Ungdom Mot EU i Kristiansand

Kampanjen mot EUs Energiunion og ACER sprer seg over det vide land. Mandag 22. januar var politisk nestleder i Ungdom Mot EU Ole Kvadsheim invitert til Kristiansand for å innlede på et kampanjemøte der. Vår reisesekretær tok også turen sørover og fikk møtt både videregående elever og lokale medlemmer i Ungdom Mot EU.

Dagen startet med stand på Kvadraturen Videregående Skole i Kristiansand. Det var flere elever som tok turen innom standen og ville vite mer om hvordan EU og EØS påvirker Norge. Før kampanjemøtet om EUs Energiunion hadde Ungdom Mot EU invitert lokale medlemmer til delegatmøte. Ungdom Mot EU har ikke noe lokallag i Kristiansand eller Vest-Agder for tiden, men det har tidligere vært aktivitet og vi har fortsatt engasjerte medlemmer der. Alle fylker har minimum 2 delegater til landsmøtet uavhengig av antall lokallag. 

Les mer om landsmøtet til Ungdom Mot EU her Landsmøte 2018.

UMEUere Kristiansand
Engasjerte UMEUere på delegatmøte i Kristiansand. Foto: Kristiane Mauno Krystad

Kampanjemøtet ble arrangert av Vest- Agder Nei Til EU på biblioteket i Kristiansand. Kvadsheim fra Ungdom Mot EU hadde hovedinnledning om Energiunionen og ACER, mens Magnar Nomedal i Nei Til EU holdt appell. Etterpå var det mange spørsmål og gode diskusjoner.

Ole Kvadsheim i Kristiansand
Politisk nestleder i Ungdom Mot EU Ole Kvadsheim innleder om EUs energiunion. Foto: Kristiane M. Krystad

Les mer om ACER her Hva er ACER og hvorfor burde du bry deg?

Facebook Vest-Agder Ungdom Mot EU.

reLATERT

Se alle arrangementer

Vår klagestorm mot NRK, ledet til historisk klagerekord i 2023

30. des. 2023

Manglende dekning av Acer-saken i høyesterett fikk over 6.500 klager i 2023 og er med dette den mest innklagde saken til NRKs kringkastingsråd i historien.

Agder Ungdom mot EU har holdt sitt 1. Ordinære årsmøte

24. okt. 2023

I dag holdt det nylig stiftede fylkeslaget vårt i Agder sitt 1. Ordinære årsmøte hvor, nytt styre er valgt og kursen videre er lagt

Frykter en mer EU-positiv regjering med nye statsråder fra Europabevegelsen

19. okt. 2023

Andreas Bjelland Eriksen som er den nye klima- og miljøministeren har tidligere bakgrunn fra Europeisk Ungdom sitt sentralstyre fra 2012 til 2013 og Espen Barth Eide, som er ny utenriksminister, har tidligere vært generalsekretær for Europabevegelsen.

Medlemskveld i Oslo Ungdom mot EU på Duckpin bowling

03. okt. 2023

Oslo Ungdom mot EU har hatt sitt 2. Medlemsmøte på kort tid å både engasjement og antall medlemmer øker.

Ungdom mot EU gir nytt håp, om en voksende EU-motstand blant unge

17. sep. 2023

Ungdom mot EU orienterte Nei til EUs fylkesledersamling fredag den 15. September om arbeidet, resultatene og planene for våres for organisasjonen fremover.

Acer-saken: En historisk sak, brøt Stortinget grunnloven?

17. sep. 2023

EU byrået ACER, kan fatte vedtak over Norge som kan ha store konsekvenser for norsk kraft politikk og strømprisene. Våre myndigheter har mistet kontrollen til Den europeiske unionen!

Er du vår nye organisasjonssekretær?

29. juni 2023

Ønsker du å søke på denne stillingen? Da kan du sende en søknad til umeu@umeu.no

Bli kjent med vår nye generalsekretær!

23. juni 2023

Vi har ansatt Torstein Buskaker som ny generalsekretær. Vi har fått stille ham noen spørsmål, så medlemmene kan bli litt bedre kjent med han.

Valgkomiteens innstilling!

02. april 2023

Bli kjent med vår nye organisasjonssekretær!

03. jan. 2023

Vi har ansatt Sigrid Onsgaard Sagabråten som ny organisasjonssekretær. I dette intervjuet kan dere bli bedre kjent med henne!

Er du vår nye organisasjonssekretær?

01. juni 2022

Bli kjent med ny generalsekretær!

21. april 2022

Vi har ansatt Abdi Said som ny generalsekretær. Vi har fått stille han litt spørsmål, så medlemmene kan bli litt bedre kjent med han