Ungdom Mot EU på Natur og Ungdoms landsmøte

5. – 9. januar gikk Natur og Ungdoms 53. ordinære landsmøte av stabelen på Haugetun Folkehøgskole i Fredrikstad. Ungdom Mot EU tok turen innom med stand og seminar.

I forbindelse med landsmøtet til Natur og Ungdom ble Ungdom Mot EU invitert til å holde seminar om EUs klima- og miljøpolitikk. Søndag 7. januar tok leder Syver Zachariassen turen til Fredrikstad sammen med reisesekretær Kristiane M. Krystad, og medlem i Oslo Studenter Mot EU Dorthea Enger. Fra fylkeslaget i Østfold kom Kristian-Manuel Villasis Duong og Frankie Rød.

Syver Zachariassen
Leder i Ungdom Mot EU Syver Zachariassen hodt seminar for delegatene på Natur og Ungdoms landsmøte. Foto: Eirin Torgersen

Natur og Ungdom var i sin tid med på å starte opp Ungdom Mot EU, og har siden vært en god samarbeidspartner i EU-saken så vel som i miljø- og klimaspørsmål. På seminaret var Syver innom norsk klimapolitikk som baserer seg på klimakvoter og tiltak i utviklingsland, EØS-avtalen og hvordan den påvirker landbruket gjennom artikkel 19, og TISA og TTIP.

Østfold ungdom mot eu
Leder og nestleder i Østfold UMEU var med på stand. Fra høyre Kristian-Manuel Villasis Duong og Frankie Rød. Foto: Kristiane M. Krystad

Det var over 40 stykker på seminaret og deltagerne var veldig interesserte og stilte masse spørsmål. Det var utrolig hyggelig å få komme på landsmøtet til Natur og Ungdom. Ungdom Mot EU takker det avtroppende styret for godt samarbeid, samtidig gratulerer vi det nye styret og ser fram til mer godt samarbeid i året som kommer!

Natur og Ungdom landsmøte 2018
Nyvalgt leder i NU Gaute Eiterjord med Syver Zachariassen. Foto: Kristiane M. Krystad
Headerfoto: Eirin Torgersen

reLATERT

Se alle arrangementer

Klima og miljøbank

31. mars 2021

Her finner du Ungdom mot EUs ressurser på klima og miljøpolitikk.

Bli med på slampoesi-workshop!

26. aug. 2020

Er du nysgjerrig på slampoesi? Vil du lære å holde bedre appeller? Da bør du melde deg på slampoesi-workshop!

Tre hete tips for et aktivt lokallag – i sommervarmen

18. juni 2020

Nå som samfunnet sakte, men sikkert åpnes opp igjen, kan vi også sette i gang organisasjonsarbeidet slik vi kjenner det. På tross av den uvanlige våren vi har vært gjennom, er Ungdom mot EU i vekst. Det er de aktive lokallagene som er bærebjelka både i medlemsveksten vår, den politiske skoleringa og kampen mot EU og EØS. I anledning sommervarmen kommer derfor noe hete tips for hvordan å skape et aktivt lokallag, hvor både nye og gamle medlemmer kan utvikle seg videre, i takt med organisasjonen vår. 

Nederland stemmer ned Mercosur-avtalen

13. juni 2020

Mercosur-avtalen fører til avskoging, lavere krav til landbruk og skaper urettferdige konkurransevilkår

Natur og Ungdom med fornyet EU-motstand

09. jan. 2020

- Når vi kun har det neste tiåret på å halvere hele verdens utslipp mener jeg at Norge ikke bør bli mer bundet av mål om frihandel og fri konkurranse, sier Therese Hugstmyr Woie, nyvalgt leder av Natur og Ungdom.

Hindrer EUs klimakvoter klimatiltak?

05. des. 2019

Med EUs kvotesystem gir vi fra oss store deler av handlingsrommet vårt i møte med klimakrisen.

EUs klimakvotesystem gjør Norge til en bremsekloss

12. nov. 2019

Norges tilknytning til EUs system for kjøp og salg av klimakvoter gjør at vi avpolitiserer vår egen nasjonale klimapolitikk. I tillegg kan vår inntreden på det europeiske kvotemarkedet, føre til at EU kutter mindre enn de ellers ville gjort.

Ungdom mot EU støtter klimastreikene for miljøet

21. mars 2019

Når tusenvis av ungdom kjemper for å påvirke politikken, redde miljøet og vise solidaritet med den som er hardest rammet av klimaendringer er det naturlig at Ungdom mot EU står sammen med elevene.

Pål er tilbake!

19. mars 2019

Ved inngangen til 2019 var det flere utskiftninger på kontoret. Tidligere nestleder Pål Trautmann Olerud, nestleder i 2013 og 2014 er endelig tilbake i organisasjonen som generalsekretær. For at dere skal bli bedre kjent med ham har vi klart å kidnappe han fra kontorarbeidet for å få et intervju.

Aksjon mot Jermbanepakke 4

27. feb. 2019

Nei til EU hadde på tirsdag aksjon mot jernbanepakke 4 langs Østfoldbanen.

Makt og EU på agendaen under Globaliseringskonferansen 2018

26. okt. 2018

12. til 14. oktober var representanter fra UMEU på stand under Globaliseringskonferansen ved DOGA og kulturkirken Jakob i Oslo. Det var en fantastisk helg, fullspekket av foredragsholdere, likestillingsforkjempere og professorer fra hele verden. Blant annet den colombianske miljøaktivisten Francia Márques, vinner av Right Livelihood Award og æresdoktor Vandana Shiva, samt representanter fra organisasjoner som kvinnefronten, Ungkurd, Natur og Ungdom, antirasistisk senter, IKFF, Operasjon Dagsverk, Palestinakomiteen med flere.

Vinn eksklusive premier i Ungdom mot EUs vervekonkurranse!

19. okt. 2018

Det er medlemmene som utgjør Ungdom mot EU, og vi vil gjerne ha med flere engasjerte folk i kampen for folkestyre, miljø og solidaritet!