Årets studietur med Studenter mot EU går til Hellas!

Ungdom mot EUs studentsatsing Studenter mot EU arrangerer årlig studietur til et land i Europa. Tidligere studieturer har gått til Brüssel og London. I høst går turen til Athen og Hellas!

Ingen land har vel fått kjenne på det å være EU-medlem på godt og vondt som det Hellas har. Hvordan er tilstanden 10 år etter at finanskrisen for alvor slo inn? Hvilke håp har gresk ungdom til fremtiden? Året studietur med Studenter Mot EU går til Hellas. Formålet med studieturen er å lære hvordan EUs politikk har påvirket Hellas etter både finanskrisen og flyktningkrisen. EUs krisepakker og kuttpolitikk har blitt diskutert vidt og bredt. Hvordan går det med grekerne nå, og ikke minst de unge? 

Et fint avbrekk i studietiden

Frankie Rød sitter i sentralstyret il Ungdom mot EU og var med på fjorårets studietur som gikk til Brüssel. Hen forteller at det å være med på studietur med Studenter mot EU var veldig gøy.

- Det var utrolig lærerikt. Jeg lærte veldig mye mer om de forskjellige instansene i EU enn det jeg trodde jeg skulle gjøre. Noe som var veldig nyttig etterpå. Folk bør melde seg på for at det er en morsom opplevelse, og for lære om hvordan den økonomiske krisen har påvirket Hellas. Det veldig koselig gjeng å være på tur med, vi gjorde mye spennende også utenfor det faglige programmet. Det er et fint lite avbrekk i studietiden.

Europaparlamentet studietur Brüssel 2017
Besøk til Europaparlamentet var et av postene på programmet i fjor. Frankie Rød helt til høyre i bildet.

Søk i dag!

Studieturen passer for deg som er student, engasjert i EU-saken og som liker å møte nye mennesker. Krav til søkere er at du er student og medlem av Ungdom Mot EU. Alle deltakerne vil også bli bedt om å produsere noe tekst og/eller bilder fra studieturen til bruk i etterkant. Det kan være leserinnlegg, blogg eller delebilde til sosiale medier.

Studieturen er onsdag 31. oktober til mandag 5. november 2018. Studenter Mot EU dekker reise og overnatting inkludert frokost. Noe utgifter til mat og drikke må dekkes selv.

Det er 10 plasser. Hvis dette høres interessant ut for deg send søknad på max 1 side med hvem du er og hvorfor du ønsker å reise til student@umeu.no - mer e-posten med "Studietur". Studieturen er støttet av midler fra Norad. 

Søknadsfrist er 23. september.

Facebook - Studenter mot EU

Les om fjorårets studietur

Studietur til Brüssel

Reisebrev til Brüssel

reLATERT

Se alle arrangementer

Espen om EU: Valgår i EU

13. sep. 2018

Hvert femte år skjer det noe magisk i den dovne, belgiske byen Brüssel. Da er det nemlig parlamentsvalg og kommisjonsbytte i EU. I 2019 kolliderer dette med utnevnelsen av en ny president for den europeiske sentralbank også. Alt er duket for et spennende år med kjente og mindre kjente fjes i nye posisjoner, euroskeptiske populister og lav valgdeltagelse.

Fra Kautokeino til Bergen - Studenter mot EU deltok på semesterstart landet rundt

10. sep. 2018

Høstsemesteret for studenter på høyere utdanning er sparket i gang! Studenter mot EU møtte nye og gamle studenter ved åpningen av flere av landets høyere utdanningsinstitusjoner. Vi deltok med stands på åtte steder fra Samisk høgskole i Kautokeino til Universitetet i Bergen.

Et solidarisk Europa- uten EU

31. juli 2018

Min drøm er et Europa der pengeseddelen må vike for stemmeseddelen. Et Europa der arbeidsfolk får lønn som fortjent. Et Europa der folket, ikke byråkratene og toppolitikerne i Brussel, er de som bestemmer. I dag står EU og EØS i veien for et slikt samfunn

Kampen mot EU er kampen for folkestyre

02. juli 2018

Som sosialist er jeg overbevist om at de beste samfunnene er samfunn med små forskjeller. Der makt og rikdom deles mellom folk i stedet for å havne hos noen få på toppen. Samfunn der vanlige folk har makt. Den europeiske union står i direkte motsetning til dette samfunnet.

Udemokraten

25. juni 2018

En folkeavstemning innebærer å gi befolkningen i et land en hånd på rattet i saker som er av stor betydning for landet. At Høyre, etter å ha tapt to folkeavstemninger om norsk EU-medlemskap, mener at folkeavstemninger er et uegnet verktøy vitner om liten respekt for folkestyret.

Sommer Mot EU presenterer forfatter Halvor Fjermeros

16. juni 2018

På Sommerfestivalen vår får vi besøk av innleder Halvor Fjermeros! Han er 66 år, tidligere journalist i Klassekampen og er forfatter av flere bøker, inkludert “Uro i euroland. En europeisk reiserapport om avmakt og motstand blant fagorganiserte og sosiale bevegelser i det nye arbeidslivet i EU.”

Sentralstyret på turné

12. juni 2018

I enhver medlemsorganisasjon er det lokallagene og det arbeidet som gjøres lokalt som er essensen. For å styrke det lokale arbeidet reiser sentralstyret ut på turne i juni. De skal besøke steder hvor Ungdom Mot EU har lokallag og steder hvor det ikke er noe lag per nå, men hvor det satses fremover. Leder Eirik Fenstad gleder seg til å reise ut å møte unge engasjerte EU-motstandere landet rundt.

Brexit - Storbritannias utmelding av den Europeiske Union

03. juni 2018

23. juni 2016 stemte et flertall av britiske borgere at Storbritannia burde melde seg ut av den Europeiske Union, populært kalt “Brexit”.

Ungdom Mot EU anbefaler nyhetsbrev

04. april 2018

Ønsker du å holde deg oppdatert på EU- og EØS-relaterte nyheter som for eksempel hva skjer med Jernbanepakke IV? Ungdom Mot EU har samlet noen aktuelle nyhetsbrev du kan melde deg på for å få ferske saker rett i innboksen.

Ungdom Mot EUs påskequiz

28. mars 2018

Påsken er høytid for quiz. Med Ungdom Mot EUs påskequiz har du sjansen til å utfordre familie og venner med dine EU-kunnskaper.

Påskeanbefalinger fra Ungdom Mot EU

26. mars 2018

Påske er tiden for å slappe og ha ferie. Det er høytid for krim både i bokformat og på streaming. Hva med å bytte ut krimboken med en kriminelt spennende bok om EU? Ungdom Mot EU anbefaler underholdning til påskeferien.

Sagakollenerklæringen

16. mars 2018

Det nye sentralstyret i Ungdom mot EU hadde 2. - 4. mars sin første samling på Sagakollen.