Ungdom Mot EU på Natur og Ungdoms landsmøte

5. – 9. januar gikk Natur og Ungdoms 53. ordinære landsmøte av stabelen på Haugetun Folkehøgskole i Fredrikstad. Ungdom Mot EU tok turen innom med stand og seminar.

I forbindelse med landsmøtet til Natur og Ungdom ble Ungdom Mot EU invitert til å holde seminar om EUs klima- og miljøpolitikk. Søndag 7. januar tok leder Syver Zachariassen turen til Fredrikstad sammen med reisesekretær Kristiane M. Krystad, og medlem i Oslo Studenter Mot EU Dorthea Enger. Fra fylkeslaget i Østfold kom Kristian-Manuel Villasis Duong og Frankie Rød.

Syver Zachariassen
Leder i Ungdom Mot EU Syver Zachariassen hodt seminar for delegatene på Natur og Ungdoms landsmøte. Foto: Eirin Torgersen

Natur og Ungdom var i sin tid med på å starte opp Ungdom Mot EU, og har siden vært en god samarbeidspartner i EU-saken så vel som i miljø- og klimaspørsmål. På seminaret var Syver innom norsk klimapolitikk som baserer seg på klimakvoter og tiltak i utviklingsland, EØS-avtalen og hvordan den påvirker landbruket gjennom artikkel 19, og TISA og TTIP.

Østfold ungdom mot eu
Leder og nestleder i Østfold UMEU var med på stand. Fra høyre Kristian-Manuel Villasis Duong og Frankie Rød. Foto: Kristiane M. Krystad

Det var over 40 stykker på seminaret og deltagerne var veldig interesserte og stilte masse spørsmål. Det var utrolig hyggelig å få komme på landsmøtet til Natur og Ungdom. Ungdom Mot EU takker det avtroppende styret for godt samarbeid, samtidig gratulerer vi det nye styret og ser fram til mer godt samarbeid i året som kommer!

Natur og Ungdom landsmøte 2018
Nyvalgt leder i NU Gaute Eiterjord med Syver Zachariassen. Foto: Kristiane M. Krystad
Headerfoto: Eirin Torgersen

reLATERT

Se alle arrangementer

Ungdom mot EU gir nytt håp, om en voksende EU-motstand blant unge

17. sep. 2023

Ungdom mot EU orienterte Nei til EUs fylkesledersamling fredag den 15. September om arbeidet, resultatene og planene for våres for organisasjonen fremover.

Er du vår nye organisasjonssekretær?

29. juni 2023

Ønsker du å søke på denne stillingen? Da kan du sende en søknad til umeu@umeu.no

Valgkomiteens innstilling!

02. april 2023

Bli kjent med vår nye organisasjonssekretær!

03. jan. 2023

Vi har ansatt Sigrid Onsgaard Sagabråten som ny organisasjonssekretær. I dette intervjuet kan dere bli bedre kjent med henne!

Er du vår nye organisasjonssekretær?

01. juni 2022

Bli kjent med ny generalsekretær!

21. april 2022

Vi har ansatt Abdi Said som ny generalsekretær. Vi har fått stille han litt spørsmål, så medlemmene kan bli litt bedre kjent med han

Er du vår nye generalsekretær?

10. mars 2022

Er du opptatt av å holde orden i sakspapirene, liker du tall og interesserer deg for europeisk og internasjonal politikk? Vil du jobbe med administrasjon og organisere den unge nei-bevegelsen i hele landet? Har du gode ideer for hvordan en kan drifte en organisasjon best mulig, og er god på å skape engasjement blant de rundt deg? Da er stillingen som generalsekretær hos oss noe for deg!

Bli kjent med organisasjonssekretær!

03. nov. 2021

Vi har fått ansatt Mikkel Sibe som ny organisasjonssekretær! Vi har intervjuet han, slik at dere skal få bli litt kjent med han.

Ungdom mot EU søker ny organisasjonssekretær!

06. aug. 2021

Er du en reiseglad person, som interesserer deg for europeisk politikk og rettferdighet? Vil du jobbe med kunnskapsformidling og bygge en bevegelse i hele landet? Da er stillingen som organisasjonssekretær noe for deg!

Klima og miljøbank

31. mars 2021

Her finner du Ungdom mot EUs ressurser på klima og miljøpolitikk.

Bli med på slampoesi-workshop!

26. aug. 2020

Er du nysgjerrig på slampoesi? Vil du lære å holde bedre appeller? Da bør du melde deg på slampoesi-workshop!

Tre hete tips for et aktivt lokallag – i sommervarmen

18. juni 2020

Nå som samfunnet sakte, men sikkert åpnes opp igjen, kan vi også sette i gang organisasjonsarbeidet slik vi kjenner det. På tross av den uvanlige våren vi har vært gjennom, er Ungdom mot EU i vekst. Det er de aktive lokallagene som er bærebjelka både i medlemsveksten vår, den politiske skoleringa og kampen mot EU og EØS. I anledning sommervarmen kommer derfor noe hete tips for hvordan å skape et aktivt lokallag, hvor både nye og gamle medlemmer kan utvikle seg videre, i takt med organisasjonen vår.