Fra Kautokeino til Bergen - Studenter mot EU deltok på semesterstart landet rundt

Høstsemesteret for studenter på høyere utdanning er sparket i gang! Studenter mot EU møtte nye og gamle studenter ved åpningen av flere av landets høyere utdanningsinstitusjoner. Vi deltok med stands på åtte steder fra Samisk høgskole i Kautokeino til Universitetet i Bergen.

Sommerferien var definitivt over da alle landets høgskoler og universiteter åpnet dørene igjen andre uken i august. Semesterstart markeres med masse aktiviteter landet rundt, blant annet standstorg. Studenter mot EU deltok med stand på åtte høgskoler og universiteter. Vi var innom Samisk høgskole i Kautokeino i Finnmark, UiT - Norges Arktiske Universitet i Alta og i Tromsø, NTNU i Trondheim, Universitetet i Bergen, Norges miljø- og biovitenskapelige universitet i Ås, Universitetet i Oslo og OsloMet. Vi besøkte alle disse stedene iløpet av en knapp uke! Vi møtte masse engasjerte studenter, og fikk vervet mange nye medlemmer.

Bergen Studenter mot EU Henrik Madsen Chase Jordal
Henrik Madsen og Chase Jordal fra Bergen Studenter mot EU på standtorg på UiB 14. august. Foto: Kristiane M. Krystad
Studenter mot EU Reidun Heggen
Reidun Heggen var tilstede på studiestart ved i Kautokeino, Alta og Tromsø.
Studenter mot EU NTNU Trondheim Mathias Roberstad Henrik Elman
Mathias Roberstad og Henrik Elman på NTNU Dragvoll. Foto: Kristiane M. Krystad
Studenter mot EU Oslo Dorthea Enger Karianne Wendt
Dorthea Enger og Karianne Hagen Wendt fra Oslo Studenter mot EU på OsloMet.

Bli med Studenter mot EU til Hellas - Årets studietur med Studenter mot EU går til Hellas.

Søknadsfrist er 23. september.

reLATERT

Se alle arrangementer

Hellas - solidaritet, krise og håpløsthet

17. des. 2018

31. oktober til 5. november 2018 var 11 studentmedlemmer i Ungdom mot EU på studietur til Athen, Hellas. Alle deltakerne fikk i oppgave å skrive en oppsummering fra en av postene på programmet. Her kan du lese deres opplevelser fra turen.

Studenter mot EU på studietur i Hellas

19. nov. 2018

31 Oktober til 5 November befant det seg 12 norske ungdommer i Hellas, Athen. Studietur med studenter mot EU ble avholdt i denne tidsperioden i år (2018). I denne teksten skal jeg, som en av deltagerne, fortelle hvordan det var å være på studietur i Hellas sammen med denne flotte gjengen.

Årets studietur med Studenter mot EU går til Hellas!

29. aug. 2018

Ungdom mot EUs studentsatsing Studenter mot EU arrangerer årlig studietur til et land i Europa. Tidligere studieturer har gått til Brüssel og London. I høst går turen til Athen og Hellas!

Sommer Mot EU presenterer forfatter Halvor Fjermeros

16. juni 2018

På Sommerfestivalen vår får vi besøk av innleder Halvor Fjermeros! Han er 66 år, tidligere journalist i Klassekampen og er forfatter av flere bøker, inkludert “Uro i euroland. En europeisk reiserapport om avmakt og motstand blant fagorganiserte og sosiale bevegelser i det nye arbeidslivet i EU.”

Sentralstyret på turné

12. juni 2018

I enhver medlemsorganisasjon er det lokallagene og det arbeidet som gjøres lokalt som er essensen. For å styrke det lokale arbeidet reiser sentralstyret ut på turne i juni. De skal besøke steder hvor Ungdom Mot EU har lokallag og steder hvor det ikke er noe lag per nå, men hvor det satses fremover. Leder Eirik Fenstad gleder seg til å reise ut å møte unge engasjerte EU-motstandere landet rundt.

Studietur til Ukraina med LNU

19. mai 2018

Ungdom Mot EU var så heldig å bli representert blant de 11 barne- og ungdomsorganisasjonene som fikk bli med på studietur til Kiev, Ukraina med Landsrådet for Norges barne - og ungdomsorganisasjoner (LNU) i april.

Reisebrev fra Brüssel

22. nov. 2017

Reidun Heggen var en av studentene som ble med Studenter Mot EU på årets studietur til Brüssel. I dette reisebrevet skildrer hun sin opplevelse fra EUs hovedstad.

Studietur til Brüssel

13. nov. 2017

8. - 11. november 2017 var Studenter Mot EU på studietur til EUs hovedkvarter i Brüssel. Reisefølget besto av reiseleder Eirik Fenstad fra Sentralstyret, reisesekretær Kristiane M. Krystad og 10 studenter fra rundt om i Norge. De fikk sett både Europaparlamentet og EU-kommisjonen fra innsiden.