Globaliseringskonferansen 2018

Anne Grete Kroken er gjestskribent. Hun er styremedlem i Norges Sosiale Forum som arrangerer Globaliseringskonferansen annet hvert år. Årets konferanse er i Jakob Kirke i Oslo fredag 12. til søndag 14. oktober. Ungdom mot EU er tilstede på konferansen med stand, og vi er medarrangør sammen med Nei til EU på møtet "Hellas - ti år under jernhælen".

Norges Sosiale Forum som er en allianse av mange grasrotorganisasjoner i Norge samt politiske partier på venstresiden. Ungdomsorganisasjoner er spesielt aktive, enten det politiske ungdomsorganisasjoner eller interesseorganisasjoner. At fremtiden, altså ungdommen ønsker å engasjere seg i viktige spørsmål er både nødvendig og gledelig.

Ved siden av å være engasjerte i viktige samfunnsspørsmål får man også trening i hvordan få frem sine saker og organisere motstand, får man også en god erfaring i å drive organisatorisk virksomhet. Det er slik man kjemper frem saker i et demokrati.

Ungdom mot EU er en høyst aktiv organisasjon. Dere er utrolig flinke til å mobilisere og være synlige alle steder hvor det ser ut til å være mulig. Sett fra vår side, som har vært så heldige å møte dere ved flere anledninger viser dere et stort engasjement og entusiasme for saken.

NSF er som dere opptatt av mest mulig demokrati. At avstanden mellom den som bestemmer og hver enkelt av oss skal være så kort som mulig. At man som innbygger/arbeidstaker/skoleelev skal være med å utforme sin egen hverdag. Da må man ha mulighet til å konfrontere eller ha en dialog med de som innfører lover og regler. Vi har tro på et internasjonalt samarbeid hvor man løfter hverandre frem.

EU er en kapitalistisk organisasjon hvor handelsavtaler og fri flyt av arbeidskraft og tjenester er hovedtyngden i deres politikk. Vi ser at fattige land blir utestengt fra markeder til de rikere landene, at arbeidere innen EU blir utnyttet som billig arbeidskraft i landene med best økonomi og at man mister kontakten med lovgivende forsamling. NSF jobber ikke politisk mot EU, men ønsker Ungdom mot EU lykke til i alle nåværende og kommende kamper som dere kjemper.

Hele programmet for Globaliseringskonferansen finner du på deres hjemmeside globalisering.no

Følg konferansen på sosiale medier

Facebook - Globaliseringskonferansen // Instagram - globkonf // Twitter - Norges Sosiale Forum

Ungdom mot EU er på stand hele helgen under Globaliseringskonferansen. Vi dekker inngangsbillett for våre medlemmer mot at du tar en standvakt som er på 2 timer. Ta kontakt på umeu@umeu.no eller på 415 44 712 hvis du ønsker å melde deg på og få reise. 

Alle under 26 år kan få gratis overnatting og mat ved å melde seg på her.

Ungdom mot EU, Nei til EU og LO arrangerer møtet "Hellas - ti år under jernhælen" lørdag kl 16:00 i Hallen 2. 

reLATERT

Se alle arrangementer

Ungdomsorganisasjonene går sammen mot Jernbanepakke IV!

10. des. 2018

Ungdom mot EU har sammen med Sosialistisk Ungdom tatt lokalt initiativ til aksjon mot innføringen av EUs Jernbanepakke IV i Norge. Ungdommen frykter for jernbanens fremtid med denne irreversible jernbanepakken. Rød Ungdom og Fagforbundet Ung har også tilsluttet seg aksjonen.

Nytt Ungdom mot EU lag i Møre og Romsdal!

27. nov. 2018

Søndag 25. november møttes engasjerte medlemmer til et oppstartsmøte av Møre og Romsdal Ungdom Mot EU.

Studenter mot EU på studietur i Hellas

19. nov. 2018

31 Oktober til 5 November befant det seg 12 norske ungdommer i Hellas, Athen. Studietur med studenter mot EU ble avholdt i denne tidsperioden i år (2018). I denne teksten skal jeg, som en av deltagerne, fortelle hvordan det var å være på studietur i Hellas sammen med denne flotte gjengen.

