Suksessfull Tillitsvalgtskonferanse samlet over 20 unge EU - motstandere i hovedstaden

Helgen 22 og 23 september ble Tillitsvalgtkonferansen 2018 holdt. Denne befant seg i Oslo. Dette var en nasjonal konferanse og flere ungdommer fra deler av Norge møtte opp for en spennende helg med informasjon og sosialt.

Helgen startet med at landsstyret kom sammen fredag. Under landsstyremøtet ble tema som Jernbanepakke IV, høyreekstremisme, og Nei til EUs-landsmøte i november diskutert.

tillitsvalgtkonferansen2018 (46)
Dorthea Enger åpnet Tillitsvalgtkonferansen 2018. Foto: Ungdom mot EU

Lørdag var det et fullt program fra klokken 10:00 til 17:30. Konferansen startet med en introduksjon og erfaringsutveksling. Her skulle alle fortelle hvem de var, og nevne noen erfaringer (både positive og negative) de har med organisasjonslivet. Denne biten ble holdt av Dorthea Enger. Ungdom mot EU mener at et godt fellesskap skaper en god organisasjon, derfor er introduksjoner og slike samtaler veldig viktige å ha. Etter en god runde med introduksjon ble den første innledningen holdt av Andreas. Han fortalte UmEUs historie.

tillitsvalgtkonferansen2018 (35)
Organisatorisk nestleder i Ungdom mot EU Andreas Storeng var ansvarlig for Tillitsvalgtkonferansen, og han innledet om UmEUs historie. Foto: Ungdom mot EU

Videre fikk vi fine innledninger om organisasjonshåndboka, sentrale dokumenter og Frifond. Vi fikk også en innledning om «din rolle i UmEU/økosystemet». Denne lørdagen var vi så heldige å få tidligere internasjonalt ansvarlig i Sosialistisk Ungdom Oda Sofie Larsen på besøk. Hun snakket generelt om hva vi kan gjøre for å få ungdom til å bli mere aktiv innenfor organisasjoner. Det ble litt gruppearbeid og mange gode aksjonsideer. Etter alle innledningene ble det servert god mat, og når alle var mette ble det lagt opp til sosiale aktiviteter.

tillitsvalgtkonferansen2018 (6)
Oda er tidligere internasjonal leder i SU og utfordret oss på hvordan vi best kan få unge engasjert i EU-saken. Foto: Ungdom mot EU

Søndagen etterpå ble fylt med flere innledninger. Disse var fylt med informasjon om hva som jobbes med framover, i et lokalt perspektiv. Informasjon om medlemssystemet og hvordan holde et årsmøte/oppstartsmøte. Denne dagen ble satsningen på å lære flest mulige om hvordan starte et lokallag og hvordan opprettholde det, med både økonomistyring og annet. Nest siste innledning omhandlet hvordan man skal inkludere og ivareta nye medlemmer. Siste innledningen ble holdt av Stortingsrepresentant for SV - Freddy André Øvstegård. Han snakket om det å være ung, engasjert og på Tinget.

tillitsvalgtkonferansen2018 (42)
Leder i Ungdom mot EU Eirik Fenstad følger med på at Stortingsrepresentant Freddy André betaler kontingenten sin for 2018. Foto: Ungdom mot EU

Jeg, Emilie Hermine, takker for en fin helg med flotte folk og gleder meg til neste konferanse. Vil også takke alle som hadde innledning under denne konferansen! 

tillitsvalgtkonferansen2018 (7)
Det var over 20 engasjerte UmEUere fra Tromsø i nord til Kristiansand i sør samlet på Café Aasen. Foto: Ungdom mot EU

reLATERT

Se alle arrangementer

Ungdomsorganisasjonene går sammen mot Jernbanepakke IV!

10. des. 2018

Ungdom mot EU har sammen med Sosialistisk Ungdom tatt lokalt initiativ til aksjon mot innføringen av EUs Jernbanepakke IV i Norge. Ungdommen frykter for jernbanens fremtid med denne irreversible jernbanepakken. Rød Ungdom og Fagforbundet Ung har også tilsluttet seg aksjonen.

Nytt Ungdom mot EU lag i Møre og Romsdal!

