Suksessfull Tillitsvalgtskonferanse samlet over 20 unge EU - motstandere i hovedstaden

Helgen 22 og 23 september ble Tillitsvalgtkonferansen 2018 holdt. Denne befant seg i Oslo. Dette var en nasjonal konferanse og flere ungdommer fra deler av Norge møtte opp for en spennende helg med informasjon og sosialt.

Helgen startet med at landsstyret kom sammen fredag. Under landsstyremøtet ble tema som Jernbanepakke IV, høyreekstremisme, og Nei til EUs-landsmøte i november diskutert.

tillitsvalgtkonferansen2018 (46)
Dorthea Enger åpnet Tillitsvalgtkonferansen 2018. Foto: Ungdom mot EU

Lørdag var det et fullt program fra klokken 10:00 til 17:30. Konferansen startet med en introduksjon og erfaringsutveksling. Her skulle alle fortelle hvem de var, og nevne noen erfaringer (både positive og negative) de har med organisasjonslivet. Denne biten ble holdt av Dorthea Enger. Ungdom mot EU mener at et godt fellesskap skaper en god organisasjon, derfor er introduksjoner og slike samtaler veldig viktige å ha. Etter en god runde med introduksjon ble den første innledningen holdt av Andreas. Han fortalte UmEUs historie.

tillitsvalgtkonferansen2018 (35)
Organisatorisk nestleder i Ungdom mot EU Andreas Storeng var ansvarlig for Tillitsvalgtkonferansen, og han innledet om UmEUs historie. Foto: Ungdom mot EU

Videre fikk vi fine innledninger om organisasjonshåndboka, sentrale dokumenter og Frifond. Vi fikk også en innledning om «din rolle i UmEU/økosystemet». Denne lørdagen var vi så heldige å få tidligere internasjonalt ansvarlig i Sosialistisk Ungdom Oda Sofie Larsen på besøk. Hun snakket generelt om hva vi kan gjøre for å få ungdom til å bli mere aktiv innenfor organisasjoner. Det ble litt gruppearbeid og mange gode aksjonsideer. Etter alle innledningene ble det servert god mat, og når alle var mette ble det lagt opp til sosiale aktiviteter.

tillitsvalgtkonferansen2018 (6)
Oda er tidligere internasjonal leder i SU og utfordret oss på hvordan vi best kan få unge engasjert i EU-saken. Foto: Ungdom mot EU

Søndagen etterpå ble fylt med flere innledninger. Disse var fylt med informasjon om hva som jobbes med framover, i et lokalt perspektiv. Informasjon om medlemssystemet og hvordan holde et årsmøte/oppstartsmøte. Denne dagen ble satsningen på å lære flest mulige om hvordan starte et lokallag og hvordan opprettholde det, med både økonomistyring og annet. Nest siste innledning omhandlet hvordan man skal inkludere og ivareta nye medlemmer. Siste innledningen ble holdt av Stortingsrepresentant for SV - Freddy André Øvstegård. Han snakket om det å være ung, engasjert og på Tinget.

tillitsvalgtkonferansen2018 (42)
Leder i Ungdom mot EU Eirik Fenstad følger med på at Stortingsrepresentant Freddy André betaler kontingenten sin for 2018. Foto: Ungdom mot EU

Jeg, Emilie Hermine, takker for en fin helg med flotte folk og gleder meg til neste konferanse. Vil også takke alle som hadde innledning under denne konferansen! 

tillitsvalgtkonferansen2018 (7)
Det var over 20 engasjerte UmEUere fra Tromsø i nord til Kristiansand i sør samlet på Café Aasen. Foto: Ungdom mot EU

reLATERT

Se alle arrangementer

Vinn eksklusive premier i Ungdom mot EUs vervekonkurranse!

19. okt. 2018

Det er medlemmene som utgjør Ungdom mot EU, og vi vil gjerne ha med flere engasjerte folk i kampen for folkestyre, miljø og solidaritet!

Politisk markering mot Jernbanepakke IV

10. okt. 2018

Torsdag 11. oktober kl. 15:00 samles motstandere av EUs Jernbanepakke IV på Eidsvoll plass foran Stortinget for å demonstrere. Tidligere samme dag fra kl. 12:00 til 14:00 er det formøte for alle interesserte.