Nei til EU landsmøte 2018 samlet folk mellom 18 og 90 år til en spennende helg

13. nov. 2018

Helgen 9. til 11. November var 15 delegater fra Ungdom mot EU på Nei til EU sitt landsmøte som ble avholdt i Sarpsborg. Vi alle hadde stemmerett og fikk være med på å vedta både vedtekter og årsplan ++. Denne muligheten tror jeg mange var veldig fornøyde med å ha.

Espen om EU: Angela Merkel

06. nov. 2018

Etter 13 år ved roret går EUs lengstsittende og mektigste statsleder av som partileder for kristendemokratene (CDU) og innleder det siste kapittelet i hennes virke som kansler, et kapittel som kan bli svært kort. I den anledning, kan det være på sin plass å gå gjennom hennes virke, ettermæle og veien videre. For mange var hun et symbol på konsensus, stabilitet og disiplin i en krevende tid. For andre var hun sjefsarkitekten bak eurokrisen, Hellas sin kollaps og ytterligere maktkonsolidering i Brussel.

Makt og EU på agendaen under Globaliseringskonferansen 2018

26. okt. 2018

12. til 14. oktober var representanter fra UMEU på stand under Globaliseringskonferansen ved DOGA og kulturkirken Jakob i Oslo. Det var en fantastisk helg, fullspekket av foredragsholdere, likestillingsforkjempere og professorer fra hele verden. Blant annet den colombianske miljøaktivisten Francia Márques, vinner av Right Livelihood Award og æresdoktor Vandana Shiva, samt representanter fra organisasjoner som kvinnefronten, Ungkurd, Natur og Ungdom, antirasistisk senter, IKFF, Operasjon Dagsverk, Palestinakomiteen med flere.

EUs kutt gjør vondt verre

25. okt. 2018

Den italienske regjeringen har ikke fått godkjent statsbudsjett-forslaget sitt av EU-kommisjonen. Det er ikke første gangen det skjer. Det unike med dagens situasjon er at regjeringen denne gangen ser ut til å ville sette hardt mot hardt, heller enn å føye seg.

Politisk markering mot Jernbanepakke IV

10. okt. 2018

Torsdag 11. oktober kl. 15:00 samles motstandere av EUs Jernbanepakke IV på Eidsvoll plass foran Stortinget for å demonstrere. Tidligere samme dag fra kl. 12:00 til 14:00 er det formøte for alle interesserte.

Suksessfull Tillitsvalgtskonferanse samlet over 20 unge EU - motstandere i hovedstaden

08. okt. 2018

Helgen 22 og 23 september ble Tillitsvalgtkonferansen 2018 holdt. Denne befant seg i Oslo. Dette var en nasjonal konferanse og flere ungdommer fra deler av Norge møtte opp for en spennende helg med informasjon og sosialt.

Dagsseminar om EU og EØS i Drammen

26. sep. 2018

Ungdom mot EU arrangerer med Sosialistisk Ungdom, Senterungdommen og Rød Ungdom i Buskerud et dagsseminar for ungdom. Vi ønsker å sette lys på hvorfor vi er EU-motstandere samt formidle informasjon om hvordan vi blir påvirket av EU og EØS-avtalen.

Espen om EU: Valgår i EU

13. sep. 2018

Hvert femte år skjer det noe magisk i den dovne, belgiske byen Brüssel. Da er det nemlig parlamentsvalg og kommisjonsbytte i EU. I 2019 kolliderer dette med utnevnelsen av en ny president for den europeiske sentralbank også. Alt er duket for et spennende år med kjente og mindre kjente fjes i nye posisjoner, euroskeptiske populister og lav valgdeltagelse.

Det kan være farlig å arbeide i Norge hvis du kommer fra et EU-land

03. sep. 2018

Dette gjesteinnlegget er fra Heismontørenes fagforening og omhandler saken om Ramundas Gudas fra Litauen som kom til Norge for å arbeide. Den unge Litaueren på 21 år havnet i en stygg arbeidsulykke, og innlegget setter fokus på EØS-avtalens svakere sider når det kommer til arbeidsliv og arbeideres rettigheter.