Leder for Ungdom mot EU (Foto: Amina Prestbakk)

Ungdom mot EU gir nytt håp, om en voksende EU-motstand blant unge

Ungdom mot EU orienterte Nei til EUs fylkesledersamling fredag den 15. September om arbeidet, resultatene og planene for våres for organisasjonen fremover.

Da jeg som leder for Ungdom mot EU på fredag ankom Anker hotel hvor Nei til EU sin fylkesledersamling fant sted, så fikk jeg møte en hel gjeng med engasjerte og ivrige tillitsvalgte fra vår moderorganisasjon. Det var veldig hyggelig å få hilse og bli kjent med så mange flotte og dyktige folk, som gjør organisasjonen til det den er.

Hva vi har gjort

Fra jeg tok over som leder i April i år, så har det vært mye fokus på å bygge opp aktiviteten og nye lokal- og fylkeslag i Ungdom mot EU. Det har vært lite aktivitet de siste årene med et synkende medlemstall og stadig flere av lagene våres som har blitt inaktive. Det var nettopp på grunnlag av det, at fokuset vårt etter at det nye sentralstyret og jeg tok over at vi valgte å legge inn en del arbeid i dette. Dette har gjort at vi blant annet har klart å:

  • Opprettet 2 nye lokal- og fylkeslag 
  • Fått over 4 ganger så mange nye medlemmer i år som i 2022
  • Avholdt flere medlemsmøter siste tiden 
  • Hentet inn mer midler til lokallagsarbeid 
  • Er i gang med å få nytt styre i Oslo UMEU 
  • Har startet arbeidet med stiftelse av 4 nye fylkesslag 
  • Satt ned et nasjonalt verveteam 

Sosiale medier og klagestormen mot NRK 

Vi orienterte fylkesledersamlingen om det store engasjementet vi blant annet har klart å skape gjennom vårt arbeid med å lage innhold på kanaler som Facebook og TikTok om ACER-saken. Vi har fått over 230.000 visninger iløpet av litt over 1 uke fra søksmålet startet i høyesterett den 5. September, over 15.000 likes og ca.1.000 delinger og dette er bare på TikTok. På denne plattformen er videoene våres mest sett av ungdommer i alderen 18-26 år, så vi når godt ut til vår målgruppe på denne plattformen. 

Da vi oppdaget at NRK ikke møtte opp for å dekke ACER-saken i høyesterett, så tok vi grep og vi oppfordret folk til å klage dette inn for kringkastingsrådet. Resultatet av dette gikk over all forventning og NRK fikk inn hundrevis av klager hver dag fra vi startet den og enkelte ganger nesten oppimot 1.000 klager. Dette har ført til at de nå har mottatt godt over 6.000 klager mot NRKs manglende dekning av ACER-saken og har dermed knust kringkastingsrådets tidligere rekord og er nå den mest innklagede enkeltsaken i NRKs historie.

 

Stort bilde i toppen: Leder for Ungdom mot EU (Foto: Amina Prestbakk)

reLATERT

Se alle arrangementer

Medlemskveld i Oslo Ungdom mot EU på Duckpin bowling

03. okt. 2023

Oslo Ungdom mot EU har hatt sitt 2. Medlemsmøte på kort tid å både engasjement og antall medlemmer øker.

Acer-saken: En historisk sak, brøt Stortinget grunnloven?

17. sep. 2023

EU byrået ACER, kan fatte vedtak over Norge som kan ha store konsekvenser for norsk kraft politikk og strømprisene. Våre myndigheter har mistet kontrollen til Den europeiske unionen!

Er du vår nye organisasjonssekretær?

29. juni 2023

Ønsker du å søke på denne stillingen? Da kan du sende en søknad til umeu@umeu.no

Bli kjent med vår nye generalsekretær!

23. juni 2023

Vi har ansatt Torstein Buskaker som ny generalsekretær. Vi har fått stille ham noen spørsmål, så medlemmene kan bli litt bedre kjent med han.

Valgkomiteens innstilling!

02. april 2023

Bli kjent med vår nye organisasjonssekretær!

03. jan. 2023

Vi har ansatt Sigrid Onsgaard Sagabråten som ny organisasjonssekretær. I dette intervjuet kan dere bli bedre kjent med henne!

Er du vår nye organisasjonssekretær?

01. juni 2022

Bli kjent med ny generalsekretær!

21. april 2022

Vi har ansatt Abdi Said som ny generalsekretær. Vi har fått stille han litt spørsmål, så medlemmene kan bli litt bedre kjent med han

Er du vår nye generalsekretær?

10. mars 2022

Er du opptatt av å holde orden i sakspapirene, liker du tall og interesserer deg for europeisk og internasjonal politikk? Vil du jobbe med administrasjon og organisere den unge nei-bevegelsen i hele landet? Har du gode ideer for hvordan en kan drifte en organisasjon best mulig, og er god på å skape engasjement blant de rundt deg? Da er stillingen som generalsekretær hos oss noe for deg!

Bli kjent med organisasjonssekretær!

03. nov. 2021

Vi har fått ansatt Mikkel Sibe som ny organisasjonssekretær! Vi har intervjuet han, slik at dere skal få bli litt kjent med han.

Ungdom mot EU søker ny organisasjonssekretær!

06. aug. 2021

Er du en reiseglad person, som interesserer deg for europeisk politikk og rettferdighet? Vil du jobbe med kunnskapsformidling og bygge en bevegelse i hele landet? Da er stillingen som organisasjonssekretær noe for deg!

Slampoesi-workshop

17. sep. 2020

5. september arrangerte Ungdom mot EU slampoesi-workshop for våre medlemmer.