Årets studietur med Studenter mot EU går til Hellas!

Ungdom mot EUs studentsatsing Studenter mot EU arrangerer årlig studietur til et land i Europa. Tidligere studieturer har gått til Brüssel og London. I høst går turen til Athen og Hellas!

Ingen land har vel fått kjenne på det å være EU-medlem på godt og vondt som det Hellas har. Hvordan er tilstanden 10 år etter at finanskrisen for alvor slo inn? Hvilke håp har gresk ungdom til fremtiden? Året studietur med Studenter Mot EU går til Hellas. Formålet med studieturen er å lære hvordan EUs politikk har påvirket Hellas etter både finanskrisen og flyktningkrisen. EUs krisepakker og kuttpolitikk har blitt diskutert vidt og bredt. Hvordan går det med grekerne nå, og ikke minst de unge? 

Et fint avbrekk i studietiden

Frankie Rød sitter i sentralstyret il Ungdom mot EU og var med på fjorårets studietur som gikk til Brüssel. Hen forteller at det å være med på studietur med Studenter mot EU var veldig gøy.

- Det var utrolig lærerikt. Jeg lærte veldig mye mer om de forskjellige instansene i EU enn det jeg trodde jeg skulle gjøre. Noe som var veldig nyttig etterpå. Folk bør melde seg på for at det er en morsom opplevelse, og for lære om hvordan den økonomiske krisen har påvirket Hellas. Det veldig koselig gjeng å være på tur med, vi gjorde mye spennende også utenfor det faglige programmet. Det er et fint lite avbrekk i studietiden.

Europaparlamentet studietur Brüssel 2017
Besøk til Europaparlamentet var et av postene på programmet i fjor. Frankie Rød helt til høyre i bildet.

Søk i dag!

Studieturen passer for deg som er student, engasjert i EU-saken og som liker å møte nye mennesker. Krav til søkere er at du er student og medlem av Ungdom Mot EU. Alle deltakerne vil også bli bedt om å produsere noe tekst og/eller bilder fra studieturen til bruk i etterkant. Det kan være leserinnlegg, blogg eller delebilde til sosiale medier.

Studieturen er onsdag 31. oktober til mandag 5. november 2018. Studenter Mot EU dekker reise og overnatting inkludert frokost. Noe utgifter til mat og drikke må dekkes selv.

Det er 10 plasser. Hvis dette høres interessant ut for deg send søknad på max 1 side med hvem du er og hvorfor du ønsker å reise til student@umeu.no - mer e-posten med "Studietur". Studieturen er støttet av midler fra Norad. 

Søknadsfrist er 23. september.

Facebook - Studenter mot EU

Les om fjorårets studietur

Studietur til Brüssel

Reisebrev til Brüssel

reLATERT

Se alle arrangementer

Vår klagestorm mot NRK, ledet til historisk klagerekord i 2023

30. des. 2023

Manglende dekning av Acer-saken i høyesterett fikk over 6.500 klager i 2023 og er med dette den mest innklagde saken til NRKs kringkastingsråd i historien.

Agder Ungdom mot EU har holdt sitt 1. Ordinære årsmøte

24. okt. 2023

I dag holdt det nylig stiftede fylkeslaget vårt i Agder sitt 1. Ordinære årsmøte hvor, nytt styre er valgt og kursen videre er lagt

Frykter en mer EU-positiv regjering med nye statsråder fra Europabevegelsen

19. okt. 2023

Andreas Bjelland Eriksen som er den nye klima- og miljøministeren har tidligere bakgrunn fra Europeisk Ungdom sitt sentralstyre fra 2012 til 2013 og Espen Barth Eide, som er ny utenriksminister, har tidligere vært generalsekretær for Europabevegelsen.

Ungdom mot EU gir nytt håp, om en voksende EU-motstand blant unge

17. sep. 2023

Ungdom mot EU orienterte Nei til EUs fylkesledersamling fredag den 15. September om arbeidet, resultatene og planene for våres for organisasjonen fremover.

Er du vår nye organisasjonssekretær?

29. juni 2023

Ønsker du å søke på denne stillingen? Da kan du sende en søknad til umeu@umeu.no

Er du vår nye organisasjonssekretær?

01. juni 2022

Solidaritet på flyktningdagen

19. juni 2020

Hvorfor skal ikke Norge – som ikke er medlem av EU – kunne vise solidaritet med flyktningene og Hellas, uavhengig av EU, spør Kathrine Kleveland og Frankie Rød.

Nederland stemmer ned Mercosur-avtalen

13. juni 2020

Mercosur-avtalen fører til avskoging, lavere krav til landbruk og skaper urettferdige konkurransevilkår

UMEU fordømmer EUs Vest-Sahara-politikk

17. des. 2019

I 2012 ble Nobels Fredspris gitt til EU for å «fremme fred og forsoning, demokrati og menneskerettigheter i Europa.» I Vest-Sahara spiller EU den diametralt motsatte rollen. Der undergraver unionen FNs fredsprosess og saharawienes grunnleggende rettigheter.

EU og EØS tilbake i samfunnsfaget!

03. des. 2019

Allerede i dag sliter folk med å gjøre rede for EØS-avtalen og Norges forhold til EU. Da er svaret å styrke, ikke stryke, kompetansekravet.

25 år siden folket sa nei til EU

03. des. 2019

I disse dager feirer vi 25 år siden det norske folk stemte nei til EU-medlemskap. Er det ikke snart på tide at vi får si vår mening om EØS-avtalen også?

Who are UMEU?

02. des. 2019

Read more about the Youth against the EU (UMEU) on one of several international languages here.