ungdom til å bli mere aktiv innenfor organisasjoner. Det ble litt gruppearbeid og mange gode aksjonsideer. Etter alle innledningene ble det servert god mat, og når alle var mette ble det lagt opp til sosiale aktiviteter.

tillitsvalgtkonferansen2018 (6)
Oda er tidligere internasjonal leder i SU og utfordret oss på hvordan vi best kan få unge engasjert i EU-saken. Foto: Ungdom mot EU

Søndagen etterpå ble fylt med flere innledninger. Disse var fylt med informasjon om hva som jobbes med framover, i et lokalt perspektiv. Informasjon om medlemssystemet og hvordan holde et årsmøte/oppstartsmøte. Denne dagen ble satsningen på å lære flest mulige om hvordan starte et lokallag og hvordan opprettholde det, med både økonomistyring og annet. Nest siste innledning omhandlet hvordan man skal inkludere og ivareta nye medlemmer. Siste innledningen ble holdt av Stortingsrepresentant for SV - Freddy André Øvstegård. Han snakket om det å være ung, engasjert og på Tinget.

tillitsvalgtkonferansen2018 (42)
Leder i Ungdom mot EU Eirik Fenstad følger med på at Stortingsrepresentant Freddy André betaler kontingenten sin for 2018. Foto: Ungdom mot EU

Jeg, Emilie Hermine, takker for en fin helg med flotte folk og gleder meg til neste konferanse. Vil også takke alle som hadde innledning under denne konferansen! 

tillitsvalgtkonferansen2018 (7)
Det var over 20 engasjerte UmEUere fra Tromsø i nord til Kristiansand i sør samlet på Café Aasen. Foto: Ungdom mot EU

reLATERT

Se alle arrangementer

Ungdom mot EU gir nytt håp, om en voksende EU-motstand blant unge

17. sep. 2023

Ungdom mot EU orienterte Nei til EUs fylkesledersamling fredag den 15. September om arbeidet, resultatene og planene for våres for organisasjonen fremover.

Valgkomiteens innstilling!

02. april 2023

Bli kjent med ny generalsekretær!

21. april 2022

Vi har ansatt Abdi Said som ny generalsekretær. Vi har fått stille han litt spørsmål, så medlemmene kan bli litt bedre kjent med han

Er du vår nye generalsekretær?

10. mars 2022

Er du opptatt av å holde orden i sakspapirene, liker du tall og interesserer deg for europeisk og internasjonal politikk? Vil du jobbe med administrasjon og organisere den unge nei-bevegelsen i hele landet? Har du gode ideer for hvordan en kan drifte en organisasjon best mulig, og er god på å skape engasjement blant de rundt deg? Da er stillingen som generalsekretær hos oss noe for deg!

Slampoesi-workshop

17. sep. 2020

5. september arrangerte Ungdom mot EU slampoesi-workshop for våre medlemmer.

Bli med på slampoesi-workshop!

26. aug. 2020

Er du nysgjerrig på slampoesi? Vil du lære å holde bedre appeller? Da bør du melde deg på slampoesi-workshop!

EU og EØS tilbake i samfunnsfaget!

03. des. 2019

Allerede i dag sliter folk med å gjøre rede for EØS-avtalen og Norges forhold til EU. Da er svaret å styrke, ikke stryke, kompetansekravet.

Bli tillitsvalgt i UMEU!

22. nov. 2019

Nå kan man stille til valg til både sentralstyret og landsstyret. Er du interessert eller kjenner en kandidat?

Debatt hos Østfold AUF

27. mars 2019

Tirsdag var politisk nestleder Kristian-Manuel, Ungdom mot EU, på en debatt mot Europeisk Ungdom

Ungdom mot EU støtter klimastreikene for miljøet

21. mars 2019

Når tusenvis av ungdom kjemper for å påvirke politikken, redde miljøet og vise solidaritet med den som er hardest rammet av klimaendringer er det naturlig at Ungdom mot EU står sammen med elevene.

Pål er tilbake!

19. mars 2019

Ved inngangen til 2019 var det flere utskiftninger på kontoret. Tidligere nestleder Pål Trautmann Olerud, nestleder i 2013 og 2014 er endelig tilbake i organisasjonen som generalsekretær. For at dere skal bli bedre kjent med ham har vi klart å kidnappe han fra kontorarbeidet for å få et intervju.

Aksjon mot Jermbanepakke 4

27. feb. 2019

Nei til EU hadde på tirsdag aksjon mot jernbanepakke 4 langs Østfoldbanen.