27. nov. 2018

Søndag 25. november møttes engasjerte medlemmer til et oppstartsmøte av Møre og Romsdal Ungdom Mot EU.

Studenter mot EU på studietur i Hellas

19. nov. 2018

31 Oktober til 5 November befant det seg 12 norske ungdommer i Hellas, Athen. Studietur med studenter mot EU ble avholdt i denne tidsperioden i år (2018). I denne teksten skal jeg, som en av deltagerne, fortelle hvordan det var å være på studietur i Hellas sammen med denne flotte gjengen.

Nei til EU landsmøte 2018 samlet folk mellom 18 og 90 år til en spennende helg

13. nov. 2018

Helgen 9. til 11. November var 15 delegater fra Ungdom mot EU på Nei til EU sitt landsmøte som ble avholdt i Sarpsborg. Vi alle hadde stemmerett og fikk være med på å vedta både vedtekter og årsplan ++. Denne muligheten tror jeg mange var veldig fornøyde med å ha.

Makt og EU på agendaen under Globaliseringskonferansen 2018

26. okt. 2018

12. til 14. oktober var representanter fra UMEU på stand under Globaliseringskonferansen ved DOGA og kulturkirken Jakob i Oslo. Det var en fantastisk helg, fullspekket av foredragsholdere, likestillingsforkjempere og professorer fra hele verden. Blant annet den colombianske miljøaktivisten Francia Márques, vinner av Right Livelihood Award og æresdoktor Vandana Shiva, samt representanter fra organisasjoner som kvinnefronten, Ungkurd, Natur og Ungdom, antirasistisk senter, IKFF, Operasjon Dagsverk, Palestinakomiteen med flere.

Vinn eksklusive premier i Ungdom mot EUs vervekonkurranse!

19. okt. 2018

Det er medlemmene som utgjør Ungdom mot EU, og vi vil gjerne ha med flere engasjerte folk i kampen for folkestyre, miljø og solidaritet!

Politisk markering mot Jernbanepakke IV

10. okt. 2018

Torsdag 11. oktober kl. 15:00 samles motstandere av EUs Jernbanepakke IV på Eidsvoll plass foran Stortinget for å demonstrere. Tidligere samme dag fra kl. 12:00 til 14:00 er det formøte for alle interesserte.

Globaliseringskonferansen 2018

04. okt. 2018

Anne Grete Kroken er gjestskribent. Hun er styremedlem i Norges Sosiale Forum som arrangerer Globaliseringskonferansen annet hvert år. Årets konferanse er i Jakob Kirke i Oslo fredag 12. til søndag 14. oktober. Ungdom mot EU er tilstede på konferansen med stand, og vi er medarrangør sammen med Nei til EU på møtet "Hellas - ti år under jernhælen".

Dagsseminar om EU og EØS i Drammen

26. sep. 2018

Ungdom mot EU arrangerer med Sosialistisk Ungdom, Senterungdommen og Rød Ungdom i Buskerud et dagsseminar for ungdom. Vi ønsker å sette lys på hvorfor vi er EU-motstandere samt formidle informasjon om hvordan vi blir påvirket av EU og EØS-avtalen.

Espen om EU: Valgår i EU

13. sep. 2018

Hvert femte år skjer det noe magisk i den dovne, belgiske byen Brüssel. Da er det nemlig parlamentsvalg og kommisjonsbytte i EU. I 2019 kolliderer dette med utnevnelsen av en ny president for den europeiske sentralbank også. Alt er duket for et spennende år med kjente og mindre kjente fjes i nye posisjoner, euroskeptiske populister og lav valgdeltagelse.

Årets studietur med Studenter mot EU går til Hellas!

29. aug. 2018

Ungdom mot EUs studentsatsing Studenter mot EU arrangerer årlig studietur til et land i Europa. Tidligere studieturer har gått til Brüssel og London. I høst går turen til Athen og Hellas!

Ungdom mot EUs tillitsvalgtkonferanse!

27. aug. 2018

Ungdom Mot EU inviterer til nasjonal konferanse 22. og 23. september i Oslo. På Tillitsvalgtkonferansen blir det fokus på organisatorisk skolering og opplæring.