Makt og EU på agendaen under Globaliseringskonferansen 2018

12. til 14. oktober var representanter fra UMEU på stand under Globaliseringskonferansen ved DOGA og kulturkirken Jakob i Oslo. Det var en fantastisk helg, fullspekket av foredragsholdere, likestillingsforkjempere og professorer fra hele verden. Blant annet den colombianske miljøaktivisten Francia Márques, vinner av Right Livelihood Award og æresdoktor Vandana Shiva, samt representanter fra organisasjoner som kvinnefronten, Ungkurd, Natur og Ungdom, antirasistisk senter, IKFF, Operasjon Dagsverk, Palestinakomiteen med flere.

Arrangøren, NSF (Norges Sosiale Forum) jobber med å samle de som kjemper for en verden der mennesker og miljø settes foran privat fortjeneste. For å lære om og av hverandre, lage nye fellesskap og strategier, skape en bedre verden- for å ta makta! For mange av de samfunnsengasjerte, er globaliseringskonferansen et høydepunkt.

globkonf18 (2)
Ungdom mot EU var tilstede under hele konferansen med stand.

Årets tema var makt, og var svært aktuelt med tanke på dagens verdensomspennende konflikter. Likestillingskampen, okkupasjoner av land som Vest-Sahara og Palestina, styret i totalitære stater, samt innflytelsen av større industrier og næringer i politikken er bare noen av disse. En enkel beskrivelse av makt var gitt av statsviteren Robert A. Dahl (1915-2014) :

«A har makt over B i den grad A får B til å gjøre noe han/hun ellers ikke ville gjort.»

Konferansen engasjerte unge og eldre fra store deler av Norge. Selv tok vi turen fra Møre og Romsdal og deltok gjennom ungdomsprogrammet, med overnatting, måltid og sosiale aktiviteter arrangert av SU (Sosialistisk Ungdom) og konferansearrangørene. Å delta på globaliseringskonferansen er noe veldig inspirerende. Man får møte og henge med masse engasjerte mennesker, og spesielt for oss som deltok på ungdomsprogrammet ble man godt kjent innad.

globkonf18 (1)
Sammen med LO og Nei til EU arrangerte Ungdom mot EU seminar om Hellas. Vi fik besøk av Giorgos Archontoupoulous fra gresk fagbevegelse. Her med Kjetil Grønvold, Solidaritet med Hellas, og Ellen Engelstad, redaktør Manifest tidsskrift Foto: Kristiane M. Krystad

Konferansen la opp til at man ved enhver tid hadde flere forelesninger å velge mellom. Spesielt interessant for oss UMEUere var foredraget om Hellas- ti år under jernhælen, hvor grekeren Giorgos Archontopoulos snakket om den høye arbeidsledigheten, økende selvmordsraten, den upopulære troikaen (EU, ESB og IMF), økningen av folk som vil miste hjemmene sine og den massive privatiseringen i hjemlandet.

Det er viktig for oss som en organisasjon og samfunnsengasjerte å være representert og tilstede ved arrangement som Globaliseringskonferansen. Det er her vi tilegner oss kunnskap, utvider perspektivet vårt og snakker med potensielle medlemmer eller usikre Eu-sympatisører. Og disse er vår oppgave å overbevise!

Globaliseringskonferansen oppfylte forventningene knyttet til dens navn. Vi stod på stand, spiste kanskje litt for mange kjeks, men hadde det alt i alt ganske fantastisk. Nå fortsetter bare kampen og gleden videre i å gå imot et norsk EU-medlemskap.


Så håper vi å se DEG på UMEUs eller Nei til EUs neste arrangement!

Kristina og Hannah sitter i Ungdom mot EUs landsstyre

Globaliseringskonferansen arrangeres av Norges Sosiale Forum annenhvert år. Neste konferanse er i 2020.

Følg de på facebook - Globaliseringskonferansen

Les mer om Globaliseringskonferansen 2018.

reLATERT

Se alle arrangementer

Vår klagestorm mot NRK, ledet til historisk klagerekord i 2023

30. des. 2023

Manglende dekning av Acer-saken i høyesterett fikk over 6.500 klager i 2023 og er med dette den mest innklagde saken til NRKs kringkastingsråd i historien.

Agder Ungdom mot EU har holdt sitt 1. Ordinære årsmøte

24. okt. 2023

I dag holdt det nylig stiftede fylkeslaget vårt i Agder sitt 1. Ordinære årsmøte hvor, nytt styre er valgt og kursen videre er lagt

Frykter en mer EU-positiv regjering med nye statsråder fra Europabevegelsen

19. okt. 2023

Andreas Bjelland Eriksen som er den nye klima- og miljøministeren har tidligere bakgrunn fra Europeisk Ungdom sitt sentralstyre fra 2012 til 2013 og Espen Barth Eide, som er ny utenriksminister, har tidligere vært generalsekretær for Europabevegelsen.

Ungdom mot EU gir nytt håp, om en voksende EU-motstand blant unge

17. sep. 2023

Ungdom mot EU orienterte Nei til EUs fylkesledersamling fredag den 15. September om arbeidet, resultatene og planene for våres for organisasjonen fremover.

Valgkomiteens innstilling!

02. april 2023

Bli kjent med ny generalsekretær!

21. april 2022

Vi har ansatt Abdi Said som ny generalsekretær. Vi har fått stille han litt spørsmål, så medlemmene kan bli litt bedre kjent med han

Er du vår nye generalsekretær?

10. mars 2022

Er du opptatt av å holde orden i sakspapirene, liker du tall og interesserer deg for europeisk og internasjonal politikk? Vil du jobbe med administrasjon og organisere den unge nei-bevegelsen i hele landet? Har du gode ideer for hvordan en kan drifte en organisasjon best mulig, og er god på å skape engasjement blant de rundt deg? Da er stillingen som generalsekretær hos oss noe for deg!

Klima og miljøbank

31. mars 2021

Her finner du Ungdom mot EUs ressurser på klima og miljøpolitikk.

Slampoesi-workshop

17. sep. 2020

5. september arrangerte Ungdom mot EU slampoesi-workshop for våre medlemmer.

Bli med på slampoesi-workshop!

26. aug. 2020

Er du nysgjerrig på slampoesi? Vil du lære å holde bedre appeller? Da bør du melde deg på slampoesi-workshop!

Solidaritet på flyktningdagen

19. juni 2020

Hvorfor skal ikke Norge – som ikke er medlem av EU – kunne vise solidaritet med flyktningene og Hellas, uavhengig av EU, spør Kathrine Kleveland og Frankie Rød.

Nederland stemmer ned Mercosur-avtalen

13. juni 2020

Mercosur-avtalen fører til avskoging, lavere krav til landbruk og skaper urettferdige konkurransevilkår