Vi har møtt Nei til EUs nye leder!

6. til 7. november hadde Nei til EU landsmøte, der de blant annet valgte nytt styre. Roy Pedersen ble valgt til leder, og nå har vi møtt han, for å bli litt bedre kjent med Nei til EUs nye leder.

Roy Pedersen er 68 år, og kommer fra Oslo. Han har bakrunn fra LO, og har sittet som leder av LO i Oslo. 

Hva er din hjertesak?

Det er vanskelig å finne bare en sak, men om jeg skal gå på politikkområder må det bli fagbevegelsen, styrking av lønns og arbeidsvilkår. 

Hva er det morsomste du har vært med på i tiden din i politikken?

Hvis vi skal se på nei-kampen, er det nok EU-avstemningen i 1972. Den ekstraordinære LO-kongressen som sa nei til EU i 1994 var også veldig gøy. I tillegg er det jo gøy at vi har vunnet 2 EU-avstemninger. Og da Norge slo Brazil i fotball da.

Hvilken erfaring har du med Ungdom mot EU tidligere?

Selv har jeg ikke vært borti Ungdom mot EU så mye, men dere er utrolig viktige for å nå ut til unge. Nei til EU må lytte til dere, om de skal få en aldresmessig fornying. 

Hva vil du si til ungdom som er usikre på hva de mener om EU-medlemskap?

Jeg ville nok brukt mye av argumentasjonen som jeg bruker mot alle. EU er en trussel mot folkestyret, de har usolidariske løsninger og setter konkurranse forran miljø. Vi vil ikke klare det grønne skiftet som EU-medlem. 

Hva er din favorittbok?

Ekstremismens tidsalder av Eric Hobsbawm. Denne boka burde alle lese. 

Hva er ditt favorittband eller din favorittartist?

Jimi Hendrix!

Hva syns du om ananas på pizza?

Han er for å møte EU med åpen munn, det er nyliberalismen som er problemet. Om man skal ha ananas på pizza eller ikke bør være opp til hver enkelt.