Vi supplerer sentralstyret!

Nå jobber valgkomiteen med å finne fire nye sentralstyremedlemmer. Vet du hvem som burde stille? Da kan du sende mail til valg@umeu.no

Organisasjonen vokser og med det vokser også behovet for aktive og dedikerte tillitsvalgte. Nå jobber valgkomiteen med å finne fire nye sentralstyremedlemmer som kan hjelpe til med å drive organisasjonen frem til landsmøtet i februar 2020.

I tillegg til å supplere sentralstyret med fire medlemmer trenger organisasjonen en ny nestleder pga. frafall. Dette kan være noen helt nye eller en som allerede sitter i sentralstyret. Har du forslag kan du foreslå dette til valgkomiteen ved å sende en e-post til valg@umeu.no!

Hva gjør et sentralstyremedlem?

Et sentralstyremedlem er med på å drive Ungdom mot EU nasjonalt. Sentralstyret jobber som et kollektiv for å gjennomføre handlingsplanen som hvert år vedtas av landsmøtet. Det vil si at man er med på å arrangere seminarer, skolebesøk og aksjoner sammen med resten av sentralstyret.

Som sentralstyremedlem får du også din egen fadderregion som du skal hjelpe. Ofte handler fadderoppgavene om å bistå lokallagene med å søke Frifond-midler, arrangere skolebesøk eller reise for å holde innledninger på møter.

Det er også mye rom for å starte egne prosjekter i sentralstyret. Har du lyst til å lage en mini-dokumentar fra en fisketråler? Liker du å skrive kronikker og leserinnlegg? Har du lyst til å designe det nye promoteringsmateriellet vårt eller arrangere en egen landbrukskonferanse for ungdom? Som sentralstyremedlem har du muligheter til å starte store prosjekter og få hjelp fra resten av styret.

Dessuten sitter mange av sentralstyremedlemmene i Nei til EUs forskjellige utvalg. Hvis du er ekstra opptatt av faglig politikk, feminisme, internasjonale spørsmål, utdanningspolitikk, landbruk eller fiskeri er det mulig å jobbe direkte med dette gjennom sentralstyreplassen din.

For å sitte i sentralstyret stilles det ingen krav til alder, utdanning eller erfaring, men du må være klar til å brette opp ermene og jobbe for at organisasjonen skal utvikle seg og bli større. Styret er en sammensetting av mange forskjellige mennesker fra hele landet og gode samarbeidsegenskaper er greit å ha. Ta kontakt med valgkomiteen om du har noen spørsmål rundt det å sitte i sentralstyret eller du ønsker å stille her!

Hva gjør en nestleder?

I tillegg til å være sentralstyremedlem har nestlederne ekstra ansvar for organisasjonen. De forbereder også sakene til sentralstyremøtet sammen med leder og generalsekretær. I Ungdom mot EU har vi to nestledere; en organisatorisk og en politisk. På grunn av frafall søker vi nå en ny politisk nestleder.

Den politiske nestlederen skriver leserinnlegg og kronikker sammen med leder og sitter i debatter etter behov. Det er et verv hvor man må være komfortabel med å representere organisasjonen på møter og konferanse, samt i media. 

Som nestleder sitter man i arbeidsutvalget (AU). AU møtes litt oftere enn sentralstyret for å håndtere egne saker og forberede saker til sentralstyremøtene.

Dersom du har noen spørmål rundt å være nestleder eller vet om den perfekte kandidaten kan du ta kontakt med valgkomiteen på e-post her!

Hva venter du på?

Vi trenger fire nye sentralstyremedlemmer og en nestleder for å kunne fortsette å vokse og kanskje er du den perfekte kandidaten for oss. Ikke nøl med å ta kontakt med valgkomiteen.

Du har ingenting å tape, gjør det nå.

reLATERT

Se alle arrangementer

Bli kjent med organisasjonssekretær!

03. nov. 2021

Vi har fått ansatt Mikkel Sibe som ny organisasjonssekretær! Vi har intervjuet han, slik at dere skal få bli litt kjent med han.

Ungdom mot EU søker ny organisasjonssekretær!

06. aug. 2021

Er du en reiseglad person, som interesserer deg for europeisk politikk og rettferdighet? Vil du jobbe med kunnskapsformidling og bygge en bevegelse i hele landet? Da er stillingen som organisasjonssekretær noe for deg!

Slampoesi-workshop

17. sep. 2020

5. september arrangerte Ungdom mot EU slampoesi-workshop for våre medlemmer.

Bli med på slampoesi-workshop!

26. aug. 2020

Er du nysgjerrig på slampoesi? Vil du lære å holde bedre appeller? Da bør du melde deg på slampoesi-workshop!

Tre hete tips for et aktivt lokallag – i sommervarmen

18. juni 2020

Nå som samfunnet sakte, men sikkert åpnes opp igjen, kan vi også sette i gang organisasjonsarbeidet slik vi kjenner det. På tross av den uvanlige våren vi har vært gjennom, er Ungdom mot EU i vekst. Det er de aktive lokallagene som er bærebjelka både i medlemsveksten vår, den politiske skoleringa og kampen mot EU og EØS. I anledning sommervarmen kommer derfor noe hete tips for hvordan å skape et aktivt lokallag, hvor både nye og gamle medlemmer kan utvikle seg videre, i takt med organisasjonen vår. 

Landsmøtedokumentene 2020

14. feb. 2020

Her finner du alle sakspapirene du trenger til Ungdom mot EUs 28. ordinære landsmøte. Siden oppdateres fortløpende.

Landsmøtedokumentene 2020

14. jan. 2020

Her finner du alle sakspapirene du trenger til Ungdom mot EUs 28. ordinære landsmøte. Siden oppdateres fortløpende.

EU og EØS tilbake i samfunnsfaget!

03. des. 2019

Allerede i dag sliter folk med å gjøre rede for EØS-avtalen og Norges forhold til EU. Da er svaret å styrke, ikke stryke, kompetansekravet.

Who are UMEU?

02. des. 2019

Read more about the Youth against the EU (UMEU) on one of several international languages here.

Bli tillitsvalgt i UMEU!

22. nov. 2019

Nå kan man stille til valg til både sentralstyret og landsstyret. Er du interessert eller kjenner en kandidat?

Ungdom mot EU på årsmøte i Norges Bygdeungdomslag

16. juli 2019

Norges Bygdeungdomslags arrangerer årsmøte og landstevne i Hof i Vestfold denne uken. Ole Dale Kvadsheim og Reidun Heggen hadde stand under årsmøtet, og fikk vervet 5 nye medlemmer til Ungdom mot EU. Norges Bygdeungdomslag har vedtatt politisk plattform, der de slår fast at de fortsatt er motstandere av den Europeiske Unionen. Vi ønsker Inger Johanne Brandsrud lykke til som ny leder. I saken under kan du lese hilsningstalen fra Ungdom mot EU.

Pål er tilbake!

19. mars 2019

Ved inngangen til 2019 var det flere utskiftninger på kontoret. Tidligere nestleder Pål Trautmann Olerud, nestleder i 2013 og 2014 er endelig tilbake i organisasjonen som generalsekretær. For at dere skal bli bedre kjent med ham har vi klart å kidnappe han fra kontorarbeidet for å få et intervju.