Vi supplerer sentralstyret!

Nå jobber valgkomiteen med å finne fire nye sentralstyremedlemmer. Vet du hvem som burde stille? Da kan du sende mail til valg@umeu.no

Organisasjonen vokser og med det vokser også behovet for aktive og dedikerte tillitsvalgte. Nå jobber valgkomiteen med å finne fire nye sentralstyremedlemmer som kan hjelpe til med å drive organisasjonen frem til landsmøtet i februar 2020.

I tillegg til å supplere sentralstyret med fire medlemmer trenger organisasjonen en ny nestleder pga. frafall. Dette kan være noen helt nye eller en som allerede sitter i sentralstyret. Har du forslag kan du foreslå dette til valgkomiteen ved å sende en e-post til valg@umeu.no!

Hva gjør et sentralstyremedlem?

Et sentralstyremedlem er med på å drive Ungdom mot EU nasjonalt. Sentralstyret jobber som et kollektiv for å gjennomføre handlingsplanen som hvert år vedtas av landsmøtet. Det vil si at man er med på å arrangere seminarer, skolebesøk og aksjoner sammen med resten av sentralstyret.

Som sentralstyremedlem får du også din egen fadderregion som du skal hjelpe. Ofte handler fadderoppgavene om å bistå lokallagene med å søke Frifond-midler, arrangere skolebesøk eller reise for å holde innledninger på møter.

Det er også mye rom for å starte egne prosjekter i sentralstyret. Har du lyst til å lage en mini-dokumentar fra en fisketråler? Liker du å skrive kronikker og leserinnlegg? Har du lyst til å designe det nye promoteringsmateriellet vårt eller arrangere en egen landbrukskonferanse for ungdom? Som sentralstyremedlem har du muligheter til å starte store prosjekter og få hjelp fra resten av styret.

Dessuten sitter mange av sentralstyremedlemmene i Nei til EUs forskjellige utvalg. Hvis du er ekstra opptatt av faglig politikk, feminisme, internasjonale spørsmål, utdanningspolitikk, landbruk eller fiskeri er det mulig å jobbe direkte med dette gjennom sentralstyreplassen din.

For å sitte i sentralstyret stilles det ingen krav til alder, utdanning eller erfaring, men du må være klar til å brette opp ermene og jobbe for at organisasjonen skal utvikle seg og bli større. Styret er en sammensetting av mange forskjellige mennesker fra hele landet og gode samarbeidsegenskaper er greit å ha. Ta kontakt med valgkomiteen om du har noen spørsmål rundt det å sitte i sentralstyret eller du ønsker å stille her!

Hva gjør en nestleder?

I tillegg til å være sentralstyremedlem har nestlederne ekstra ansvar for organisasjonen. De forbereder også sakene til sentralstyremøtet sammen med leder og generalsekretær. I Ungdom mot EU har vi to nestledere; en organisatorisk og en politisk. På grunn av frafall søker vi nå en ny politisk nestleder.

Den politiske nestlederen skriver leserinnlegg og kronikker sammen med leder og sitter i debatter etter behov. Det er et verv hvor man må være komfortabel med å representere organisasjonen på møter og konferanse, samt i media. 

Som nestleder sitter man i arbeidsutvalget (AU). AU møtes litt oftere enn sentralstyret for å håndtere egne saker og forberede saker til sentralstyremøtene.

Dersom du har noen spørmål rundt å være nestleder eller vet om den perfekte kandidaten kan du ta kontakt med valgkomiteen på e-post her!

Hva venter du på?

Vi trenger fire nye sentralstyremedlemmer og en nestleder for å kunne fortsette å vokse og kanskje er du den perfekte kandidaten for oss. Ikke nøl med å ta kontakt med valgkomiteen.

Du har ingenting å tape, gjør det nå.

reLATERT

Se alle arrangementer

Er du vår nye organisasjonssekretær?

01. juni 2022

Bli kjent med ny generalsekretær!

21. april 2022

Vi har ansatt Abdi Said som ny generalsekretær. Vi har fått stille han litt spørsmål, så medlemmene kan bli litt bedre kjent med han

Er du vår nye generalsekretær?

10. mars 2022

Er du opptatt av å holde orden i sakspapirene, liker du tall og interesserer deg for europeisk og internasjonal politikk? Vil du jobbe med administrasjon og organisere den unge nei-bevegelsen i hele landet? Har du gode ideer for hvordan en kan drifte en organisasjon best mulig, og er god på å skape engasjement blant de rundt deg? Da er stillingen som generalsekretær hos oss noe for deg!

Bli kjent med organisasjonssekretær!

03. nov. 2021

Vi har fått ansatt Mikkel Sibe som ny organisasjonssekretær! Vi har intervjuet han, slik at dere skal få bli litt kjent med han.

Ungdom mot EU søker ny organisasjonssekretær!

06. aug. 2021

Er du en reiseglad person, som interesserer deg for europeisk politikk og rettferdighet? Vil du jobbe med kunnskapsformidling og bygge en bevegelse i hele landet? Da er stillingen som organisasjonssekretær noe for deg!

Slampoesi-workshop

17. sep. 2020

5. september arrangerte Ungdom mot EU slampoesi-workshop for våre medlemmer.

Bli med på slampoesi-workshop!

26. aug. 2020

Er du nysgjerrig på slampoesi? Vil du lære å holde bedre appeller? Da bør du melde deg på slampoesi-workshop!

Tre hete tips for et aktivt lokallag – i sommervarmen

18. juni 2020

Nå som samfunnet sakte, men sikkert åpnes opp igjen, kan vi også sette i gang organisasjonsarbeidet slik vi kjenner det. På tross av den uvanlige våren vi har vært gjennom, er Ungdom mot EU i vekst. Det er de aktive lokallagene som er bærebjelka både i medlemsveksten vår, den politiske skoleringa og kampen mot EU og EØS. I anledning sommervarmen kommer derfor noe hete tips for hvordan å skape et aktivt lokallag, hvor både nye og gamle medlemmer kan utvikle seg videre, i takt med organisasjonen vår. 

Landsmøtedokumentene 2020

14. feb. 2020

Her finner du alle sakspapirene du trenger til Ungdom mot EUs 28. ordinære landsmøte. Siden oppdateres fortløpende.

Landsmøtedokumentene 2020

14. jan. 2020

Her finner du alle sakspapirene du trenger til Ungdom mot EUs 28. ordinære landsmøte. Siden oppdateres fortløpende.

EU og EØS tilbake i samfunnsfaget!

03. des. 2019

Allerede i dag sliter folk med å gjøre rede for EØS-avtalen og Norges forhold til EU. Da er svaret å styrke, ikke stryke, kompetansekravet.

Who are UMEU?

02. des. 2019

Read more about the Youth against the EU (UMEU) on one of several international languages here.