Globaliseringskonferansen 2018

04. okt. 2018

Anne Grete Kroken er gjestskribent. Hun er styremedlem i Norges Sosiale Forum som arrangerer Globaliseringskonferansen annet hvert år. Årets konferanse er i Jakob Kirke i Oslo fredag 12. til søndag 14. oktober. Ungdom mot EU er tilstede på konferansen med stand, og vi er medarrangør sammen med Nei til EU på møtet "Hellas - ti år under jernhælen".

Dagsseminar om EU og EØS i Drammen

26. sep. 2018

Ungdom mot EU arrangerer med Sosialistisk Ungdom, Senterungdommen og Rød Ungdom i Buskerud et dagsseminar for ungdom. Vi ønsker å sette lys på hvorfor vi er EU-motstandere samt formidle informasjon om hvordan vi blir påvirket av EU og EØS-avtalen.

Espen om EU: Valgår i EU

13. sep. 2018

Hvert femte år skjer det noe magisk i den dovne, belgiske byen Brüssel. Da er det nemlig parlamentsvalg og kommisjonsbytte i EU. I 2019 kolliderer dette med utnevnelsen av en ny president for den europeiske sentralbank også. Alt er duket for et spennende år med kjente og mindre kjente fjes i nye posisjoner, euroskeptiske populister og lav valgdeltagelse.

Årets studietur med Studenter mot EU går til Hellas!

29. aug. 2018

Ungdom mot EUs studentsatsing Studenter mot EU arrangerer årlig studietur til et land i Europa. Tidligere studieturer har gått til Brüssel og London. I høst går turen til Athen og Hellas!

Ungdom mot EUs tillitsvalgtkonferanse!

27. aug. 2018

Ungdom Mot EU inviterer til nasjonal konferanse 22. og 23. september i Oslo. På Tillitsvalgtkonferansen blir det fokus på organisatorisk skolering og opplæring.

EØS-elefanten i rommet

21. aug. 2018

Den siste tiden har vi kunne lese om hvordan kriminelle nettverk har slått seg opp i deler av norsk bygge- og renholdsbransje. Arbeidslivskriminalitet har blitt et så alvorlig samfunnsproblem at regjeringen har vedtatt en egen strategi og lover økt innsats mot bakmenn og nettverk. Ingen ser imidlertid ut til å ville stille spørsmålstegn med den store elefanten i rommet: nemlig EØS-avtalens arbeidslivsbestemmelser om fri flyt.

Ungdom Mot EUs sommerleirturne 2018

17. aug. 2018

I tillegg til å arrangere egen sommerfestival har Ungdom Mot EU reist rundt og vært med på andre organisasjoners sommerkonferanser og sommerleire. Vi har besøkt ti organisasjoner og fått mange nye medlemmer!

Sommer Mot EU på Eina

19. juli 2018

Helgen 13. – 15. Juli samlet 24 deltagere seg på Skogstad leirsted på Eina. Helgen ble fylt med innledninger, bading og sosialt. Landsstyret hadde sitt andre møte fredag 15. Det ble en innholdsrik helg med gamle og nye bekjente.

Natur og Ungdom + Ungdom Mot EU = en ekte sommerflørt

09. juli 2018

Nå er det bare dagene til Ungdom mot EUs Sommerfestival går av stabelen. Mellom 13.- 15. juli kommer idylliske Skogstad leirsted i Oppland til å være fylt opp av ungdommer fra hele det vide landet, som samles for å kjøle seg ned med is i solsteiken, drikke alt for mye kaffe sent om kvelden, og selvfølgelig diskutere smått og stort om EU. I den forbindelse har vi gleden av å kunne annonsere at nestleder av Natur og Ungdom, Haldis Tjeldflaat Helle kommer til Sommerfestivalen for å snakke om EU og miljø.

Hans Olav Lahlum kommer på sommerfestivalen

27. juni 2018

Hans Olav Lahlum kommer til Sommerfestivalen. Kjent som historiker og forfatter av blant annet Oscar Torp. En politisk biografi (2007), Presidentene (2008)¸ Menneskefluene (2010) og mer. På sommerfestivalen skal han prate om USA og EU.