Globaliseringskonferansen 2018

Anne Grete Kroken er gjestskribent. Hun er styremedlem i Norges Sosiale Forum som arrangerer Globaliseringskonferansen annet hvert år. Årets konferanse er i Jakob Kirke i Oslo fredag 12. til søndag 14. oktober. Ungdom mot EU er tilstede på konferansen med stand, og vi er medarrangør sammen med Nei til EU på møtet "Hellas - ti år under jernhælen".

Norges Sosiale Forum som er en allianse av mange grasrotorganisasjoner i Norge samt politiske partier på venstresiden. Ungdomsorganisasjoner er spesielt aktive, enten det politiske ungdomsorganisasjoner eller interesseorganisasjoner. At fremtiden, altså ungdommen ønsker å engasjere seg i viktige spørsmål er både nødvendig og gledelig.

Ved siden av å være engasjerte i viktige samfunnsspørsmål får man også trening i hvordan få frem sine saker og organisere motstand, får man også en god erfaring i å drive organisatorisk virksomhet. Det er slik man kjemper frem saker i et demokrati.

Ungdom mot EU er en høyst aktiv organisasjon. Dere er utrolig flinke til å mobilisere og være synlige alle steder hvor det ser ut til å være mulig. Sett fra vår side, som har vært så heldige å møte dere ved flere anledninger viser dere et stort engasjement og entusiasme for saken.

NSF er som dere opptatt av mest mulig demokrati. At avstanden mellom den som bestemmer og hver enkelt av oss skal være så kort som mulig. At man som innbygger/arbeidstaker/skoleelev skal være med å utforme sin egen hverdag. Da må man ha mulighet til å konfrontere eller ha en dialog med de som innfører lover og regler. Vi har tro på et internasjonalt samarbeid hvor man løfter hverandre frem.

EU er en kapitalistisk organisasjon hvor handelsavtaler og fri flyt av arbeidskraft og tjenester er hovedtyngden i deres politikk. Vi ser at fattige land blir utestengt fra markeder til de rikere landene, at arbeidere innen EU blir utnyttet som billig arbeidskraft i landene med best økonomi og at man mister kontakten med lovgivende forsamling. NSF jobber ikke politisk mot EU, men ønsker Ungdom mot EU lykke til i alle nåværende og kommende kamper som dere kjemper.

Hele programmet for Globaliseringskonferansen finner du på deres hjemmeside globalisering.no

Følg konferansen på sosiale medier

Facebook - Globaliseringskonferansen // Instagram - globkonf // Twitter - Norges Sosiale Forum

Ungdom mot EU er på stand hele helgen under Globaliseringskonferansen. Vi dekker inngangsbillett for våre medlemmer mot at du tar en standvakt som er på 2 timer. Ta kontakt på umeu@umeu.no eller på 415 44 712 hvis du ønsker å melde deg på og få reise. 

Alle under 26 år kan få gratis overnatting og mat ved å melde seg på her.

Ungdom mot EU, Nei til EU og LO arrangerer møtet "Hellas - ti år under jernhælen" lørdag kl 16:00 i Hallen 2. 

reLATERT

Se alle arrangementer

Politisk markering mot Jernbanepakke IV

10. okt. 2018

Torsdag 11. oktober kl. 15:00 samles motstandere av EUs Jernbanepakke IV på Eidsvoll plass foran Stortinget for å demonstrere. Tidligere samme dag fra kl. 12:00 til 14:00 er det formøte for alle interesserte.

Suksessfull Tillitsvalgtskonferanse samlet over 20 unge EU - motstandere i hovedstaden

08. okt. 2018

Helgen 22 og 23 september ble Tillitsvalgtkonferansen 2018 holdt. Denne befant seg i Oslo. Dette var en nasjonal konferanse og flere ungdommer fra deler av Norge møtte opp for en spennende helg med informasjon og sosialt.

Dagsseminar om EU og EØS i Drammen

26. sep. 2018

Ungdom mot EU arrangerer med Sosialistisk Ungdom, Senterungdommen og Rød Ungdom i Buskerud et dagsseminar for ungdom. Vi ønsker å sette lys på hvorfor vi er EU-motstandere samt formidle informasjon om hvordan vi blir påvirket av EU og EØS-avtalen.

Espen om EU: Valgår i EU

13. sep. 2018

Hvert femte år skjer det noe magisk i den dovne, belgiske byen Brüssel. Da er det nemlig parlamentsvalg og kommisjonsbytte i EU. I 2019 kolliderer dette med utnevnelsen av en ny president for den europeiske sentralbank også. Alt er duket for et spennende år med kjente og mindre kjente fjes i nye posisjoner, euroskeptiske populister og lav valgdeltagelse.

Det kan være farlig å arbeide i Norge hvis du kommer fra et EU-land

03. sep. 2018

Dette gjesteinnlegget er fra Heismontørenes fagforening og omhandler saken om Ramundas Gudas fra Litauen som kom til Norge for å arbeide. Den unge Litaueren på 21 år havnet i en stygg arbeidsulykke, og innlegget setter fokus på EØS-avtalens svakere sider når det kommer til arbeidsliv og arbeideres rettigheter.

Årets studietur med Studenter mot EU går til Hellas!

29. aug. 2018

Ungdom mot EUs studentsatsing Studenter mot EU arrangerer årlig studietur til et land i Europa. Tidligere studieturer har gått til Brüssel og London. I høst går turen til Athen og Hellas!

Ungdom mot EUs tillitsvalgtkonferanse!

27. aug. 2018

Ungdom Mot EU inviterer til nasjonal konferanse 22. og 23. september i Oslo. På Tillitsvalgtkonferansen blir det fokus på organisatorisk skolering og opplæring.

EØS-elefanten i rommet

21. aug. 2018

Den siste tiden har vi kunne lese om hvordan kriminelle nettverk har slått seg opp i deler av norsk bygge- og renholdsbransje. Arbeidslivskriminalitet har blitt et så alvorlig samfunnsproblem at regjeringen har vedtatt en egen strategi og lover økt innsats mot bakmenn og nettverk. Ingen ser imidlertid ut til å ville stille spørsmålstegn med den store elefanten i rommet: nemlig EØS-avtalens arbeidslivsbestemmelser om fri flyt.

Et solidarisk Europa- uten EU

31. juli 2018

Min drøm er et Europa der pengeseddelen må vike for stemmeseddelen. Et Europa der arbeidsfolk får lønn som fortjent. Et Europa der folket, ikke byråkratene og toppolitikerne i Brussel, er de som bestemmer. I dag står EU og EØS i veien for et slikt samfunn

Økt vetovilje i Ap

21. juli 2018

Mye tyder på at vi i fremtiden kommer til å se et Arbeiderparti som i langt større grad tør å stå opp mot EU.

Sommer Mot EU på Eina

19. juli 2018

Helgen 13. – 15. Juli samlet 24 deltagere seg på Skogstad leirsted på Eina. Helgen ble fylt med innledninger, bading og sosialt. Landsstyret hadde sitt andre møte fredag 15. Det ble en innholdsrik helg med gamle og nye bekjente.

Natur og Ungdom + Ungdom Mot EU = en ekte sommerflørt

09. juli 2018

Nå er det bare dagene til Ungdom mot EUs Sommerfestival går av stabelen. Mellom 13.- 15. juli kommer idylliske Skogstad leirsted i Oppland til å være fylt opp av ungdommer fra hele det vide landet, som samles for å kjøle seg ned med is i solsteiken, drikke alt for mye kaffe sent om kvelden, og selvfølgelig diskutere smått og stort om EU. I den forbindelse har vi gleden av å kunne annonsere at nestleder av Natur og Ungdom, Haldis Tjeldflaat Helle kommer til Sommerfestivalen for å snakke om EU og miljø.